Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bellfalasch

Medlem
  • Antal inlägg

    175
  • Gick med

  • Senaste besök

Om Bellfalasch

  • Medlemstitel
    Aktiv
  • Födelsedag 1981-07-10

Kontaktinformation

  • Hemsida
    http://www.ffuniverse.nu

Profil

  • Ort
    Örebro
  1. Inte tokigt tips men det hjälper mig rätt föga. Utvecklar rakt på servern. Vill i errorloggen kunna få en länk som direkt öppnar loggad fil i det program man normalt öppnar den typen av filer. I mitt fall Notepad++ för asp etc.
  2. Jag har en mängd webbplatser upplagda. Alla ligger på samma server. På alla finns ett errorloggningssystem som loggar precis allt. Jag får ett mail varje gång ett fel inträffar. Vilken asp-fil som genererat felet loggas. För att slippa öppna en ny instans av utforskaren och leta upp filen manuellt så vill jag kunna ha en länk till filen som öppnar den i valt verktyg (i detta fall Notepad++). Jag har redan nu en länk uppe men den funkar inte så bra. Provade att använda streaming-objektet för att strömma filen så att man får upp Öppna/spara-dialogen. Men då jobbar man i filen från datorns lokala cache. Vet någon en lösning hur man kan öppna upp filen i sitt utvecklingsverktyg genom en simpel länk? Att bara länka till "file://" funkar inte för då öppnas filen som en textfil i webbläsaren bara.
  3. Morn morn! SELECT k.KundID, k.Namn, o.OrderID FROM Kunder k JOIN Order o ON o.KundID = k.KundID ORDER BY o.OrderID DESC Det där kommer att ge dig alla kunder med minst en order sorterat med högst ordervärde först. För att även få med dem utan order (som null-poster) så byt ut JOIN mot LEFT OUTER JOIN.
  4. Igår ville min dator inte funka. Efter POST med alla diskar hittade så dyker snart ett felmeddelande upp i DOS-stil. Det står om att Windows inte kunde startas och jag får välja mellan att starta i felsäkert läge, normalt, eller starta från senast fungerande inställningar. Inget av detta funkar. När jag kommit förbi Windows-loggan som laddar så startar burken om från början. En blue screen blinkar dock förbi i en millisekund innan den startar om, hinner inte se vad som står. Har haft burken på i en timma, och den bara går i cirklar. Jag provade att sätta i en annan disk som jag vet funkar (sitter på den nu på en annan dator) men inte heller då funkade det. Är dock osäker på om den verkligen försökte boota från den trots att jag ställde in det i BIOS. Hårddisken jag har operativet på i den strulande burken är av typen S-ATA. Denna burk har tyvärr inte stöd för det på moderkortet, så jag kan inte flytta den hit och testa som slave. * Grafikkortets fläkt funkar och kortet sitter i bra * Alla sladdar sitter i bra på hårddiskarna * Hittar alla hårddiskarna i BIOS Någon som har några briljanta idéer? Har lite svårt att få tag i nån med S-ATA-stöd nu under helgen för att kunna felsöka disken. Datorn i fråga: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=309287 [inlägget ändrat 2007-03-30 18:39:30 av Bellfalasch] Nu har jag gjort ytterligare några tester: * Sätter jag i Windows-skivan och försöker reparera så kommer jag bara till ett DOS-läge. Där märker jag att gamla enheten E nu blivit C. Enheterna D och E finns men det blir ett fel då filerna ska listas med dir. * Jag körde in min Knoppix-skiva (Linux på CD) och då fungerar det att komma in i datorn. Jag kommer åt filerna på disk nummer två (IDE), men S-ATA-disken hittas inte alls. * Har provat att flytta runt S-ATA-kopplingen till alla lediga platser på moderkortet utan resultat. * Tog ur alla diskar och satta i disken från denna dator bara. Samma fel då. Så, vad kan vara felet? Det känns inte längre som att det är hårddisken som strular, utan snarare något i BIOS eller dylikt, dock ser allt ut att stämma därinne. Oavsett vilken disk jag kör in så funkar det inte att komma bortom detta fel (se bild överst på den sidan): http://ahlbergdata.se/?p=data_recovery_tips&lang=sv Ibland får jag välja starta från felsäkert läge eller normalt, ibland drar NVIDIA igång nåt boot-tjofräs som jag inte begriper mig på. Det bara ritar prickar i en halv evighet och sen får jag trycka retur och börja om igen - om och om igen. [inlägget ändrat 2007-04-01 15:01:48 av Bellfalasch]
  5. Hejsan, nu har jag riktigt kört fast och har ingen aning hur jag kommer vidare. Jag har en ListBox som man kan göra flera val i. Value är ett id-nummer från databasen och det är dessa id som skickas. Vill sen vid post fånga upp dessa valda id och lägga in i en ArrayList. Den ska jag sen loopa igenom och för varje post spara data i en tabell för en många till många-relation. ArrayList test = new ArrayList(); test.AddRange(libTest.SelectedValue); // Loop här med anrop till en databasmetod med INSERT, inte påbörjat den Det är här jag inte lyckas komma på hur jag ska göra. SelectedValue är ju fel. Vill komma åt alla val i listan och deras värden. Antar att de lagras i en array men hittar ingen metod eller parameter eller dylikt som på namnet verkar passa. Sen att loopa igenom arrayen och för varje post skicka in datat till en metod som sparar en post i tabellen, är det så smart eller bör man lösa det på annat sätt för att inte knäcka databasen? Nu är det iofs oftast bara ett val i "libTest", max 5-7 stycken.
