Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Simulacra

Medlem
 • Antal inlägg

  73
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tjena! Petar lite med Excel/Open Office Calc och undrar hur mangör för att gruppera siffror som t.ex. om man vill skriva en miljon istället för: 1000000 som är standard så skulle jag vilja att den skrev ut 1 000 000 Kan man välja vad avskiljaren ska vara isf? Som . , eller bara mellanrum? Tack på förhand. Bra svar ges det poäng för!
 2. Hej! Funderar på att köpa detta ljudsystem: http://www.webhallen.com/prod.php?id=83689 Den kopplar man in med USB istället för med 3.5 mm kontakt. Då undrar jag om den utnyttjar kraften från mitt ljudkort eller om den använder sig utav processorn? Blev lite fundersam eftersom den inte går den vanliga vägen genom 3.5mm kontakten i ljudkortet utan från USB kontakten på moderkortet. Borde vara ljudkortet som får jobba för ljudet va?...
 3. Jag håller på och bygger en liten sida nu med en massa filer i PHP. Nu är det så att jag har sparat dem i ANSI encoding men märker nu att jag egentligen ska ha dem i UTF-8. Det är så många filer som jag helst inte vill spara om var för sig. Det jag undrar är om det finns något sätt eller program som gör att jag kan konvertera eller spara om mina PHP filer till UTF-8 i ett nafs? Mycket tacksam för svar! Mvh //Martin
 4. Jag har inbyggd grafik i moderkortet. Jag är väldigt säker på att jag har kopplat rätt. Har kvadruppelkollat och kopplat om ett antal gånger. XP och alla uppdateringar och SP är installerade. Fast problemet kan inte ligga hos operativsystemet då problemen fanns innan jag installerade något. Problemen finns ju redan innan operativsystemet kommer in i bilden. Har provat med att cleara CMOS ett par gånger också. Nån aning om vad det kan handla om?
 5. Hej! Jag har ett litet problem med min nyinköpta dator från Komplett.se (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=332713). Det är nämligen så att den har väldiga problem att starta ordentligt. Det går inte att starta om från Windows XP (som jag fick in efter många försök). Då dör den bara och det låter nästan som att den går igång men skärmen är bara svart. Inte alltid jag har det där POST pipet. Det hört några klick från datorn bara. Skärmen verkar dock indikera att den får någon signal då den inte är i standby-läge som när datorn är avstängd. Då får jag stänga av datorn, sätta på igen vilket så gott som aldrig funkar, och hamnar i samma läge som innan, sen stänga av igen och förhoppningsvis få se BIOS laddas. Men efter det är det inte garanterat att jag kommer vidare till XP. Den kan bli svart efter det också. Den brukar gå igång på 3-5 försök efter att ha gjort denna procedur. Väl inne i XP rullar det på bra förutom när jag ska sätta igång MSIs Live Update för att uppdatera drivrutinerna (vad jag har upptäckt än så länge). Första gången jag använde det där programmet gick det bra då jag uppdaterade BIOSen vilket gick att installera men som inte hjälpte. Har kört ett CPU stresstest och den klagade inte. Kylning och sånt för processorn funkar. Vad kan vara fel? Hårdvarufel eller någon inställning? Moderkort? Nätagg?
 6. Men vad knas. Min DVD-brännare slutade fungera precis på samma sätt vid samma tidpunkt... Ska ta och tanka Ubuntu och kolla nu men har någon andra teorier om vad detta kan bero på?
 7. Tackar tackar för den utförliga förklaringen som förklarade mitt problem! Sånt belönas med poäng!
 8. Tjabba Jag har flyttat in hos tjejen som har kabelmodem och Com hem. Tidigare hade jag BBB fiber. Det ska ju tydligen bara vara att IP och allt sånt ska erhållas automatiskt. Men det funkar ändå inte. Den får ingen IP. Jag har försökt mycket om inte allt. På tjejens dator funkar det och vi har typ identiska nätverksinställningar. Jag har kört den där guiden för internetanslutning tusen gånger. Installerat nya drivrutiner men icke. Hade ett problem hos BBB förut dock att det ombyggda nätverkskortet i moderkortet spammade MAC adresser eller nåt sånt knas. Det löste sig dock efter ett riktiskt proffs som hjälpte till. Jag har alltså provat med att bara koppla in min dator och koppla ur tjejens. Jag vet att man behöver en router om man ska dela en sån anslutning. Någon som vet? Jag har inte haft tid med någon kundsupport
 9. För POP3 kontona använder jag Mozilla Thunderbird. Där står för varje inkommande mail: Från: NAMNET <svarsadressen> Avsändare: e-posten mailet kom ifrån Datum: Till: Jag äger ju domänen från mailen som jag vill ska "cloaka"/dölja min gmail. Inte så att man kan peka MX/MXE grejen till gmail eller nåt sånt?
 10. Jo det var den jag hade testat med. Tyvärr gäller det bara för "Från:" raden och inte "Avsändare:" raden. :/
 11. Tja Om jag har en egen epost på blabla@blabla.net, men vill använda GMail för att skicka och ta emot breven utan att det blir blabla@gmail.com som avsändare? Går det ens? Om man kanske kan fixa i MX/MXE records? Omdirigeringen var ju inga problem men problemet är när man ska skicka. Som längst har jag ju upptäckt att man bara kan fixa typ blabla@blabla.net som svarsadress men inte som avsändare :/ För jag försöker avveckla mig själv från POP3 mejl och bara använda en epost tjänst (GMail i detta fallet) men verkar inte tydligen funka 100% än. Tack på förhand och poäng tilldelas dom med lösning eller bra svar!
 12. Simulacra

