Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fattig Student

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Fattig Student

 1. Hur gör jag då om jag inte har Servie Pack 2?
 2. Jag är väl vad man kan kalla en "newbie" när det gäller datorer. På min dator har jag ett trådlöst nätverkskort, men detta borde väl fungera även utan ett "trådlöst nätverk", d.v.s. med vanliga nätverkskablar? Sen undrar jag också var eller hur jag får reda på min IP-address, och om denna är nödvändig under ett LAN (jag skall snart spela mitt första!). Jag har också en fråga angående internet. Jag bor ute på landet, och har ej tillgång till bredband. Jag har endast ett vanligt 56kbs modem, men problemet är att varje gång jag går ut på internet startas automatiskt windows update, vilket jag inte kan stänga av. Detta leder till orimligt slöa hastigheter, så min fråga är: hur stänger jag av windows update? (internetet är obrukbart, det skulle t.ex. ta ca 12000 minuter att uppdatera mitt Virusskydd!!!) Tack på förhand! P.S. Vad är viktigt att ha med sig vid ett LAN?
 3. Jag har nyligen införskaffat en ny dator (eller rättare sagt mina föräldrar har det). Det är en Fujitsu Siemens. Nedan följer specifikationerna: Fujitsu Siemens Scaleo T -Processor: Intel P4 530 Hyper Threading Grantsdale (3.0 GHZ) -Internminne: 1024MB/400Mhz(2x512) -Hårddisk: 200Gb/7200 rpm -Grafik: Ati Radeon X600Pro-4 PCI Express 256MB DDR Detta verkar väl ändå vara en hyfsad speldator? Problemet är det att jag laddade ner programet 3D Mark 03 (gratisversionen) och att jag endast uppnåde ett resultat på 3160 poäng. Om man jämför med de flesta datorerna i t.e.x. PC för alla så verkar detta vara ett väldigt lågt resultat. Vad kan detta låga resultat bero på? Jag har inte laddat ned de senaste drivrutinerna för grafikkortet (vilket jag planerar att göra), kan detta ha betydelse? Det verkar även som om man får ett lägre betyg i gratisversionen än i fullversionen, som jag antar att datortidningarna använder sig av när de gör recensioner. Kan det helt enkelt vara så att jag har ett väldigt uselt grafikkort, eller att man inte får en helt rättvis bedömning av prestandan på sin dator med detta program. Vidare så flyter alla spel på finfint, och man kan t.e.x. köra spel som BF:1942 på högsta grafik och 64 botar utan låg skärmuppdatering. Tack på Förhand P.s. Om detta inlägg hamnat på fel forum ber jag om ursäkt.
 4. Hej! Eftersom jag är en fattig student kan jag endast be mina föräldrar om en ny dator, vilket de nu gått med på. Jag har två erbjudanden att välja mellan: En Fujitsu Siemens Scaleo T Precessor: Intel Pentium 4 530 HT Grantsdale (3.0 GHZ) Internminne: 1024 MB/ 400 Hårddisk: 200GB/7200 RPM Grafik: VGA X600 Pro-4 PCIe 256 MB DDR Eller En Hewlett Packard T650.se Preocessor: AMD Athlon 64 3400+ Internminne: 512 MB DDRAM 400 Hårddisk: 200 GB 7200 RPM Grafik: GeForce FX 5500 256MB Nu undrar jag vilken dator som är bäst? Är Intel bättre än AMD Athlon och hur viktigt är egentligen Ram-minnet? Vilken dator har det bästa grafikkortet och vilken tror ni är bäst för spel (vilket den huvudsakligen kommer att användas till) P.S. Jag hoppas att jag skrev detta inlägg under rätt forum. Om inte ber jag om ursäkt.
×
×
 • Skapa nytt...