Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gangsingen

Medlem
 • Antal inlägg

  31
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Gangsingen

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Gagnef
 1. Här följer en ganska lång berättelse, och den är 100% sann. Lite fakta: Fram till Maj-05 bodde jag på adress A, hade sprays adsl. Flyttade till adress B, och har inte haft internet där alls. Oktober 2005 Jag får av en kompis reda på att Universal telecom erbjuder en billig 8Mbit uppkoppling. Kollar upp mitt telefonnummer med dem och det ska gå bra att få ADSL 8Mbit genom dem. Jag flyttar över min fasta telefoni till UVTC, samt beställer ADSL hos dem. Tre dagar senare kommer jag på att jag inte kommer att ha något behov av internet förrän efter nyår, tar därmed tillbaka min beställning. Fasta telefonin flyttas till UVTC och funkar klockrent. Januari 2006 Lägger in en beställning på ADSL hos UVTC. Några dagar senare får jag ett bekräftelsebrev med IP osv. Allt verkar vara i sin ordning. Februari 2006 Har ej fått mitt internet inkopplat, ringer kundtjänst och frågar hur det går. "Det ska bara kopplas in på din telestation, sedan fungerar det". Mars 2006 Ringer tillbaka till UVTC eftersom jag inte fått igång uppkopplingen ännu. Då är beskedet att min plats på telestationen blockeras av en annan operatör. På frågan om vilken operatör det är så är svaret att det ej får lämnas ut. Ringer Spray och kollar med dem att de kopplat ur mej på stationen, och det är fixat. Ringer Telia, och de kan se att min port är blockerad, och att den blockeringen påbörjades i slutet på Oktober 2005. (!) Ringer återigen till UVTC, och de ger fortfarande samma besked, "du är blockerad av en anna operatör". Ringer Telia igen och efter mycket tjat säger hon på kundtjänst att "Det som står på ditt nummer är Teracom, inget annat". Surfar in på Teracoms hemsida, och där finns ju Universal som en ADSL-leverantör. April 2006 Ringer återigen till UVTC och upplyser killen på kundtjänst om att jag lyckats snoka reda på att det måste vara Universal som genom teracom blockerar min port. Killen blir ganska snart vred och frågar varför jag ringer kujndtjänst när jag redan vet allt. På frågan vad jag ska göra kan han inte svara. Ber att få prata med hans chef, och ger dem mitt telefonnummer så chefen kan ringa upp mej. Tre dagar har gått, inget samtal har jag fått. Vad skulle DU göra i mitt ställe? PS. Har varit i kontakt med Tele2, Spray, Glocalnet och Telia. Alla svarar samma sak, att min port är blockerad av en annan operatör. DS
 2. Det tog 3dagar innan pengarna kom in på mitt skype-konto. Däremot fungerade Paypal-betalning perfekt, saldot ökade direkt. Detta som svar på mina egna frågor, om det skulle vara någon till hjälp i framtiden!
 3. När jag handlat med kort tidigare så registreras ju köpet direkt. Denna tråd gäller specifikt SkypeOut betalningen. Jag tycker det är underligt att de reserverat pengarna redan, men ingenting har reistrerats på mitt användarkonto, vilket inte borde ta så lång tid.
 4. Javisst, aktiveringskod fick jag på en gång, men pengarna har inte registrerats ännu. Saldot står fortfarande på 0Euro. Undrar bara om det brukar ta så lång tid...eller lång och lång...
 5. Jag har betalat 10Euro för att få skypeout att fungera. Betalade med mitt VISA kort, och pengarna har reserverats. Dock har ej skypeout aktiverats, och heller finns inga inköp registrerade på min användare hos skype. Någon som har råkat ut för detta? Hur lång tid ska jag förvänta mej att det tar innan jag får mitt skypeOut att fungera? Har väntat i 10timmar snart.
 6. Ska ha ett LAN ihop med ett gäng äldre snubbar som normalt inte spelar så mycket datorspel. Undrar om någon har bra tips på spel som dels är lätta att lära sig och dels fungerar bra i nätverk. Alla har inte jättemoderna datorer så spel från 2001-2003 är att föredra. De spel jag spikat är Colin Mcrae 2 och Nhl2004. Fler tips? Helst racingspel!
 7. Tack för de snabba svaren. Ska prova detta program, hoppas det fungerar bra!
 8. Miranda är ett, men jag saknar meddelande vid nytt inkommet epostmeddelande (hotmail). Finns det någon annan klien som uppfyller detta krav. [inlägget ändrat 2005-10-13 15:08:34 av Gangsingen]
 9. Hur gör man för att vrida tex. Internet Explorer för att bättre kunna läsa hemsidor? Jag vet att denna funktion finns inbyggd i PocketPC 2003 SE, men jag har PocketPC 2003. Lär väl finnas något tredjepartsprogram (helst gratis) som fixar det?! Tips?
 10. Fick det att fungera! Gjorde inget annat än böt ut den stationära datorns nätverksnamn, så hoppade det igång!
 11. Du är rejält på hugget, härligt! Tråden jag menade: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=708789#708790 Vad behöver jag för att få det att fungera streamat?
 12. Tack för det snabba svaret! Jag tycker det låter lite konstigt att man inte kan komma åt filer på en annan dator via WLAN, vad ska man då med det till? Läste i någon annan tråd om någon som spelade upp musíkfiler från datorn på PDA:n , dock inte över en AD HOC anslutning.
 13. Förutsättningar: Stationär dator med WinXP och ett WLAN kort HP Ipaq 5450 med WLAN och Pocket PC2002 Jag kan pinga stationär > Ipaq, inga problem! Får även ipnummer tilldelad till båda enheterna utan problem, kör utan kryptering. Fil och skrivardelning är aktiverad på stationär dator och anslutningen har perfekt signal. Problemet är att jag inte kan se de utdelade mapparna på Ipaq:en. Skriver \\"datornamn" eller "ipnummer" i File explorer, men hittar ingenting. Har även testat med // Tips? Funkar det inte med Pocket PC 2002? Måste jag skaffa något tillägsprogram till Ipaq:en? Tacksam för svar!! [inlägget ändrat 2005-08-03 17:50:42 av Gangsingen]
 14. Jag har satt upp en sida i Mambo open source. När jag surfar in på sidan så ser jag att 2gäster är online. Varje gång jag uppdaterar sidan så ökar antalet gäster med 2. Jag kan inte heller logga in på sidan. Om jag i IE går in på Internet-Alternatic och Sekretess och där ändrar nivån till "låg" så fungerar sidan felfritt. Jag antar att det är problem med cookies, men hur ska jag kunna åtgärda det? Sidan ligger inte i rooten på mitt konto på webbhotellet utan adressen till sidan blir typ www.minsida.net/mambosidan Tacksam för svar!
 15. All text i fontent Arial bli kursiv. Detta i alla program som körs på datorn. Trodde att det först bara var på hemsidor det ändrats, men detta har jag även noterat i spel som Counterstrike och MS Flight simulator. Nån som vet vad som ska göras? Har tittat under kontrollpanelen och Utseende, men alla inställningar är standard. Tips?!
×
×
 • Skapa nytt...