Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kalle2345

Medlem
 • Antal inlägg

  295
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Skall koppla in några olika skrivare i mitt nätverk. Behöver då använda några switchar. Min fråga är om det blir någon större skillnad om switchen klarar 1000Mb istället för 100Mb ?
 2. Har två laptops med Win-10 som jag inte använt så mycket det senaste året. Det är två nästan nya HP datorer. Har fått samma konstiga fel på bägge två så därför misstänker jag att det är någon inställning som blivit fel. När jag trycker på strömknappen så startar datorn upp men skärmen förblir svart hela tiden. Om jag drar ut strömsladden efter att den har startat så tänds skärmen. Sätter jag tillbaka strömsladden så blir det svart igen. Kan det ha skett någon ändring i energisparinställningarna vid någon uppdatering ? Jättetacksam för tips eller ideer vad det kan vara
 3. Har en HP dv6 2135 som jag är nöjd med. Det har blivit trögt att fälla skärmen-locket. Blir en trög knäckkänsla när man skall röra locket, Gäller båda vägarna. Gissar på att man kan spraya med silikon någonstans In i leden, eller finns det något annat specialsätt? Vill kolla med er som vet först så jag inte sabbar något.
 4. Skall välja ett av 3 ljudkort, STX, STX II, STX II 7.1 STX är ju nu 5 år äldre än det nya STX II men det verkar inte skilja någonting Mellan dem. Prisskillnaden är hela 400kr. Någon som vet vad som skiljer dem åt? STX II 7.1 kostar ytterligare 400kr mer än STX II då får man ett dotterkort med som har 6 linjeutgångar extra för 7.1 Tror inte detta dotterkort går att köpa löst. Kanske lika bra att köpa hela klabbet direkt om man behöver det senare. Är det någon som vet om STX II kortet är identiskt med det i 7.1 satsen, Alltså kan man använda själva HiFi kortet i 7.1 satsen utan dotterkortet ?
 5. Det var pennan som hängde sig och inte funkade som den skulle. De hade bytt viss hårdvara sa de. Min gissning är att mobilen fått ny hårdvara som säkert inte är trasig men som har sämre signalkänslighet än den gamla hade. Mobiltelefoner har ju olika förmåga att hantera signal. Vissa är bättre och vissa sämre. Tänkte kanske att det var ett känt problem med Samsung Note. Jag skall höra med deras support.
 6. Syftet är att på ett enkelt och snabbt sätt flytta filer mellan Laptop och mobil. Bluetooth och WiFi är bökigare. WiFi Direct är en snabb knapptryckning. Det skall finnas med i Win 8 men det saknas tydligen i Win 7. WiFi Direct är framtaget för att göra det lättare med just filöverföring utan att Behöva gå via routern. Intel sägs ha ett program som ger WiFi Direct men jag tror Bara det passar vissa datorer.
 7. Har haft inne min Samsung Galaxy Note 1 på lagning. Det byttes penna och hårdvara. Tidigare innan lagningen hade jag perfekt signalstyrka inomhus med Trekortet, nu är den helkass. Har prövat Trekortet i andra mobiler och då är signalstyrkan bra. Utomhus där det finns signal är det inga problem. Det verkar som känsligheten har blivit sämre. Är det vanligt fel på denna mobil ? Finns det tips på något man kan testa att göra ? Inställningar eller liknande. Kan ny hårdvara ställa ökade krav på SIM kortet ? Behövs det ett nyare SIM kort ?
 8. Min Samsung Galaxy Note 1 har WiFi Direct och jag skulle vilja koppla den mot min Laptop HP DV6-2135. Jag har försökt men Laptopen har inte WiFi Direct. Det är Win-7 64 bitars. Går det att lösa med någon mjukvara och isåfall är den specifik för olika datorer ?
 9. Kom på att jag har en liten DAC liggande. Nuforce DAC 2. Kan det vara en fördel att koppla in denna via USB och köra ut signalen via den Digi Coax som den har ? Alltså använda Hk 990 DACen som tidigare. Nuforcen ger mig då uttaget som jag behöver samt också En hyfsad hörlursförstärkare. Det negativa är ju att signalvägen blir längre.
