Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

danielf76

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hmm, finns det mailappar redan nu som klarar åäö? Vart/vilka? Dom jag mailar skulle man ju i så fall se till att installera denna app och resten får ta min punycode-adress som svarsadress. Jo jag kan redan nu maila med xn--blabla-xx.se men den mailadressen är ju inte direkt den sexigaste som finns och tar bort hela poängen med att ha en gen domän.
 2. 1: Tänkte inte riktigt så långt. Då försvinner väldigt mycket av poängen med en egen mailserver. Det är ju f*n att det ska vara så krångligt med få mail med åäö att funka när hemsidor numer har sån plug-in som standard, i alla fall på min firefox. 2/3: Får helt sonika använda min gamla burk till att köra linux och börja leka med det istället. 4: Ska det kosta något? :-) Tackar för hjälpen. Men det verkar helt klart som sagt att det här med åäö i mailadressen är något för framtiden.
 3. Hejsan. Är på gång att göra min egna mailserver. Har en svensk domän dvs en domän me åäö i sig. Och vill få igång min mail där. Har nu ett webhotell och med hjälp av i-nav så funkar hemsidan, för dom som installerat i-nav. Men min mail har inte funkat så nu vill jag dra igång en egen mailserver. Det rör sig om en domän med ca 10 konton för privat bruk. Några frågor då. 1:Är det över huvud taget ännu möjligt att få igång en maildomän med åäö? Kör nu med mozilla thunderbird som e-postklient. 2: Jag har i dagsläget en P3:a som drar en dc++-hub (ca 100 users) där jag tänkt köra mailserver och sen även en webserver för hemsidan på. Blir detta för mycket för den datorn? Den datorn kör Widows xp. Min ISP är BBB 10/10. 3: Är det linux eller windows som lämpar sig bäst detta? 4: Vilken mailserver ska man ge sig på när man är ny i gemet och behöver hantera max 10 konton. 5: Har även en gammal P2:a 233mhz som bara står. Är det bättre att använda den för domänändamålen? Och i så fall kanske köra linux på den? Kan skapligt om datorer i allmänhet. Men är helt ny på detta. Har kollat av e-forum men inte hitta någon tråd som passar in på mina frågor.
 4. Japp. Du får mer än gärna berätta vad du gjorde. Sitter med en DiamondMax Plus9 som bara vägras hitta av moderkortet. Börjar bli lätt irriterad över den nu. Aldrig mer en maxtor.
 5. Då har jag installerat senaste drivisarna, control center och härjat runt. Har kommit så långt nu att jag kan föra muspekaren utanför den vänstra kanten och skärm två är en klon. Har testat alla tre alternativen på hur skärmarna ska agera men blir lik förbannat inte av med klonen.
 6. Vill bara meddela att burken nu funkar igen. Det var helt sonika moderkortet som gått åt fanders. Så summa summarum så har jag nu ett grafikkort över, och fått lite mer ram i burken. :-) Jo jag kör på det gamla nätagget som jag själv lödde in en ny fläkt i.
 7. Hallå där. Har ett radeon 9250(agp) med dubbla kontakter. Kör en plattskärm på standard vga-kontakt och min gamla crt-skärm på dvi-kontakten med en vga-konverter. Har nu suttit och trixat med inställningar, multidesk (vilket tar bort själva poängen med dubbla skärmar) och allehanda inställningar som ATI Hydravision erbjuder. Men fastnar vid att jag på min primära skärm kan föra musen utanför skärmen åt höger, vilket borde göra att den sekundära skärmen ska ta vid där? (irriterande att det är just höger eftersom den sekundära skärmen står till vänster). Vill ta bort alla frågor om att det är rätt kopplat och så genom att säga att när jag startar om burken och den laddar inställningarna och windows (kör xp pro) så ser jag samma på båda skärmarna. Men när den laddat klart och skrivbordet kommer fram så sätts den sekundära skärmen i "väntläge". Fick ett tips av en kompis att "overlay" skulle ändras. Men av nån anledning så kan jag inte ändra inställningarna under den menyn. Förslag på vad som ska göras för att få igång den andra skärmen? Har läst igenom alla 206 inläggen men inget passar in på mitt problem.
 8. jag lödde bara dom två kablarna som går till fläkten. Nätagget är testat i annan dator och funkar. Har nu köpt nytt minne, nytt grafikkort. Funkar fortfarande inte. Har en reservburk som jag testar på. På reservburken funka det med mitt nätagg, grannens grafikkort och ett sd-ram. Men inte med mitt ddr-minne eller grafikkort. Har nu testat med nya minnet, gamla minnet och mitt nya grafikkort, funkar fortfarande inte. På någon av burkarna. Får helt enkelt ingen signal alls till skärmen att bios startar upp. Nytt moderkort och processor nästa?
 9. Har nu testat att resetta cmos. Hjälpte inte. Nätagget är jag nästan hundra på att det funkar. Men det känns som att processorn inte jobbar. Hur kan man kolla ifall det är processorn som är paj eller ifall det är moderkortet som är paj? Har letat mig runt på forum och alla verkar vara överens om att en trasig processor förstör moderkortet och tvärtom.
 10. Är villig att testa vad som helst. Dock vet jag inte hur man resettar cmos. Vad händer om man inte ändrar datum/tid? Mer än att det är irriterande att det inte stämmer? Det jag annars är inne på är att slakta hela burken. Ta bort varenda komponent och trippekolla att allt sitter ordentligt fast och endast montera dit absolut mest nödvändiga delar för att det ska funka.Så får diskar, cd-spelare och tv-kort fyllas på allt eftersom.
 11. Hittar ingen forumdel som passar in på mitt problem. Men denna passar bäst in på början av mitt problem. Hade problem att min dator var väldigt varm, enligt speedfan. 65grader på nätagget och 56/58 på mina diskar. Så jag tänkte montera in en extra fläkt. När jag tog upp datorn på bordet märkte jag att fläkten till nätagget inte snurrade, det var väldigt dammigt därinne och fläkten gick knappt att snurra med vanlig handkraft. Kollade upp på detta forum huruvida det är smart eller osmart att byta en sån fläkt själv. Bytte fläkten, lödde kontakterna och allt funka som det skulle. Kände mig väldigt glad i hågen och kollade igenom inne i datorn och såg att kylfläns och fläkten till processorn var helt igendammad. Tog bort alla fläktar i hela datorn och dammade av dom. Tog en sväng med dammsugarn också. Nej, ingen direktkontakt med dammsugaren på någon komponent. Passade även på att göra något åt allt kabeltrassel. Så nu ser det mycket snyggare ut inne i chassit. För att avlasta strömtillförseln till mina ide-diskar så har dom nu en egen (av dom två från nätagget) strömkabel, medans dvd/cd och satan är kopplade på den andra huvudströmkabeln. Så långt är allt bra. Men när jag startar upp datorn händer ingenting. Det händer så mycket att fläktarna rullar, min lcd-panel (usb och fläktstyrning) lyser, satadisken jobbar (låter), jag kan ta ut skivan från cd:n (secondary slave) men inte dvd:n (secondary master). Dvd:n lyser. Man här liksom att datorn drar igång på alla cylindrar, men inte det där bipet som det brukar/ska vara. Jag får ingen signal till skärmen. Så jag ser inte om den över huvud taget jobbar. Har testat både moderkortets grafikkort och det "externa grafikkortet", har testat flera olika skärmar också. Har även testat att koppla bort ide-diskarna, xp ligger på satadisken. Har testat att byta kopplingsschema på strömkablarna också. Men samma sak hela tiden. Ingen signal till skärmen och jag kan inte stänga av datorn med strömknapparna. Det är sladd ur som gäller. Någon som har förslag på hur jag ska gå tillväga för att lösa detta? Fick ett tips av grannen att oftast är det minnet som har lagt av. Men det har jag inte rört så det låter inte som det skulle gälla mitt problem. Hoppas inte den långa texten avskräcker, vill hellre skriva för mycket än för lite fakta om vad som hänt och vad som inte händer.
 12. danielf76

