Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

j_n

Medlem
 • Antal inlägg

  512
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag har varit med om att USB-kontakten på en stick varit så dålig att datorn hittade den hälften av gångerna; det hjälpte att vicka minnet lite, ungefär som vid vilken glappkontakt som helst, eller dra ut och sätta tillbaka det igen. Testa vetja.
 2. Allt du velat veta om Vcore men varit för skraj för att fråga: http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1482.1/
 3. Ja, sanningen att säga var jag aldrig riktigt nöjd med den gamla, så det blir marsch iväg till datorbutiken!
 4. OK. I Goldwave har de lyckats gömma undan en funktion som man behöver för att spela in ljud (visar det sig nu när jag tankade ner testversionen). När du trycker på REC så kommer det fram en liten ruta - som inte syns annars - med rubrikerna "Devices", "Input" och "Settings". Klicka på "Input". Nu kommer det upp en ruta med flera flikar (som det naturligtvis inte står något om i manualen...) Under fliken "Volume" måste du först välja rätt "Volume device" som ljudet ska komma ifrån samt dra upp volymen med hjälp av volymkontrollen som du drar åt höger. Sen kollar du också under fliken "Device", där du måste välja rätta enhet för både in- och uppspelning. Vilken det är på just din dator vet jag inte, prova dig fram. Men jag såg att mätarna faktiskt ger utslag även när det inte går in något ljud, precis som du skrev, det var en helkonstig miss i programdesignen ska jag säga. Trots det är jag inte säker på att det verkligen går att spela in ljud när du spelar upp i Winamp (eller något annat program på samma dator). Ofta brukar den länkningen helt enkelt inte gå att göra. Min "raggarlösning" som funkar alldeles utmärkt - bortsett från att man konvertera till och från analogt - är att helt enkelt kopla ljudkortets LINE OUT till ljudkortets LINE IN. Ser man bara till att det program man spelar in med inte har någon medhörning inkopplad så går det faktiskt alldeles utmärkt. Men det kan ju fungera på något annat sätt på din dator. Testa dig fram.
 5. Hm, det är säkert sant förstås. Tack för hjälpen, poäng för det!
 6. Mycket bra påpekande, ibland är det de enklaste felen som är de svåraste att hitta! -Det var inte det som var felet (jag kollade) men du får en poäng i alla fall för det är säkert nån som läser den här tråden i framtiden och kommer på att han/hin har glömt just den där funktionen.
 7. Nähä, titta! Den vägrade röra på sig ens när jag försökte boota från Windows-CD:n. Trots att jag alltså lyft upp DVD-enheten till först i prioritetslistan i bios. Har enheten dött - och i så fall av vad? (Den har funkat utan problem sen datorn gick i blöjor, tills den bara la av.)
 8. Tack för svaret. Enheten finns på Den här datorn, det är bara det att den inte snurrar igång och kan därmed inte läsa någon skiva. Hur gör man en bootbar dvd/cd? (Jag kan använda en annan dator för att göra det.)
 9. Exakt hur gör du när du ska spela in?
 10. (Blev inget svar på den här frågan, så jag försöker igen... denna gång i ett annat forum. Lite bråttom börjar det bli att få svar på frågan, nämligen...) Min DVD-enhet startar inte. Inte heller min svågers! När man stoppar i en skiva snurrar enheterna inte igång, de står bara still. Windows hittar följaktligen inga filer på enheten. Allt felsökt, drivisar mm. Jag trodde jag var den enda med det felet - tills jag kom hit till min svåger nästan 200 mil bort... och han har samma problem!! Helt annat system har han förstås. Kan någon hjälpa oss?
 11. Det har jag gjort, och det fungerade.
 12. Den här typen av banker finns inte bara i UK, men det är separata banker. På Kefo låter det ju som om att man ska få andra villkor på samma bank som alla andra använder bara för att man tillhör en viss religion, vilket låter mycket egendomligt. Sen kan man ju iofs grubbla över hela systemet med ränta, kan rekommendera organisationen JAK som är religiöst obunden vad jag vet, men som är emot räntesystemet. Ränta blir ju mer onödigt ju lägre inflationen är, eftersom pengarna som långivaren lånar ut då inte sjunker i värde under utlåningsperioden. Däremot måste ju långivaren ha möjlighet att tjäna in sina egna omkostnader om inte annat, annars går ju verksamheten med förlust och måste så småningom upphöra. Som roger_malmö är inne på så måste ju den kostnaden tas någonstans ifrån, och om en avgift som fyller samma funktion som ränta då ska räknas som ränta eller inte, låter som en spetsfundighet med modifikation... Kort sagt: Låt den som vill ta "räntefria" lån och därmed få en massa avgifter insmugna istället få göra det, på en därför avsedd bank i så fall som är beredd att ta den kostnaden, men inom samma bank eller låneinstitut ska det sannerligen vara lika villkor för ALLA, för samma sorters lån.
 13. Var exakt hörde du det? ________________________________________________________ I think computer viruses should count as life. I think it says something about human nature that the only form of life we have created so far is purely destructive. We've created life in our own image. --Stephen Hawking
 14. Hur kommer Windows Vista att påverka priserna på nya datorer den närmaste tiden, tror ni?? Står inför att köpa nya laptop. Det är rätt bråttom. 1) Finns det chans att handlarna kommer att rea ut sina gamla XP-askiner - t ex i mellandagarna - för att bereda plats för nya maskiner med Windows Vista? 2) Eller finns det risk att de installerar om alla OS när Vista kommer - och då plötsligt tar MER för datorerna i, säg, januari? Tacksam för alla svar! ________________________________________________________ I think computer viruses should count as life. I think it says something about human nature that the only form of life we have created so far is purely destructive. We´ve created life in our own image. -- Stephen Hawking
 15. Ja kära hjärtanes, här fanns ju en del skoj. Cecilia, du är min ängel!!
×
×
 • Skapa nytt...