Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mitre

Medlem
  • Antal inlägg

    104
  • Gick med

  • Senaste besök

Om Mitre

  • Medlemstitel
    Aktiv

Profil

  • Ort
    Jönköping
  1. Nja, både fläktarna och hårddiskarna går igång, vilket är lite lustigt. Speciellt med fläktarna eftersom de sitter anslutna till moderkortet.
  2. Har fått ett litet problem på halsen som jag inte lyckas lösa. Datorn går helt enkelt inte igång, den kommer inte till uppstartsskärm så jag kan gå in i BIOS och styra. Egentligen vet jag inte hur långt den kommer eftersom skärmen inte verkar få signal, varken från grafikkortet (x3) eller från moderkortets grafikuttag (x2). Moderkortet är ett Gigabyte GA-MA78GM-S2H. Tangentbordet (locktangenterna lyser ej) och musen (optisk) får ej ström. Jag har provat att ta bort all extra hårdvara utan annat resultat än innan. Gjorde inget extraordinärt (inga installationer/uppdateringar av mjukvara lr liknande) under gårdagen som kan förklara döden idag. Finns det någon som har någon idé vad som kan vara fel.
  3. Får du bild om du kopplar skärmen direkt till moderkortet? Dvs utan att ha grafikkort i överhuvudtaget?
  4. http://www.curufea.com/hero/doku.php?id=resources:latin_insults
  5. Jag håller på att hjälpa en kompis med en hemsida och fram till nu har det fungerat toppen. Kruxet är att hon har en gästbok och en massa bilder som ligger länkat externt. Som sidan är nu har hon frames och då är det inte så svårt att länka denna sida till mainframe och sen öppnas hennes gästbok och bildgalleriet på sidan som hon vill. Upplägget är att en övre meny och sidfot är statiska och området däremellan dynamiskt beroende på vilken sida som visas Den nya sidan är gjord i expression web utan frames, men hur får man dessa två externt länkade sidor att inte öppnas i nya fönster eller ta över hela det befintliga?
  6. Jag kör med porten 12500 på både tcp och udp vilket fungerar jättebra
  7. Har du provat att göra som jag skrev i nån av de tidigare inläggen, att i routern fixa en virtuell server? Om du gör det och fixar portar i den så borde det fungera med inställningen direct connect. Annars vet jag tyvärr inte om jag kan hjälpa mer
  8. Det kan du ställa in själv i DC, jag har både TCP och UDP på porten 12500
  9. Jag har ingen aning om hur brandväggen fungerar, men det kan vara så att den spärrar all trafik som inte blivit satt som ok. Prova att ändra port i dc++ o se om detta fungerar. Annars kan du under avancerat->inställningar i windowsbrandväggen lägga till vissa portar som är ok.
  10. Jag kör Xp med SP2, brandväggen igång och har aldrig ändrat inställningar i den. Så om du kör Vista har jag egentligen ingen aning om den brandväggen är annorlunda mot den i xp. Men du kan ju prova att avaktivera den en stund och se om det fungerar bättre då.
  11. Du kan prova att göra inställningar under virtual server i routern om den möjligheten finns. Dvs. lägga till en ny som du kallar ex. dc. Skriva in det ip som datorn som har dc ligger på (ex. 192.168.0.101) och sen välja portar i dc och använda samma portar i routern. Då slipper du krångla med passive settings och sånt.
  12. I winxp kan man inte göra som man gjorde på äldre datorer, (dvs köra en format c:) eftersom det blir lite som att såga av grenen man sitter på. Det man får göra är att starta upp datorn med xp-skivan och ifrån installationsprocessen antingen skapa en ny eller formatera en partition att lägga in xp på.
  13. Du kan ju alltid prova att ringa microsoftsupporten.. fyra orginalskivor som inte funkar verkar ju mäkta underligt...
  14. Komplett har ganska många bra från Corsair, kör själv både DSL och puppy från sådana. har för mig att de ligger på 15/30 i skriv/läs-hastighet
×
×
  • Skapa nytt...