Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Blockqoute

Medlem
 • Antal inlägg

  98
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det fungerade! Trodde det hade skitit sig för när jag körde igenom sfc /scannow fick jag meddelande om att inget hade ändrats. Men efter en omstart av datorn var allt tillbaka. Tack!
 2. Tja, Svärmors grabb har lyckats med något underligt. Alla ikoner på Skrivbordet är vita och när man klickar på de så frågar Windows efter vilket program det ska använda för att öppna ikonerna och starta programmen. Det som hänt är att genvägarna (.lnk-filerna) inte är associerat med något program. Det verkar som att han råkat associera genvägarna med 7-zip och sedan avinstallerat det. När jag går in för att associera filen med ett program så står det Okänt program. Min fråga är egentligen vilket program dessa genvägar ska associeras med? Han kör Windows 7 Home Premium x64.
 3. Hej, Jag drog igång en VPN-tjänst jag använt tidigare, men det fungerar inte alls bra. Efter några minuter tappar jag all internetuppkoppling när jag är ansluten till VPN-tunneln. Kopplar jag bara från den är uppkopplingen tillbaka på några sekunder. Var förmodligen samma problem tidigare när jag använde den för ett år sedan, är nog därför den inte används på ett tag Någon som vet vad jag kan göra? Använder Relakks VPN-tjänst och kör Windows 7 Ultimate x64.
 4. Hej, Jag håller på med att lägga portar som ska undantas i Windows Firewall på en XP-maskin som är domän-ansluten. I och med att brandväggen i stort styrs av Group Policies så lägger jag till informationen i registret. Det är det inga problem med, efter att jag lagt till det i registret dyker det upp som det ska i brandväggens grafiska gränssnitt med en liten skillnad från övriga. Framför de öppnade portarna/programen så finns det en liten bock som är ibockad för övriga portar/program, men inte för de portar jag har öppnat via registret. Mina frågor är, har det någon betydelse om bocken är i eller ur? Och om det har betydelse, vilken? Och om det har betydelse, hur bockar jag i den? Min känsla är att de portar jag öppnat visas i listan eftersom de finns i listan, men att de inte är aktiva eftersom in bocken är i. Skickar med en screen på hur det ser ut i det grafiska gränssninttet. Det är de portar med namnet DisplayAgent<portnummer> som jag har lagt till i registret. Tacksam för att hjälp!
 5. Kan mycket väl vara något att titta på.
 6. Är det någon som vet hur det är med nätagg på en bärbar? Och hur lirar det med det fullt laddade batteriet? Men vad skulle laddaren ha med det att göra då batteriet är fulladdat? Att det är något fel på det som gör kortis? För om det är fel på laddaren hur kan då batteriet jämt vara fulladdat? Borde inte det laddas ur då? Jag tänkte också på CMOS-batteriet, men som du säger brukar det väl hålla längre? Självklart kan det väl bli fel på det men jag har bara haft datorn 2 år än så länge. Så någon garanti är bara att glömma tyvärr. Var lämnar man in den för att få det åtgärdat utan garanti? Märkeskedjorna, tar de emot datorer som de inte sålt? Som Siba, Elgiganten, Expert o.s.v?
 7. Hej, idag hände en underlig sak (har hänt en gång tidigare också för 3-4 månader sedan), datorn stängde bara av sig, som att man drog ur strömmen ur den. Bara det att det gjordes inte och att datorn är bärbar och har ett väl fungerande batteri när man kör utan ström. När det hänt var det bara att starta datorn igen som vanligt. Enda problemet som uppstått var att året stod på 2000 istället för 2010 medan månad, dag och tid stämde. Det är en Acer Aspire 6920. Vad kan det bero på? All hjälp är välkommet.
 8. Underbart! Tack så mycket för hjälpen och extra mkt för felsökningstipset, det har lagts till i minnesbanken! Tack igen!
