Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mlsubaru

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

Om mlsubaru

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1975-07-20

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Skåne
 1. FTP Server Skulle sätta igång en serv-u ftp server idag men jag har nog varit ifrån programmet för länge för jag fick inte allt att fungera, tilläggas kan att jag har kört programmet tidigare. Nu till mitt problem, jag har satt igång ftp server programmet och konfigurerat det men när jag kom till att konfigurera användare så tog det stopp nästan, problemet jag har är att jag har gjort en home mapp som alla användare ska komma till men inte låst dom till denna, men problemet jag har är att jag kan logga in med användarnas konton men de får inte fram mappar som de ska ha tillgång till så jag undrar om någon kan hjälpa mig med vad jag kan ha glömt att göra, det står rent still i huvudet just nu och jag kommer inte på vad jag kan ha glömt. Tacksam för alla tips!
 2. Jag har 2 trådlösa routrar hemma, en på övervåningen och en på nedan våningen. Har problem med att dom inte vill kommunisera med varandra, någon som kan tala om hur man ska göra för att det ska fungera?? Använder endast switch funktionerna och den trådlösa funktionen i dom alltså inte själva routing funktionen eller internet funktionerna. Vill att de bara ska stå som switchar och accesspunkter för att mina prylar på nedan våningen ska kunna kommunicera med internet, båda routrarna ligger bakom en hårdvaru brandvägg och det går att komma ut på nätet genom routern på övervåningen men den på nedan våningnen vill inte kommunicera med den andra. Någon som har tips på hur man kan få det att fungera??? Hmm glömde att skriva att mina routrar är: D-Link 4300 D-Link 624+ [inlägget ändrat 2006-03-23 15:18:14 av mlsubaru] Hmm, någon som kan svara på om det skulle gå att lägga de 2 routrarna på olika nät och routa trafiken och på så vis få det att fungera? [inlägget ändrat 2006-03-24 15:23:45 av mlsubaru]
 3. Man behöver inte göra det på mitt moderkort, det räcker med att sätta att det ska boota på hd, sen går man in och ändrar prioritet på vilken disk den ska boota på. Så det har jag redan provat, men tack ändå!!
 4. Är det någon som kanske kan hjälpa mig med mitt problem. Jag har bytt ut lite delar i datorn samt satt i några från min andra maskin, bla ett scsai kort tekram dc - 390u3w. Nu är det så att jag tänkte använda scsi disken som boot disk alltså köra operativet på, men här kommer problemet. Jag har installerat scsi drivisarna under installationen av win xp och där efter valt vilken disk os ska ligga på och börjat installationen. När XP har kommit så pass långt i installationen att det ska starta om första gången så kommer jag så långt som när man ser XP loggan första gången och där de blå åker fram och tillbaka, antingen så hänger sig hela datorn där eller kan jag komma så långt som där xp verkligen börja installera sen hänger den sig. Någon som kan ha ett bra förslag på vad det kan vara. Ska förresten säga tt disken är en maxtor atlas 10000rpm 36,4gb.
 5. Förhoppningsvis har jag nu fått ordning på grejorna, filen som var infekterad heter realupd32.exe, gjorde ett nytt namn byte på filen sedan en fullscanning med antivirus programmet sen var det borta, förhoppnings vis för alltid. Vill än en gång tacka för all hjälp!!!
 6. Provade faktiskt att starta på xp skivan och välja repair, men har aldrig använt den funktionen innan och skulle behöva lite hjälp för hur man använder den, förstod inte riktigt hur man använder den funktionen??? Provade förresten att byta tillbaka till rätt filnamn på filen som jag bytte på tidigare och vips så fungerade allt igen, men virus programmet varnar igen för att det ligger en trojan i filen och virus programmet får inte åtkomst till filen. Någon som har ett bra tips på vad man kan göra för att få bort filen utan att datorn börjar krångla igen? För nu fungerar det som det ska igen. [inlägget ändrat 2005-07-28 17:31:26 av mlsubaru]
 7. Kan tyvärr inte prova det första förslaget jag fick pga av att jag kan inte helelr köra windows update och inte heller sp2 filen som ligger lokalt på datorn och inte heller över nätverket från min andra maskin där den också ligger, detta har jag även provat i felsäkert läge. Där gick det att starta systemåterställningen men när jag ska logga in feter omstart så får jag samma meddelande som jag beskrev tidigare, den klarar inte att avsluta systemåterställningen så nu finns nog bara ett alternativ kvar: format c: *suck* *suck* men tack för all hjälp i alla fall.
 8. Jag har fått ett problem, jag kan inte starta exe filer som finns på min c hårddisk där operativ systemet ligger, det är windows xp pro som körs. Detta problem inträffade efetr att jag fått virus i datorn pga fel antivirus, la in ett nytt antivirus och detta tog bort det mesta av virusen utom ett som programmet inte fick tillgång till, så jag bytte namn på den exe filen som programmet kände av att det fanns virus i, vet inte om det kan ha med detta att göra. Filen hette realupdt32 är inte helt 100 på stavningen. Provade att köra systemåterställningen men efetrsom det inte går att köra exe filer så gick inte detta heller. Väldigt tacksam för svar!!! Så här står det när jag klickar på en exe fil: windows can not find '(null)'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To search for a file, click the start button, then click search.
 9. Har ju testat ett gf ti4600 också som jag skrev i texten och det blev samma med det. Men håller med om att tankarna faller mot hårdvaru fel eller hårdvara som inte är kompatibelt med vart annat. Vill även tillägga att jag har installerat chipset drivisarna som följde med till moder kortet, men det är inte säkert att de är de senaste. [inlägget ändrat 2005-03-10 11:24:37 av mlsubaru]
 10. mlsubaru