 10. Bygger en HTPC. Tanken i första hand är att spela upp all form av musik på stereon med bästa möjliga ljud. Har nu köpt alla delar. Jag tänker ta digitalljudet rätt ut från moderkortet och köra in det på min CD spelare HK 990 som har digitalingångar. Jag använder då den inbyggda DA omvandlaren och kör sedan ut den analoga signalen till förstärkaren via balanserade signalkablar som också finns. Tänkte därför ev. Hoppa över ljudkortsköp då det inte gör någon skillnad bortsett från hörlurslyssning. Asus Xonar Essence STX är annars ett bra val. Ser nu att moderkortet inte har SPDIF annat än på moderkortet, måste då ha en bracket. Min fråga är vilket som är bästa alternativet? En SPDIF bracket PCI med coaxuttag eller ett äldre SoundBlasterlive ljudkort PCI med 3,5mm digitalljuduttag bak. Detta har jag liggandes. Eller finns det något att vinna på att köpa Asus Essence?
 11. Nu har det ju kommit en ny kraftig update på Spotifys gränssnitt och funktioner. Det känns betydligt snabbare än innan. Kanske finns det någon backupfunktion nu inbyggd, skall titta igenom det. Någon som vet om det finns någon svensk mailsupport på Spotify, har inte lyckats hitta någon.
 12. Har letat men hittar ingen mailadress till kundtjänst Spotify Sverige. Finns det ingen ? Tänkte fråga dem om backup m.m.
 13. Ja detta är inte så lätt särskilt om man inte har lite bättre datakunskap. Jag hoppas verkligen Microsoft gör en SP4 fil med allt det sista som är Gratis att ladda hem. Finns det något samlingsställe där alla uppdateringar efter SP3 finns ? Tänkte isåfall börja med att ladda hem dom till hårddisken så dom är säkrade Ifall dom inte blir kvar sedan. Det är nog hundratals gissar jag. Jag har för mig att jag sett dem på något ställe utan att behöva installera dem via Live Update. Då kan jag kanske komma på något sätt att lösa det senare utan tidspress. Om jag vill göra en Win XP avbild komplett med alla uppdateringar. Är Norton Ghost då det bästa alternativet ? Jag vill att programmet skall vara lätt att förstå och att bilden skall finnas på DVD skiva och gå att installera i flera olika datorer. Om jag vill göra 1exe fil av exempelvis 100 st exe filer. Finns det något lätt bra program för detta ? Tänkte försöka att göra en SP4 fil där allt installeras med en tryckning.
 14. Tack för svar. Jag Googlade på det innan jag postade frågan. Man måste tydligen backuppa en Playlist i taget. Det är ett evighetsarbete. Hade hoppats att någon hade samma problem som Mig och hade kommit på en lösning hur man säkrar allt med få knapptryckningar. Hoppas Spotify lägger in denna möjlighet i mjukvaran framöver.
 15. Har Spotifypremium och har där massor av spellistor i ett stort mappsystem. Har gjort en mapp för varje bokstav. I dessa bokstavsmappar har jag lagt in mina favoritband I undermappar och i dessa har jag deras plattor som olika playlists. Det är hundratals playlists och mycket arbete. Går det på något sätt att backuppa denna struktur och dessa playlists? Att backuppa varje playlist för sig är ett evighetsarbete. Har inte Spotify någon backuptjänst kopplad till programet? Skulle mina playlists krascha så gör jag inte om allt jobbet utan då lägger jag ned Spotify. Går det att exportera alla sina playlists till annat spotifykonto utan att behöva göra det En och en, alltså rubbet med en knapptryckning. Om jag lyssnar på en platta och gör den till playlist så följer inte året med i titeln till playlisten, Detta får man lägga in manuellt efteråt. Vill ha bandets plattor sorterat efter år i mappen med deras playlist. Finns det något bra sätt att lösa detta?
×
×
 • Skapa nytt...