  6. Smidigast löser du detta så klart med något serverspråk som läser av alla bilderna i mapparna och formaterar dem likt ett album. Men det är inte det lättaste att beskriva hur man gör. Vet inte om Dreamweaver har någon funktion för detta, men t.ex. bildprogrammet ACDsee kan ta mappar med bilder och med några knapptryckningar göra ett album av dem. Tror även att Adobe ImageReady har samma möjlighet, möjligen även Photoshop.
  7. Tröttnade på denna snutt kod och ägnade mig åt helt andra kodningsprojekt i ett par veckor. Sen idag tog jag och gjorde om koden från CodeBehind till CodeBeside och då fungerade det helt plötsligt. Trots att jag hade en form med runat server, likaså på alla kontrollerna, så var det knas med att kontrollerna inte kunde läsas av koden.
  8. Har kört protected tidigare utan att det funkat. Sen så kraschar applikationen på samma sätt då kontrollerna försöker läsas av. Så det måste vara något knas där. Det skumma är att kontrollerna har rätt namn, ligger i en form, och ja allt tycks stämma. Kanske finns intresse av att se även ASPX-filen, samt eventuellt senaste CS-koden? Känns tvärkört här, fattar inte att den trilskas så på alla kontroller. Måste ju va ett fel i ASPX-sidan. =/
  9. tmpReturn har initierats till noll redan. Det där med Close hade jag missat, Fick för mig att Execute-strängen öppnade och stängde anslutningen själv, men såg att jag öppnat den explicit så det va ju en tabbe. Tyvärr löste det inte felet =/
  10. Tror detta ska funka utan medlemskap på aspsidan. Där ligger iaf koden från min CodeBehind. http://www.aspsidan.se/code/default.asp?c=4341 Response.Write-koden finns inte kvar, utan skickar det till en Label istället. [inlägget ändrat 2006-03-28 15:44:56 av Bellfalasch]
  11. Inga värden ska hämtas på databasen, här ska det bara sparas. Asså postad data ska bli en INSERT. Men jag kan inte ens sätta en Labels Text-property till värdet från någon TextBoxs Text-property. Då ges det där felet med Object-grejen.
  12. Värden skickas, kan se dem i Trace:n som POST-värden. Har runat="server" på alla kontrollerna, samt omgivna av en form-tagg. Testade att bara skriva ut ett värde i en Label, det krascha på samma sätt då med =/
  13. ' används för att skicka in strängar. Namnet på tabellen och dess kolumner är namn, inte strängar. Byt därför ut de ' mot ` eller inget alls. INSERT INTO ekonomi (`datum`, `inlagd`, `typ`, `text`, `summa`) VALUES ( '0001-01-01', '0001-01-01', 'inkomst', 'skdkdsjf', '237894') Tror att det borde lösa felet. Inte jobbat med Access i ASP.NET så kan ju inte veta säkert.
  14. Följande felmeddelande ges då jag försöker lägga till medlemmar på en testsajt i min databas. Jag har en mängd validatorer för formuläret och i onClick-eventen ligger en if (IsValid). Där i ligger ett metodanrop som sparar all skickad data och returnerar en etta om det gick bra och en nolla om det sket sig. Alltså den returnerar antalet påverkade rader. intRowsAffected = db_InsertUserRegistration(tbxUsername.Text, tbxFirstname.Text, tbxLastname.Text, tbxMail.Text, tbxCity.Text, tbxPassword.Text, tbxBirthday.Text, int.Parse( rblSex.SelectedItem.Value.ToString() ), Request.ServerVariables["REMOTE_ADDR"].ToString() ); Denna kod kraschar och ger felmeddelandet. Är det metodanropet som är knas, eller kan det va fel inne i metoden? Borde ju visas ett annat radnummer i sånt fall tycker jag. Servern kör ASP.NET 2.0. Jag har MySQL Connector/NET och jobbar mot en MySQL-databas. Jag kan spara data i den på andra sidor, men inte här. Även de sidorna har validatorer och onClick-eventen anropar en metod som sparar datat och returnerar påverkade rader. Även de kör med Parametrar. Någon som tror sig vara felet på spåren? Jag har redan testat att strunta i att lägga svaret från metoden i en variabel. Här är metodhuvudet föresten: protected int db_InsertUserRegistration(string username, string firstname, string lastname, string mail, string city, string password, string birthday, int sex, string ip) [inlägget ändrat 2006-03-24 18:51:50 av Bellfalasch]
  15. Kan nämna att jag använt MOSMS (tidigare yo.se) i ett par år och de funkar riktigt bra. Det är ganska enkelt att lägga upp tjänster, välja vad de ska kosta, och sen implementera dem på sajten. Allt från enkla texttjänster, till mer avancerade röstningssystem, MMS, etc. Det går även att ha dessa tjänster som privatperson. Ska man gå via Telia krävs en hel del, man ska teckna rätt dyra avtal och man behöver kunna en del tekniska saker som att sätta upp en SMS-server.
×
×
  • Skapa nytt...