Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

halmen

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senaste besök

Om halmen

  • Medlemstitel
    Användare

Profil

  • Ort
    Stockholm
  1. Japp, har redan testat allt detta utan framgång. Och inga ingrepp var gjorda i burken innan. Aldrig någonsin faktiskt. Har gett upp nu, köpte en ny burk med motsvarande prestanda för en billig peng. Tack alla för hjälpen.
  2. Moderortet är "P5SD2 - fm/s" och det har ingen integrerad grafikkrets. Eller åtminstone ingen som man förärat med en faktisk port för att ansluta skärm. Istället sitter det ett grafikkort i burken på pciex16-platsen, radeon 1300 nånting. Som jag sen försökte byta utan bättre resultat. Beep är 1 lång 4 korta, helt säker. Windows drar igång i bakgrunden, jag har anslutit till hårddisken över nätverket och som sagt kört VNC till den men även VNC-rutan på den anslutande datorn blir bara svart fast man ser problemdatorns muspekaren röra sig.
  3. Jag vet inte vilket bios, jag kan ju inte se ens bios när datorn drar igång för den väcker aldrig skärmen. Men så vitt jag kan bedöma betyder pipen att det är något med just grafiken.
  4. Jag kan inte tänka mig att det skulle vara felet. Det är det billigaste pciexpress16kort jag kunde hitta, har ingen separat strömkälla (extra strömanslutning) och generellt sätt ganska låga prestanda, men så likt originalkortet som möjligt. Det är ingen speldator detta, snarare en väldigt enkel dator för lite surfning mm.
  5. Japp, nytt kort pga svart skärm. Den är svart hela vägen ända från start/biosinläsning till dess att Windows faktiskt laddas. Men skärmen funkar med annan dator utan problem. Pipen vid uppstart indikerar, om jag förstått rätt nu, grafikfel. Jag har förstås plockat bort alla externanslutna extraenheter och även de som kan tas bort internt (kortläsare) och jag har testat att ha bara en av minneskretsarna i och har då testat båda i båda platserna. Men som sagt datorn startar ju fast man inte ser något ens när man sen ansluter till den med VNC så jag tycker det hela känns lite märkligt. Grafikkortet var min bästa gissning men det måste nästan vara någon grafikkrets på moderkortet ändå. Eller..?
  6. En windows xp-burk (Scaleo P) visar bara helt svart skärm, men skärmen funkar om jag kopplar den till annan dator. Trodde grafikkortet var slut men köpte nu nytt och det hälper inte. Jag ser inte ens bios eller någonting alls, så det är inte ett drivrutinsfel. Windows drar dock igång och jag kan ansluta till datorn med VNC, men fönstret där jag ser problemdatorn är svart så när som på att muspekaren från problemdatorn syns och rör sig när man använder musen på problemdatorn. Vad kan detta bero på? Kan det vara moderkortet som kraschat på något vis så att den inte anropar grafikkortet alls? Grafikkortsfläkten snurrar så det får i alla fall ström. När datorn startar piper den en lång och fyra korta pip innan windows drar igång. Moderkortet är Asus P5SD2 men i manualen jag hittat på nätet står inget om vad olika pipkombinationer betyder...
  7. Det här blir nästan mer och mer märkligt. Om jag kopplar upp mig med VPN mot jobbet så behålls den uppkopplingen, trots att resten av min dator har samma anslutningsproblem som tidigare. Så just nu kör jag remote desktop mot en server på jobbet och då funkar det hur bra som helst. Men inte att surfa eller göra något annat på nätet med det lokala operativsystemet. Systemåterställning var en bra idé, men dessvärre fungerar det inte. Och nu undrar jag om jag kanske är något på spåren. Den 16 mars har det skapats en återställningspunkt namnad "Software Distribution Service 3.0". En del googlande ger att det är windows update som sätter den statusen. Dock finns det ingen nyinstallerad patch att ta bort. Det går inte heller att återställa till denna punkt eller tidigare. Lite mer googlande ger att för något år sedan finns andra som haft liknande problem och samma sak med systemåterställningen och som inte kunnat koppla upp sig mot nätet på ett vettigt sätt, men jag har ändå inte hittat någon lösning. Nästa åtgärd blir nog att försöka reparera windowsinstallationen med originalskivan (som om jag minns rätt inte ens har något servicepack alls på sig så jag vet inte riktigt vad för konsekvenser det kommer att få) och blir det inte bra så måste jag nog ta den mödosamma processen med att installera om systemet och allt. Suck...
  8. Jag har kört nämnda spywarekontroller men hittade inget jättemärkligt (mest "tracking cookies" från olika reklambanners) - tog dock bort det som kunde tas bort. Har också testat att byta dns, t ex till Googles öppna dns, men det går fortfarande lika dåligt. Jag har "reparerat" nätverksanslutningen massor av gånger men det hjälper inte alls. Dock om jag inaktiverar "anslutning till lokalt nätverk" och sedan aktiverar igen så brukar det kunna funka bättre i några sekunder i alla fall. Märkligt detta... Ominstallation enda utvägen? Mvh Henrik
