Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Grains

Medlem
 • Antal inlägg

  958
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Grains vann dagen: 13 Maj 2015

Grains hade det mest gillade innehållet!

Om Grains

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1985-04-06

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Göteborg
 1. Hej! Skall få fiber i villan till vintern. Nu undrar jag vad jag behöver för att få ett bra och snabbt nätverk. Jag har dragit totalt 5 stycken Cat6 kabel till alla tv apparater, ljudanläggningar och datorplatser. Kommer troligen tillkomma ca. 2 till Cat6 kablar. PatchPanel Tänkt koppla dessa till en patchpanel. Behöver jag tänka på något speciellt när jag väljer denna? Har tänkt mig något i stil med denna: http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/installationsmateriel/patchpanel/patchbox-for-cat-6-ftp-kabel-8-portar-p68896 Router Kollat en del efter routrar men är väldigt svårt att hitta med 8:a portar. Jag vill såklart ha trådlöst nätverk och ha möjlighet till enkel repeater till källaren och garaget. Bör jag satsa på 4:a portars router och kombinera med en switch? Känner inte till några begränsningar i att kombinera med switch... Kopplar man bara in switchen i en av portarna då och kopplar allt till denna? PC för alla hade ett intressant test för 4:a portars routers: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.634893/7-maxade-ac-routrar--har-ar-ratt-val-for-ditt-digitala-hem Lagring Tror man kommer ha stor nytta av en hårddisk kopplad till routern i framtiden. Skall denna kopplas med USB till routern?(Betyder att routern behöver stöd USB då?) Jag har extremt dålig koll på det mesta som har med nätverk att göra så är öppen för övriga tips på vad man skall tänka på när man skall få stabilt fiber i ett modernt hem.
 2. Tusen tack för alla råd! Kontaktade konumentrådgivare. Dom var fantastiska och förklarade vad jag skulle göra för att nyttja ångerrätt upp till ett år eftersom att minaddressändring saknade en ångerblanket på sin hemsida. Minaddressandring ville ändå ha betal så en anmälan hos ARN gjorde att jag nu fick räkningen makulerad. Tack igen!
 3. Som jag förstår det är att bestrida något man bara säger till motparten som jag har gjort?
 4. Ok, det låter med andra ord som om jag måste betala och sedan göra en polisanmälan att jag blivit vilseledd av siten?
 5. Tack men hittar inget om hur jag skall gå vidare där. Dels har jag ju försökt bestrida men fick gensvar som jag inte vet hur jag skall bemöta. Och dessutom bör mina 14 dagars ångersrätt gått ut då det var i februari ärendet senast var aktuellt?
 6. Hej! När jag skulle flytta i februari och skulle göra en adressändring kom jag in på hemsidan minadressandring.se i tron om att detta var en officiella sidan för att göra en adressändring. När jag stegat igenom beställningen insåg jag att det var något skumt med det hela och la iväg en beställning på adressandring.se också. Fick hem 2 fakturor och valde att betala den från adressandring.se. Nu igår fick jag hem bifogad faktura. Då jag redan gjort en adressändring för månader sedan så har jag självklart inget intresse i att betala denna som dessutom har ett förfallodatum på 2015-03-01? Jag mailade direkt följande till kundtjanst@minadressandring.se: Fick detta som svar idag: Har ingen aning om hur jag skall agera i detta läget. Minns inte om jag fullföljde beställningen när jag gjorde den. Men om jag nu gjorde det: Är jag bunden och tvungen att betala för detta? Tusen tack på förhand!
 7. EDIT: Löst. Efter 10:e omstarten funkade det av någon anledning. Tror jag råkade sätta USB-CDROM som första och HD som tredje. Måste nog vara på andraplats! Hej! Försöker installera win 8 64bit(från win 7 32bit) via usb-cdrom. Ställt in USB-CDROM som första enheten vid start. Det kommer upp "Booting from CD/DVD:_" men sedan hoppar den bara vidare och startar normalt från hårdisken. Tips på hur jag skall få datorn att låta mig formatera och installera win8?
 8. Hej. Försöker koppla in en fotströmbrytare(Ojordad). Någon som kan säga vad jag gjort fel? Proppen går när jag sätter den i väggutaget.
 9. Edit: Löst genom: Screen Resolution/Multiple displays -> Extend desktop to this display Hej! Har haft Eyefinity ett bra tag nu med ATI Radeon HD 580 Series. Dock har något med grafik-kortet börjat krasha det senaste. Och på något sätt lyckas jag bara få en landscape view(Detta är väl när de tre skärmarna blir 1 stor skärm?). Men jag tror jag vill ha portrait där skärmarna ändå är uppdelade i 3 separata skärmar. Hur stället man in detta? Kan inte hitta. Har Catalyst Controler Center 12.6. När jag skall skapa en "Display group" får jag endast välja vart skärmarna skall vara placerade och inget mer. Tips?
 10. Vad jag kan se har alla en bindningstid på minst 12 månader och sedan en uppsägningstid på 3 månader(några små undantag på lägre uppsägningstid o längre bindningstid). Har tidigare haft Tele2 och Bredbandsbolaget och aldrig behövt ringa supporten. Kan inte heller se någon anledning till att de billigare alternativen skulle ligga nere mer än de dyra. Enda jag kan tänka mig är att Tele2 och Comhem har så dyra kostnader i reklam att dom på så sätt måste ta det dubbla betalt...
 11. Hej! Skall välja utbud hos Framtidens Bredband: http://www.framtidensbredband.se/tjanster Vad jag jagar är något av de billigare alternativen, "Bredband (1-10)". Men står som ett frågetecken när operatörer som: Tele2(199:-/mån,bredband (10/10)) och Comhem(199:-/mån,bredband (10/10)) har ganska dyra månadskostander, medans företag som man knappt känner till som tex. Banhof(116:-/mån,bredband (10/10)) och Tyfon(108:-/mån,bredband (10/10)) är betydligt billigare. Har jag missat något i det finstilta här? Varför skall man betala nästan det dubbla från de stora företagen? :S
 12. Se där ja. Klockrent!! Tusen tack!
 13. Jo, menade att spela in egna. Men kanske enklast att hitta någon liten grupp och kontakta dom och hoppas de kan se det som reklamsyfte
 14. ok. Allt måste gå via STIM då alltså. Dags att börja lära sig spela instrument själv då.....
 15. Hej. Tänkt att göra en liten video med mig och några kompisar. Finns det något sätt att använda sig av musik på ett lagligt sätt utan att betala för det? En smart grej hade väl varit att man typ hade en Spotify logo i videon eller att man anger länkar på vart man kan köpa musiken där videon ligger. Funkar detta för att få det lagligt eller ha ni andra tips?
×
×
 • Skapa nytt...