  Grafikdrivrutin

  Någon som har haft samma problem som detta eller möjligtvis kan ha en lösning??? Problemet är med min systers dator, de köpte en ny dator för ca 1,5 mån sedan utan prgramvara. Jag lovade att jag skulle installera windows xp, office och antivirus program till dom. Datorn är en celeron 2,4ghz, 256ram, geforce fx5200 grafik kort, 160gb sata disk, shuttle moderkort. Nu till problemet: Installerade Windows XP och när jag gjort det klart och hadehaft datorn avstäng en liten stund så satte jag igång den igen och skulle ut på nätet och köra windows update så blev det blå skärm så fort den försökte ladda hemsidan coh det stod något om nvidia så jag blev klar över att det var något med drivrutinen till grafik kortet, så jag laddade hem den senaste från nvidia och installerade den, men problemet fortsätter. Det är när datorn sätts igång från att ha varit avstäng och du försöker gå ut på nätet, det har hänt någon gång när de spelat något spel också, men i första hand händer det som skrivet ovan. I blå skärmen han jag läsa något om en oändlig loop. Har även provat att byta till drivrutinen som följde med till grafik kortet men samma problem, så jag bytte till ett kort jag har hemma ett gf ti4600 men får samma problem med det med. Nu har jag även provat att installera om win xp, men problemet fortsätter ändå, har också provat att ta bort sp2 och bara lägga in sp1 men det hjälper inte heller. Kan säga att jag har installerat Win xp otaliga gånger innan och aldrig stött på detta problem innan, ingen jag har hört talas om har heller fått detta problem. Tilläggas kan att vid sista installationen var det bara Win xp på datorn. Tacksam för hjälp!!!!
 11. Jo jag har själv upplevt att hastigheten minskat, har en bit torrent sida där jag tidigare kom upp i mellan 80 -100 kb/s, nu kommer jag upp i 15 - 20 max och detta inträffade efter uppdateringen till sp2 så det finns väldigt starka själ till att påstå att det är sp2 som är boven i dramat. Jag tackar för länkarna, jag ska kolla dom och se om det går att göra något åt problemet.
 12. mlsubaru

  sp2 och tcp/ip

  Hej! Kan någon hjlpa mig med ett litet problem, har hört att det ska finnas någon patch eller något annat sätt man kan göra för att sp2 inte ska begränsa uppkopplingar mot fler än 10 st samtidigt. Någon som kan hjälpa mig med var man kan finna info om dettta eller var man kan hitta patchen om det nu finns någon sådan?
 13. När kom sp2 upp på download center?? Kollade tidigare idag men då fanns den inte där?? Har förresten installerat den på en maskin som innehöll en hel del program vara, trodde först den ställt till med en hel del problem, men efter ett par omstarter och efter att ha stängt av brandväggs möget så verkar allt att fungera igen. [inlägget ändrat 2004-08-25 21:48:29 av mlsubaru]
 14. mlsubaru

  Windows XP sp2

  Kan någon hjälpa mig med vad man kan göra eller var man kan hitta något om hur man kan göra när sp2 har gjort så att min ftp server inte är tillgänglig längre?? Tilläggas kan att ftp:n ligger på port 21 och att brandväggs funktionen har jag av aktiverat. Någon som kan hjäpa mig omgående eller vet var man kan läsa hur man ska gå tillväga??? Har nu kommit till rätta med problemet men fråga mig inte hur, det fungerade efter ett par omstarter, verkar som sp2 hänger vissa portar på låsta fast man stängt av brandväggen!!! [inlägget ändrat 2004-08-25 21:50:31 av mlsubaru]
 15. Någon som vet om man måste installera om win xp för att få scsi drivrutinerna att fungera korrekt eller det räcker med att xp själv hittar dom när man satt i kortet. Det finns ju ett alternativ att lägga in scsi drivrutiner precis i början av intsalllationen av xp, behöver man utnyttja det för att det ska fungera korrekt eller det räcker med att sätta i kortet i en redan installerad xp och köra på de drivisarna som det själv hittar?
×
×
 • Skapa nytt...