Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fujim

Medlem
 • Antal inlägg

  448
 • Gick med

 • Senaste besök

Om fujim

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm
 1. fujim

  LGPL licens

  Har du någon licenstext för version 4.1.16? Står det exempelvis något om "not for commercial use" eller liknande?
 2. Jag trodde inte att jag var veteran och jag ser mig heller inte som sådan då mina eforum-besök under en längre period varit ganska så sporadiska. Men då jag kollade nu har jag varit med sen 2003 så i den bemärkelsen är man väl veteran. visst har man lärt sig ett och annat, och viss har man förhoppningsvis även lärt andra ett och annat.
 3. Jag tror att vi ska försöka förtydliga här lite. Bland e-lärande pratar man om tre nivåer av program. 1) Skärminspelningsprogram som gör skärmdumpar eller spelar in vad man gör. I denna kategori kan man nämna windows inbyggda PrintScreen men mer avancerade varianter som Snagit och andra finns naturligtvis. 2) I katagori två lägger man författarverktygen. De är program för att skapa kurser med interaktivitet, film, ljud, animering etc. I denna katagori läggs captivate, Lectora, Articulate etc. 3) I katagori tre läggs lärportalerna (LMS/LCMS). De används för att kunna spåra användaren. Vad han/hon har gjort, vad han/hon har för betyg, kommunikation med andra och lärare. I viss mån kan man även skapa kurser i dessa program. Här lägger vi Moodle, Blackbord, pingpong, it´s learning osv. Nu beror det naturligtvis på budget etc vad du ska göra. Jag skulle rekommendera en kombination med ett författarverktyg och en lärplattform.
 4. Låter som att du är ute efter ungefär samma sak som trådskaparen i denna tråd //eforum.idg.se/topic/301152-sortera-automatisk-i-excel/
 5. Har för mig att den läggs i rätt mapp med automatik vid installation. Mycket länge sedan jag lekte med icc. Sen ska du kunna välja profilen. I alla fall min minnesbild av det hela.
 6. Hmm. Får tänka lite. Det spontana svaret är att högerklicka på profilen och klicka installera. (så enkelt alltså) Men sen ligger det något i bakhuvudet om menyn Redigera -> färginställningar. Har inte tillgång till Indesign just nu så kan inte kolla.
 7. I vilket sammanhang sker detta? Vid slumpvisa tillfällen eller när hon gör något speciellt? Finns lite referenser till "He´s dead, Tommy". En av dem är till spelet Mafia.
 8. Du behöver ingen formel för det. Skriv kapitel 2 i A2, markera både a1 och a2 och använd autofyllhandtaget.
 9. Hej. Utifrån vad du skriver tror jag att eforumisterna skulle behöva lite mer info. - Varför vill ni ha tag i personen i fråga? är det för att hans/hennes inlägg bryter mot lag, hans/hennes inlägg är extra intressant eller vad har ni för anledning att spåra personen? - Hur vet ni att emailen är falsk? - Vad är det för hemsida och vad är det för gästbok? Är den egenproducerad eller har ni köpt in den från någon? Vilka administrativa rättigheter till den gästboken har ni?
 10. Kolla på lönebarometern onebarometern.idg.se
 11. Det är för din skull vid utvecklingsarbetet. En låst bana gör att du inte kan råka peta till den när du lägger till fler objekt etc. Helt enkelt bara en säkerhetsgrej. Insåg att det där var något otydligt och felaktigt. Olåst bana = När du flyttar objektet banan är kopplad till följer animationsbanan med. Låst bana = Animationen ligger alltid på samma ställe. Oavsett vad du gör med grundobjektet. Kan exempelvis vara bra om du vill att objektet inte ska synas med en gång. Du gör då en bana. Låser den och drar sedan ut objektet utanför bild.
 12. Intressant idé. Kan nog bara hålla med Laso i analysen. Tänkte bara tillägga att det nog inte finns någon lönsamhet i att bara ha en flyglinje.
 13. Tror mycket beror på vart du ska så vart bär resan av. Jag har själv gjort det på mellanlandningar i så väl Frankfurt, London som Bangkok. Och som sagt. Se till att du kan komma in igen med biljetter, boardingcard, visum etc. Vill också tipsa om att vara extra noggrann med att kolla förbindelser till och från flygplatsen. Du vill ju inte bli kvar på mellanlandningen bara för att en taxi fastnade i bilkö
 14. Snabb fråga, det är inte så att det är en Roxcore vi pratar om? För om det är det kan jag rekommendera ett annat forum på minhembio.com ( http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=243811&st=30 edit: domänen är .com, inte .se
×
×
 • Skapa nytt...