  WML?

  Halloj Tänkte fixa en fin liten WAP anpassad sida för min sajt nu och det är tydligen WML som är standarden för det. Men XHTML verkar ju funka också? Fast jag antar att det bara är med lite nyare modeller? Eller är det mer så att WML är en grej i det förgångna för mobiler med två färger och så? Alltså lika bra att köra med ganska simpel XHTML istället? Tack på förhand!
 13. Tackar för tipsen! Det lutar åt ett par Sennheiser HD200 Master (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=13161) 700:- på HiFi Klubben. Dom lär ju funka bra för mina ändamål? Det verkar som om Sennheiser är det som gäller när det gäller hörlurar, vad säger ni om det påståendet? [inlägget ändrat 2006-06-09 01:05:02 av Simulacra]
 14. Tjabba Det känns som att mina gamla hörlurar Sony MDR-V300 börjar tappa stinget. Jag har haft dom i några år nu och ska införskaffa ett par nya lurar. Frågan är dock vilka? Jag är ju inte alls besviken på lurarna jag har nu. Dom har hållit ett bra tag men tidens tand har satt sina spår vilket är förståeligt. Det jag ska använda dom till är mest musik (självklart massa bas (trance)) och lite spelande. Och efterssom jag använder dom så mycket så känner jag att jag kan spendera lite på dom också. Dock inte några überlurar för typ 1500:-. Men nånstans därunder. Så alla som har tips kan gärna posta dom. Eller ska man fortsatta med Sony MDR-V300? Tack på förhand!
 15. Jag letar efter en plugin till Miranda IM för att kunna skicka över hela mappar och inte bara välja filer. Alltså kunna göra samma som på vanliga ICQ. Det vore ju dessutom trevligt att ha funktionen när man högerklickar på någon fil/mapp i Windows/utforskaren, att det då dyker upp om jag vill skicka filen/mappen över Miranda. Jag letade på Mirandas hemsida men såg ingen som såg ut att kunna vara till hjälp. Nån som har nån aning om någon sån plugin existerar eller något annat sätt att fixa det? Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...