Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sven Gunnarsson

Medlem
 • Antal inlägg

  23
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om Sven Gunnarsson

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Uppdatering: Efter att ha fått svar från Chili!Soft verkar det som det lär dröja innan ASP på MacOS blir möjligt. BSD är på gång, men OS X nämns ingenstans. *suck*
 2. Eftersom OS X Server är baserat på en UNIX/BSD-kärna borde det vara möjligt att inom överskådlig framtid köra Chili!ASP på åtminstone detta OS. Hoppas jag i alla fall, vore synd att tvingas byta ut den blådåre som nu står som webserver (jobbar en del med ASP, vilket i nuläget betyder en särskilt WinNT webserver enbart för detta). Jag har kontaktat Chili!Soft angående detta och ser fram emot deras svar.
 3. Tackar för tipset. Har givit mig på att gå den hårda vägen och försöka ta mig förbi mitt elaka NT genom att manuellt flytta över filerna från en Win98-dator och sedan lägga till de registernycklar som krävs. Har dock inte hunnit testa om det fungerar än, har varit lite mycket jobb på sistone... /s
 4. Bytte nyligen OS från svensk Win98 till engelsk NT Workstation 4.0 (SP4). Av någon anledning vägrar plötsligt datorn installera Quake2 med hänvisning till "This version of Quake II will not install on this language version of Windows 95/NT. To find out if a version localized for your operating system is available for purchase, please contact your local Activision office. " Uppenbarligen inser inte Activision att det finns användare av engelskspråkiga OS i andra länder, vilket i sig är fullkomligt idiotiskt. Jag antar att jag inte är ensam om bekymret och vänder mig därför till forumet för tips om vad jag kan göra åt det. Någonstans i någon av de inställningsfiler som hör till installationsprogrammet bör ju denna funktion gå att stänga av, eller hur? Tills vidare går ju Q2 visserligen att köra från CD:n, men går då inte att uppgradera från 3.04 till 3.20. CTF, PPMs och botar kan man ju också glömma. Spelar inte mycket spel längre och skulle aldrig brytt mig om detta rört en annan titel, men Quake2 vill jag definitivt ha på burken. Tacksam för tips! /S
 5. Har precis byggt om en dator som tidigare stått som nätverksserver med Linux RedHat 5.2. Hade ingen önskan att fortsätta med Linux, åtminstone inte för ögonblicket, varför jag började om från början med hårddisken; tog bort alla partitioner och lade in tre nya på vardera 2050MB, för att sedan formatera C:\ i NTFS och installera WinNT 4.0 (SP1). Bekymmret är att LILO ligger kvar likförbannat och försöker starta det Linux som inte längre finns på hårddisken. Hur bär jag mig åt för att en gång för alla få bort LILO från disken? Tacksam för svar
 6. Glömde en sak. En PII ska utan problem gå att värma upp till åtminstone 70 grader innan den börjar få konstiga idéer, även de förstås mår bättre ju kallare de är.
 7. Vid både 66 och 100MHz ramlar AGP- och PCIbussen på i 66 resp. 100MHz, vilket är var de trivs bäst. Vid 75 och 83MHz däremot är det inte lika säkert att de trivs lika bra, då de (på de flesta moderkort) endera hamnar avsevärt över eller under sina idealhastigheter, vilket kan leda till problem. Kan vara värt att tänka på. Vill du köra i 100MHz är PC100-minnen (8ns) att rekommendera. Vissa 66MHz- minnen (10ns) fungerar upp till 100 (men knappast högre), andra inte, varför detta är mer av en chansning. Visst vore det skönt om Intel kunde lägga av med sina förb***ade multipellås...
 8. Kull att hitta ditt inlägg, då jag går i samma tankar själv. Har dock mer eller mindre bestämt mig för AMD 400, då denna kombination trots allt blir lite billigare, vilket ger mig råd att äntligen ersätta mitt gamla S3 Trio64... Har två moderkort i åtanke. Det ena är FIC VA-503+, det andra Epox MVP3CM. Som du redan nämt är FIC's kort mycket väl omnämnt, medan det är ganska tyst om Epoxkorten. Det finns dock två saker som talar för Epox i denna jämförelse: - Epox har plats för tre SDRAM-moduler, FIC bara två. I gengäld erbjuder FIC möjligheten att använda gamla EDO-minnen. (4 platser) - Epox har fyra PCI-platser jämte AGP och 3xISA. FIC har bara tre. Jag kan inte tillräckligt om Socket7 för att rekommendera något av korten, detta är bara rena fakta. Om någon vet mer om korten, posta gärna en kommentar. (Båda korten är certifierade för K6-2 av AMD btw.)