  9. Tack för svar! Jag ska testa programmen du föreslår ikväll (är på jobbet nu). Vad gäller nätverksfliken i aktivitetshanteraren så finns inga konstigheter, den visar som vanligt i princip ingen belastning. Problemet dök upp nu i veckan, jag har inte installerat några nya program eller gjort några registerändringar eller ens några inställningsändringar. Får se vad skanningarna visar ikväll. Mvh Henrik
  10. På min dator har jag två stycken Windows XP-system som går att starta oberoende av varandra på var sin partition. Den ena är en gammal installation som jag nästan aldrig startar i, den andra är den jag använder dagligen. Men nu plötsligt så fungerar internet uruselt på den installation jag använder mest. Datorn är tilldelad en ip-adress. När man försöker öppna webbsidor får jag inga meddelanden om att det inte finns någon uppkoppling, istället försöker browsern (har testat senaste Firefox, Opera, Chrome, Explorer) ladda sidan i all oändlighet - det blir inte ens något timeoutfel. Och sen plötsligt så går det att ladda några sidor under en kort period, och sen blir det lika illa igen. Det går jättebra att skicka mail över SMTP, någorlunda att ta emot via POP3 och IMAP. Och med www.bredbandskollen.se är det inga problem, där får jag en stabil och bra hastighet på ca 60Mbit/s (jag har 100Mbit fiber och når nog min routers maxgräns för throughput). När jag väl kommer in på sajten. Det spelar ingen roll till vilka sidor jag försöker ansluta - dn, aftonbladet, bredbandsbolaget - allt ger samma tröga resultat. Och det är faktiskt samma svårigheter med att ansluta till routern på 192.168.0.1. Det går jättebra att surfa på andra datorer mot samma router, eller om jag startar den äldre xp-installationen på samma dator. Det är alltsp inte nätverkskortet som är trasigt, och jag kan inte upptäcka något konstigt med kortets drivrutiner. I routerns loggfiler finns heller inget misstänkt, inga attacker. Inte heller i mjukvarubrandväggen ZoneAlarm. Jag har uppdaterat antivirusprogram som jag låtit skanna hela datorn, och jag har skannat med uppdaterad AdAware. Jag har till och med testat att helt stänga av brandvägg och antivirus, men utan resultat. XP är uppdaterat med aktuella patchar. Jag har aldrig haft problem med min internetuppkoppling förrän plötsligt nu. Jag förstår inte vad som kan vara fel. Gör du..? Tack på förhand! Henrik
  11. Jag söker med ljus och lykta efter en någorlunda enkel översikt i hur man kan skapa in iCalendar-fil (utan att behöva detaljstudera hela RFC 2445). Jag har en databas med kalenderposter typ: datum, tid, rubrik, beskrivning och vill bygga ett flöde man kan prenumerera på i kalenderprogram (google kalender tar t ex ics-formatet). Jag är inte hjälpt av PHP-bibliotek, jag avser koda något själv i ASP/VBSCRIPT. Det är ju lätt att hitta information om hur man skapar en enkel xml/rss t ex - varför är det så svårt med ical/ics?
  12. Ja att just sökmotoroptimeringen funkar på det sättet ibland, med t ex länkfarmar, det vet jag. Men skulle samma sak kunna hända genom att de petar i adwordsannonserna? Finns det något tjuvknep där som de kan använda, och som sätter oss i oönskade situationer. Tradera hade ju nyligen problem med oänskade sökresultat från ett optimeringsföretag, men då hade de ju överlåtit hela annonsproduktionen...
  13. Jag blev just uppringd av SEO Logik (www.seo.se) som ville erbjuda sig att gratis, utan några som helst kostnader, gå in i vårt adWordskonto och optimera våra annonser, för att på så sätt hamna högre i resultatlistan bland övriga sponsrade länkar. Detta utan att de ändrar kriterierna för hur mycket vi är villiga att betala för annonseringen - det är endast annonsens utformning de ska ge sig in i, påstår de. Man blir också kopplad till "SEOs Client Center hos Google". Det som utlovas är bättre CTR (klickfrekvens), men det står inte hur mycket bättre. Avtalsperioden är 12 månader, kostnaden 0 kr, uppsägningstiden tre månader. Vårt företag är fortfarande ägare till adwordskontot. Gratis ska det enligt säljaren vara för att de vill slå sig in på adWordsmarknaden också, ett område de inte jobbat med förut. Vilka varningsflaggor är det jag borde se här? Gratis är inte alltid så gott... Mvh Henrik
  14. Finns det något freewareprogram för enklare flashredigering? Jag vill lägga till en spårningskod för Google Analytics i en befintlig liten flashapplikation utan att behöva betala skjortan...
  15. Har en SonyEricsson K700i som börjat krångla - när det ringer och jag svarar så stänger den av sig... Nu börjar det också bli svårt att ringa upp för den stänger av sig då också. Den verkar också äta batteri på ett sätt som den ite gjort tidigare. Jag vet att man ska byta batteri efter ett tag, och faktum är att jag har fyra olika batterier - inköpta och "driftsatta" vid olika tillfällen - för att slippa ha laddare med när man reser. Så jag tror inte batteriet är det egentlige problemet. Någon som haft liknande problem..? Mvh Henrik
×
×
  • Skapa nytt...