Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mecca

Medlem
  • Antal inlägg

    133
  • Gick med

  • Senaste besök

    Aldrig
  1. Jag är bara less på besserwisser som tror dom kan allt och aldrig har fel. Jag har sett NWM i andra trådart med samma kaxiga attityd. Om du nu tycker det är jobbigt att del med sig utav din fritid, så varför sitter du här 24/7? Självklart har jag testat byta sata port. Och nej, jag har bara 2 st. Och NWM. Om du ser att jag skriver någon fler tråd, ger mig en tjänst och lägg din dyra fritid på något annant än att hjälpa mig. //Mecca
  2. Öhh minnet är det det inget fel på. Vad grundar du det på? Och varför skulle lankortet skuta fungera om minnet gav vika? Någon annan vänlig själ som vill försöka ge sig på problemet? [inlägget ändrat 2006-09-29 05:50:09 av Mecca]
  3. Eftersom hhd:n funkar felfritt på min andra dator. Varför fungerar ingenting då för? Som t,ex lan och ljud Ja, ja och ja
  4. Ja då sitter man i skiten igen. Och inte blir man klokare av det hela heller, speciellt när man inte har några reservdelar att testa med. Det hela började med att en blåruta ploppade upp på servern. Kom inte ihåg ordagrant vad som stog, men något liknande att en sektor på hårddsiken saknades och att jag skulle kontakta microsoft bla bla bla. Denna blåruta har jag aldrig aldrig stött på tidigare, och jag har hört mig för hos andra och ingen av dom har heller hört talats om denna. Hur som helst. När jag starta om servern så kom jag inte långt. Direkt efter biosen hade räknat upp minnet så blev skärmen svart och där stannade den. Jag stoppade in hdd:n (SATA disk) i min andra dator och tog en backup på alla viktiga filer, och detta gick hur bra som helst, så det kan inte vara hdd:n som är trasig. Sedan stoppade jag tillbaka hhd:n i servern igen och formaterade + installerade WinXP. Nu händer det lite olika saker. Ibland stannar servern upp vid rutan "MS Windows laddas" Servern verkar arbeta men den kommer inte längre än så. Om jag har tur kommer jag in i win, men då funkar inte integrerat nätverkskort, integrerat ljudkort och hårddisken arbetar riktigt dåligt. Drivrutinerna är helt korrekt installerat, har testat både drivrutinerna från Asrock och nvidia (nforce 2 moderkort) Det jag misstänker är att Nord eller sydbryggan har brunnit (minns inte riktigt vilken det va som styrde lan och ljud) Låter detta sannolikt eller kan det vara fel på annat håll? //Mecca [inlägget ändrat 2006-09-27 20:55:18 av Mecca]
  5. För något år sen så fanns det ett företag som gav ut gratis domäner (info.se) Nu hittar jag dom inte längre så jag vet inte om dom har lagt ner. Min hemsida ligger nu på telias server, så adressen är löjligt lång och svår. Några fler tips? //Mecca
  6. Klistrar in en bild så ser ni http://www.mustangmods.com/ims/u/705/1731/78693.jpg Bilden är skitdålig men man ser vad jag menar. Där det står +3.3V Voltage så är det röd markerat 4.08V efteråt. Detta kan ju inte vara riktigt rätt. Datorn beter sig skitskumt och krashar bara efter några minuter, helst när hårddisken får arbeta lite. Är det bara att köpa ett nytt nätagg eller går det att ordna? //Mecca
  7. Tackar. Missförstog det lite //Mecca
  8. Det där funkar inte. När jag högerklickar på ikonen så kommer det bara fram en ruta där det står "Säker borttagning av maskinvara" Om jag klickar mig vidare så kommer jag bara in på egenskaper för hårddisken. //Mecca
  9. Det är en helt vanlig standard Sata2 disk som är inpluggad i ett Abit kn8-ultra moderkort. Hörde från annat håll att denna ikon kommer fram på diskar som stödjer sata-hotswap. Så det byter att Microsoft drivrutiner inte stödjer hotswap. Men då till en annan fråga. Någon som vet hur man får bort den lilla "Säker borttagning av maskinvara" ikonen? //Mecca
  10. Hittade ingen bättre plats för denna tråd så det får bli här. Jag installerade nyss dom nyaste drivrutinerna för mitt moderkort (nforce 6.86) Då blir jag förfrågad om jag vill installera NVIDIA SW IDE drivrutiner, i vanliga fall har jag alltid klickat nej eftersom jag har hört mkt dåligt om dessa drivrutiner, men denna gång klickade jag ja för att se vad det är för något. Hittills har jag inte sett någon skillnad, den enda som jag har upptäckt är att den lilla ikonen för "Säker borttagning av maskinvara" har kommit fram. Och maskinvaran den visar är min interna hårddisk. Rätta mig om jag har fel, men ska inte "Säker borttagning av maskinvara" bara visa USB hårdvara? //Mecca
  11. Ska formatera datorn innom kort, så nu måste jag dra en backup av alla mejl som finns i inkorgen. Vissa av dom är skitviktiga så det är viktigt att allt blir rätt. //Mecca
  12. Börja med att köra Windows update, då kan du vara säker på att du får den senaste directx. Kör sedan in dom nyaste drivrutiner för grafikkortet. Dom som ligger på skiva brukar oftast vara urgammla. //Mecca
  13. Även jag skulle vilja se en större bild, helst i samma upplösning som du kör skärmen i. Men det första jag kommer att tänka på är värmeproblem? Har du kollat så att gpu fläkten snurrar? //Mecca
  14. Kör du med ett inbyggt ljudkort? dvs ljudkort som sitter på moderkortet? Om du gör det så kan jag till 99% säkert säga att det är dax att byta kylpasta på nordbryggan och ev. sydbryggan om det sitter någon fläns där. Det är nämligen nordbryggan som styr t,ex det inbyggda ljudkortet m.m Kylpasta, speciellt sånt skräp som följer med när man köper ett mobo,grafikkort,cpu brukar oftast bli stel efter ett halvår. Och när det väl blivit stel så leder det inte så mkt värme längre. //Mecca
  15. Jo säkrare kanske, men först måste han/hon köpa en burk med luft som kostar någon hundring och räcker inte särskillt länge. Sedan blåser man bara runt dammet i burken, det mesta stannar i någon vrå. Sedan är det inte så jävla lätt att få en fläns som t,ex Zalman CNPS6000-Cu fläns ren med lite blåsluft. Fan, då hade jag hellre jordat munstycket på dammsugaren med ett antistatarmband om det ska vara så noga. Hur som helst så måste du få burken ren på damm och byta kylpastan. //Mecca
×
×
  • Skapa nytt...