 9. Har börjat ruttna ur ordentligt på min Cyrix 166+ baserade dator, men är inte i sådan ekonomisk situation att jag kan bygga en ny dator från grunden. Hittade dock ett "uppgraderingspaket" hos datorbutiken.com med ett FIC VA-503+ (kan behålla gamla AT-chassit) moderkort, AMD K6-2 350 och 64MB SDRAM till ett (i mina ögon) bra pris. FIC VA-503+ har socklar för EDO-RAM, varför tanken slog mig att mina gamla minnen kanske skulle gå att använda. Hur fungerar det ihop med en K6-2 350, den bör ju rimligen trivas bäst med 100MHz busshastighet? Kan tyvärr i princip ingenting om AMD's produkter (har koncentrerat mig på Intels processorer) och behöver hjälp att svara på denna fråga. Att mina EDO är långsammare än nya PC-100 SDRAM är självklart, men hur mycket långsammare? Går de överhuvudtaget att använda ihop med ovan nämda processor? Tacksam för svar. (Om någon har någon åsikt om moderkortet, är detta också välkommet. Kan som sagt inget om AMD och Socket370/Super7)
 10. Det enklaste är att högerklicka i verktygsfältet, alt. dra ner visa/view menyn, och bocka av adressfält/address bar. Baksidan är att det är precis lika enkelt att få tillbaka adressfältet.
 11. Har drabbats av lite problem att med få mitt PCI64V att lira ihop med Quake och Quake2 (de enda spel jag har provat på datorn, en nybyggd Celeron300A/64MB/Riva128/Createive PCI64V). Quake2 presenterar ett i högsta grad hackigt ljud medan Quake hänvisar till att "Blaster environment variable not set" och stänger av ljudet helt. En snabb koll i autoexec.bat visar att ljudkortet inte gjort några som helt inställningar i den, varken vad gäller blaster eller sndscape. Visst kan jag skriva in prylarna själv, men hur vet jag vilka värden som blaster ska ha? Bör kanske nämna att ljudet fungerar felfritt i Win98 och att ljudkortets inställningar stämmer helt med de inställningar ett likadant ljudkort har på mitt andra system, en PII400. Tacksam för hjälp, då varken Quake eller Quake2 är särskilt spännande utan ljud.
 12. Visst går det, förutsatt att du har processorkraft nog att avkoda filmerna. Med en PII 350 eller högre bör det inte vara några som helst problem, förmodligen går det bra även med en Celeron.
 13. i430VX-kort stödjer inte MMX-teknologin, varför P233MMX är lite i överkant. Nöjer du dig med en vanlig P166, alt. en Cyrix 166+, borde det inte vara några bekymmer, vill du ha mer är moderkortsbytet oundvikligt. Om du inte lägger pengarna på någon av dessa dyra, funktionellt tveksamma "trimsatser" som finns på marknaden, förstås. Med ett TX-moderkort får du fullt stöd för MMX, men kombinationen TX/P233MMX kostar knappast mindre än ett BX/Celeron300A (vilket finns även för AT-chassin). Funderar på en dylik uppgradering själv (kör en Cyrix 166+ på ett i430VX för ögonblicket). En grundligare uppgraderingär att skaffa ett ny ATX-chassi (om du inte redan har det), BX-moderkort, en Celeron300A och 64MB PC-100 RAM, sedan lyfta över hårddiskar, CD-läsare etc. i denna. För c:a 4000:- får du en dator mångdubbelt snabbare än din P90, även om t.ex. äldre hårddiskar knappast kan mäta sig med en ny UDMA.
 14. Visst går de i de flesta fall att köra snabbare. Det man gör genom att överklocka en processor är att man skär ner de säkerhetsmariginaler som Intel (i det här fallet) valt att hålla sig med. De flesta boxade Celeron 300A går utmärkt att köra i 366-450MHz, men det finns också de som inte orkar mer än de angivna 300. De som överklockas kommer också oundvikligen att producera mer värme, vilket förkortar livslängden, samt kan uppvisa ett inte helt stabilt beteende. Intel vill, liksom vilket företag som helst, inte få ett rykte om sig att producera överhettande, instabila produkter med hög felfrekvens, då detta är liktydigt med ekonomiskt självmord. Därför säljs 300A just med beteckningen 300MHz - inte 466MHz.
 15. Å andra sidan, ett S3-kort kan väl knappast kosta mer än 200:-, vilket kompletterat med ett Voodoo-kort för 695:- förmodligen ger så bra grafikprestanda som datorn någonsin orkar med. Kan till och med hända att originalkortet kan funka ihop med ett Voodoo, särskilt om det går att peta i ytterligare 1MB minne (brukar gå).
×
×
 • Skapa nytt...