  GTA VC

  Har formaterat om min burk och nu installerat om GTA VC. Har installerat och ominstallerat spelet 5gånger men varje gång jag startar upp det så får jag efter den där GTA VC-bilden syns detta felmeddelande: unhandled exception: c0000005 at adress: 00580887 Vad beror det på och hur åtgärdar man det?
 13. Hejsan! Har fått nån skit i min extra hårddisk. Filer och mappar har blivit skadade. Det har dock gått att återställa dom med chkdsk i xp. Nu går inte ens det längre. Så jag besluta mig för att skicka över dom viktigaste filerna till c: för att kunna köra en formateringen av d: (den disken som strular). Innan jag hann göra detta så är den viktigaste mappen, med alla digitala foton etc i, "inte tillgänglig" enligt en pop-upruta. Har testat pc inspector file recovery på senaste dmz-cd:n. När jag kör programmet så kommer det allt som oftast fram till "Access violation at adress 004BD159 in module "filerecovery.exe". Read of adress 00000194". Jag gissar på att det är just vid den mappen som detta händer. Frågan är hur ska man göra för att kunna rädda denna viktiga mapp? Är det rätt program jag använder mig av? Vad betyder det felmeddelandet som pc inspector ger mig rent faktiskt? Hoppas någon kan hjälpa mig hur jag löser detta eller har en länk till en sida där jag kan söka information ang problemet.
 14. Många som har problem med att datorerna inte hittar varandra. Dock har dom alla andra d-link. Mitt problem är att jag på något sätt skapat 2 olika nätverk, båda med samma arbetsgruppnamn. Båda datorerna hittar bara sina egna datorer i sina egna nätverk. Jag har en netgear FR114P-router och xp professional på båda datorerna. Närjag går in i routern hittar den min dators namn, på den andra datorns ip-adress står det bara unknown. Ibland, men bara ibland. Hittar min dator den andra datorn i nätverket, men då kan jag inte koppla upp mig på den. Jag har inte behörighet står det i felmeddelandet. När jag hittat den andra datorn, gör jag samma sökning från den andra men den hittar inte den första då. Har kollat att alla brandväggar är stängda, att samma protokoll finns på båda, har kört windows xp´s nätverksguide på båda också utan resultat. Kan man lösa problemet i routern på något sätt?
×
×
 • Skapa nytt...