Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Peter C.

Medlem
 • Antal inlägg

  207
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Peter C.

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Uppsala
 1. Ska vi vara riktigt noggranna ska vi uttala det "sjvajts". För övrigt blir jag också irriterad på de som säger "svejtsj".
 2. Japp, brukar vara en BIOS-inställning. Jag har för mig att viloläget du söker ska heta "S3 standby". Rota runt i BIOS och se vad du hittar.
 3. En bokstavlig översättning är enkel att hitta. Öka takten eller öka farten är min spontana översättning utan övrig bakgrundsinformation. Stilvärdet är betydligt svårare att fånga. Kanske skruva upp trycket, skruva upp (farten/takten) ett snäpp?
 4. Prova DVRMSToolbox, finns på http://babgvant.com/files/folders/dvrmstoolbox/default.aspx. Har inte hunnit prova det själv ännu eftersom jag precis har fått min TV-dator att uppföra sig ordentligt. Lycka till!
 5. Drivrutinshämtning verkar kräva ett serienummer. Kolla om det finns någonstans. Kolla annars på http://support.fujitsu-siemens.com/forum/viewtopic.php?t=16913 och http://support.fujitsu-siemens.fr/forum/viewtopic.php?p=52137&sid=b2bb30db6089fc38c478a514e7a8b401. I den sista tråden finns en länk till ett RAR-arkiv som kan få igång det hela. Lycka till.
 6. Du gör förstås som du vill - men personligen skulle jag inte göra det. Främst är det av risk för kondens. När temperaturen kryper neråt kommer kondens att uppstå förr eller senare; exakt vid vilken temperatur beror på luftfuktigheten. Något som också kan få problem är hårddiskarna. De flesta hårddiskar ska ha en nedre drifttemperatur som är en bit över noll grader. Jag är inte tillräckligt teknikkunnig för att exakt veta vad som händer, men en tanke är att smörjningen försämras. Du kan förstås lösa det med ett litet element, en värmekabel eller dylikt, men det fungerar inte om det blir strömavbrott. Lycka till, vad du än väljer att göra. Berätta gärna!
 7. Ljudnivån beror på rotationshastigheten, rotorradien, graden av turbulens och i viss mån motorn. Radialfläkt är normalt ganska små mindre och måste rotera snabbare. Eftersom luften dessutom ska vika av 90 grader i den du frågar om bidrar det till ytterligare oljud. Kör du fläkten på låg hastighet kan det ändå bli hyftsat tyst. För 99 spänn kan det vara värt ett försök. Placerar du den rätt behöver den inte snurra så snabbt.
 8. Irland är namnet både på ön och på nationen. Alla som har varit i Irland har också varit på Irland. Inte alla som har varit på Irland har däremot varit i Irland. Klart som korvspad...
 9. Peter C.

  Varför?

  I mitt svenska synonymlexikon har varför synonymerna och därför, på grund av vilken/vilket/vilka, så, d.v.s. ungefär som jag anade innan jag slog upp det. Alla kan inte gilla allt. Jag har massor med språkliga saker jag stör mig mer på: - särskrivningar - människor som tror att de kan engelska på riktigt (för det krävs att man är modersmålstalare eller har bott sisådär 25 år i landet) - "funktionalitet" och andra fantasilösa och dåliga översättningar - oförmåga att stava engelska låneord på svenska (mail, tape) - särskrivningar - "egenklien" istället för "egentligen" (gröt i munnen?) - onödiga eller: "Hade du trevligt i helgen *eller*?" - särskrivningar - överflödiga prepositioner: starta *upp* Jag stannar där, eftersom jag riskerar att tråka ut er annars.
 10. Jag är inte journalist och kan inte avgöra om snabbheten alltid är viktigare än ett korrekt språk. Jag kan tänka mig att så ofta är fallet. Jag har ändå svårt att förstå en del av de fel som förekommer. Det tar nästan ingen tid att läsa igenom en text efter att den är skriven. Om alla skribenter gjorde det, skulle felfrekvensen minska omedelbart. Bristande faktakontroll och usla översättningar skyller jag mer på individuella skribenter än på utgivaren som helhet. Alltför många överskattar såväl sina kunskaper i engelska som kunskapen om det egna specialområdet. Det svider en del att inse att det finns luckor i kunskaperna. Tiden från författande till publicering är (normalt) oerhört mycket kortare för webbtext än för tryckt dito. Det blir färre tillfällen och mindre tid att upptäcka fel, och i de flesta fall också färre par ögon. Så långt mina resonemang om bakomliggande orsaker. Det är lätt att uppmana andra att vara mer noggranna, men det är väldigt svårt att genomdriva i praktiken. Det kräver att fler skribenter utsätter sina texter för granskning av sina kollegor, vilket i de flesta fall inte anses vara värt besväret. Synd.
 11. I nätaggregat är det skillnad på wattal och wattal. Ett på 450 W för trehundra spänn kan mycket väl fungera sämre än ett på 300 W för det dubbla priset. Med nätaggregat från Antec, Zalman och Seasonic räcker 350 W till för allt utom de mest extrema datorer. Det finns fler kvalitetsmärken än så -- det var bara ett smakprov.
 12. - Intelprocessorer är inte ett krav för att Windows eller dess program ska fungera. AMDs varianter har varit kompatibla i snart tio år. Den person som sade något annat hittade på det alldeles själv. - Utifrån det du har berättat ser jag grafikkortet som det mest sannolika skälet till att din dotters spel inte fungerar. Många företag väljer hem-pc som inte är alltför väl lämpade för spel. - Jag har tittat på HPs webbplats och läst specifikationerna för datorn. Den ska räcka till och bli över för dagens alla spel. - Routern har du blivit erbjuden för att HP vill sälja mer prylar. Den router som kräver datorer av ett visst fabrikat är inte värd pengarna. I Windows XP finns något som heter Files and Settings Transfer Wizard. Jag vet tyvärr inte vad det heter på svenska, men den borde vara lätt att hitta. Med det programmet får du stegvis hjälp med att flytta dina personliga inställningar, filer och annat. Eftersom jag inte använder Outlook Express vet jag inte om programmet klarar av dess e-postlådor, men det är mycket troligt. Lycka till!
 13. Jag rekommenderar varmt att du köper minne så att du har 2 GB. Det är stor skillnad mellan det och 1 GB. Mindre än 1 GB minne betyder låååånga inläsningstider, som du garanterat kommer att tröttna på rätt snabbt.
 14. Eftersom tystnad är viktigt för dig rekommenderar jag varmt några besök på http://www.silentpcreview.com. Där finns både produktrecensioner och ett mycket aktivt diskussionsforum med mycket trevligt och kunnigt folk.
 15. Om nätverkskortet är trasigt kommer du sannolikt inte att få några varningar alls. I bästa fall får du ett meddelande om att enheten inte fungerar korrekt, men enligt min erfarenhet hör det till undantagen. Se om du kan skapa en nätverksanslutning via Kontrollpanelen -> Nätverk -> Skapa anslutning (eller något i den stilen). Gör annars en sökning efter ny maskinvara och se om du hittar nätverkskortet. Om nätverkskortet är inbyggt i moderkortet behövs det särskilda drivrutiner - de bör finnas på en skiva som följde med datorn eller moderkortet. I annat fall får du hämta drivrutinerna från tillverkarens webbplats. Nu måste jag tyvärr hinna med ett tåg, men hoppas det här hjälper. Lycka till.
×
×
 • Skapa nytt...