Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JR

Medlem
 • Antal inlägg

  150
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. http://speedy.sh/yFrFz/test-idg.torrent.zip Låter den ligga här tills någon testat den. (nu utlämnar jag mitt ip och den öppna porten i filen, ska väl mycket till för att någon illasinnad ska kunna dra nytta av det??)
 2. Yepp, men testade någonstans i en tidigare process att skicka filen till en vän. Det var på så vis vi uppdagade att den aldrig satte igång att seeda edit: till en vän utanför nätverket alltså
 3. Ja har testat med http://<extern ip-adress>:43108/announce också förut utan framgång. Testade nu igen bara för att vara säker nu när jag får lite hjälp DynDNS ska jag ju inte behöva blanda in så länge jag sitter på en fast ip (dvs så länge jag inte startar om routern.) Kan konstatera att mitt externa ip har varit konstant ivf sedan jag började kolla det för en vecka sedan.
 4. Den är ifylld per default. Läste man skulle bocka ur den när man gjorde manuella inställningar. Testade för 10sek sen med den ibockad igen med samma "icke"-resultat, bara för att konstatera att problemet kvarstår. Windowsklienten kan ladda ner "vanliga" torrents som hittas på ex piratebay. Testade ladda ner en random fil i .torrent-format nu bara för att testa. Dessa inställningar har jag vid skapandet av en testfil (lägger för övrigt torrentfilen i samma mapp som bilden på datorn):
 5. Sorry, första siffran blev fel. Har 1.5.14.
 6. Beklagar om jag inte var tydlig med det, men sitter på OS X och med uTorrent version 3.5.14. Finns tyvärr ingen "tester" där .
 7. Lite matnyttiga tips, men inget som gjorde någon skillnad här heller. Nu har jag gått runt problemet och håller för fullt på att skicka över mina filer via skype. Men är grymt nyfiken på var det egentligen felar
 8. Den fungerar ju finfint till download, och såvitt jag vet (kan ha fel) så var det bara windowsversionerna som blivit modifierade av hackare. För inte ska man väl behöva fylla i någon tracker när den är privat? För övrigt testat att fylla i diverse trackers också.
 9. Vi är ett gäng på 8 pers som är spridda över flera länder som gjorde en gemensam skidresa. Nu har vi totalt 100GB att dela med varandra i form av bilder & filmer. Köpte mig en fin router (ASUS RT56U) med inbyggt stöd för FTP via extern tillkoppling av HD. Enkel setup, men är SÅ *svordom* okompatibelt & instabilt att jag helt lagt ner den idéen. Fumlade fram och tillbaka mellan olika fotosidor, filsändningssidor och molnlagring. Begränsningar av alla möjliga slag. Kom sen att tänka på p2p med uTorrent, why not? Och nu är ja stuck När vännerna testar tanka min torrent så står det bara 0 Seeders och den kommer aldrig igång. Har till punkt och pricka följt denna guiden för att dirigera trafiken riktigt. Därefter testade jag om jag lyckats öppna porten via Port Fordwarding Tester. Den är öppen! Men under preferences i uTorrent är det ju en röd punkt och så står det "No incomming Connections". Antar det är ett dåligt tecken
 10. Har en lumia 800 sedan november månad (import) som jag är ganska nöjd med (blir aldrig helt nöjd;)) Men det är en märklig bugg jag irriterar mig på mer och mer. I kontaktlistan så har jag en vid namn 'Viola', men hon hamnar under W. Jag har flera kontakter på V och på W, alla hamnar rätt utom just denna. Sak samma om jag upprättar en ny kontakt med samma förnamn. Någon som har lust att pröva på sin? Ingen biggie, men vill veta om det bara är på min.
 11. Testade med Cyberduck ftp-klient. Det enda jag lyckats med är att generera diverse felmeddelanden beroende på inställningar. Klickade sedan bort alternativet i routern om att "Dela med konton" för ftp:n. Fortfarande connection refused via FTP klienten på lokala datorn. Testade sedan med en annan dator i nätverket samt en utanför - bägge hade access med fulla läst- & skrivrättigheter. Så nu har jag en öppen FTP fritt fram för alla! Nåväl, ett steg på vägen iaf ...
 12. Införskaffade precis en ny router av modell ASUS RT-N56U. Tanken var framför allt att upprätta en ganska simpel FTP där 5-10 personer ska ha lite olika läs- & skrivrättigheter. Problemet är bara att oavsett hur jag gör får användaren enbart läsrättigheter. Först har jag testat mounta USB-minnet i OS X där står det under Delning och behörigheter: "Du kan läsa och skriva" Den är formaterat i FAT32 Sen har jag satt i minnet i routern som fint hittar den och sen hjälper mig med en kort och enkel guide dela ut den via FTP. Väljer i guiden att ge alla obegränsad åtkomsträttigheter initialt för att undvika evt. behörighetsproblem. Sedan i Finder så väljer jag att ansluta till server och matar in den lokala adresen: ftp://192.168.1.1 - Fungerar finfint, ett nytt finderfönster poppar upp och jag kan fritt bläddra i mapparna på minnet. Men jag har mist alla skrivrättigheter!? Hur får jag dessa?
 13. Hej, har två frågor relaterade till en usb-hubb med inbyggt trådlöst nätverk (http://cdon.se/hemelektronik/belkin_network_usb_hub-824555) 1. Har ett par Bose usb-högtalare. Skulle man då kunna få ljudet trådlöst från min macbook air? Eller är det bara typ hårddiskar/skrivare man kan nyttja på det sättet? (ja menar hur vet min dator annars att ljudet inte ska ut dess egen usb-port?) 2. Hur går det att streama video från tillkopplad extern HD vidare till dator? 1080p är säkert kört, men vad kan man förvänta sig?
 14. vi tar och provar lyckan där ist då
 15. Har du en mapp med bilder så tyckte jag det fungerade förträffligt i windows att bara trycka på en bild sedan bara att bläddra vidare med piltangenterna. I Os X så måste du markera alla filer och sedan lägga till dom i förhandsgranskaren. Har hittat nåt 3e-parts-program, men inget jag direkt trivs med. Allt jag vill ha är enkelhet. Sen undrar jag också, när jag bläddrar bland filer i finder så vill jag öppna någon fil utan att klicka med musen. Hur gör jag? Markerar, sedan då? Alt+tab, är jag heller inte helt nöjd med. Tyckte det fungerade bättre i windows - kommer aldrig till rätt fönster. Men det kanske är en vanesak? Den tabbar ju inte mellan flera finder-fönster tex. Har precis fått min skiva med leopard också. Less is more - va hände med det? Har inte hunnit testa det ordentligt, men spontanskakade på huvudet när jag såg dock:en.
×
×
 • Skapa nytt...