 9. Hej igen, Jag håller på att få det att fungera, men inte riktigt än. Nu ser det ut så här i delete-delen: if(isset($_POST['doDelete'])){ $idString=implode(",",$_POST['butikId']); mysql_query("DELETE FROM butiker WHERE id IN[$idString]"); } Och så här i formuläret: <form name="butik" id="butik" action="butik_adm.php" method="post"> <table> <?php $sql2="SELECT id, butik FROM butiker ORDER BY butik ASC"; $result2=mysql_query($sql2); while ($rad2 = mysql_fetch_array($result2)) { echo "<tr><td>".$rad2["id"]."</td>"; echo "<td><a href='butik_red.php?id=".$rad2["id"]."'>".$rad2["butik"]."</a></td> <td><input type=\"checkbox\"name=\"butikId[]\" value=\"".$rad2["id"]."\"> </td></tr>"; }?> </table> <p><input type="submit" name="doDelete" value="Radera markerade butiker"></p> </form> Var missar jag något? Det fungerar inte att radera nu. Kan även nämnas att jag har flyttat delete-delen till början av sidan.
 10. Det låter smidigt, men hur skulle det se ut i kod? Antar att man måste ha iaf en radera-knapp?
 11. Man tackar och bockar, flyttade FORM-taggarna innanför WHILE-loopen så fungerade det utmärkt! Tack!
 12. Har jag inte bara ett hidden-fält som skickar det aktuella ID-numret till Delete-satsen? echo "<input type='hidden' name='id' value='" .$rad2["id"]. "'>"; Det dolda fältet som är tänkt att innehålla ID-numret till den butik som ska raderas. if(isset($_POST['tabort'])){ $id=$_POST['id']; mysql_query("DELETE FROM butiker WHERE id='$id'"); } Och här är koden dit den ska skicka värdet i hidden-fältet. Förmodligen tänker jag helt galet när jag tycker att det ser rätt ut. Var är felet?
 13. Hej, Nu har jag dykt på ett skumt problem (iaf enligt mig själv). Det är så att jag har en lista med butiker där varje varje butiker har en knapp "Ta bort" för att ta bort butiken. Problemet jag dykt på är att när jag väljer att radera en butik så raderas alltid den som är sorterad sist. Butikerna är sorterade i bokstavsordning medan det som sidan kontrollerar (eller iaf ska kontrollera) är vilket butiks-id det är man vill radera. Koden ser ut som följer just nu: PHP: ... //tagit bort lite kod if(isset($_POST['tabort'])){ $id=$_POST['id']; //här kollar den vilket butik-id som ska tas bort mysql_query("DELETE FROM butiker WHERE id='$id'"); //här tar den bort en butik } ?> <!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> ... //tagit bort lite kod <tr><td colspan='2'><b>Välj en butik du vill redigera:</b></td> <td width="150"> </td><td><a href="butik_add.php">Klicka här för att skapa en ny butik</a></td></tr><tr><td> <form name="butik" id="butik" action="butik_adm.php" method="post"> <? $sql2="SELECT id, butik FROM butiker ORDER BY butik ASC"; //här hämtar den information som behövs för att skapa listan från tabellen butiker och sorterar dessa i bokstavsordning efter butiksnamn $result2=mysql_query($sql2); // uses a while loop to display our categories into a dropdown list. while($rad2 = mysql_fetch_array($result2)) { $butik=$rad2['butik']; echo "<input type='hidden' name='id' value='" .$rad2["id"]. "'>"; //här har jag ett dolt fält med namnet id som tas med upp till själv ta bort-satsen från början echo "<tr><td>".$rad2["id"]."</td>"; //detta är bara för att skriva ut id-numret i listan echo "<td><a href='butik_red.php?id=".$rad2["id"]."'>".$butik."</a></td> //detta är för att lista namnet på butikerna i listan samt gör namnet klickbart så man kan komma vidare in till butiken <td><input type='submit' name='tabort' value='Ta bort' style='font-family: Verdana; color: #000000; font-size: 9px; background-color: #E1E1E1; border: 3px outset #8B8B8B'></td></tr>"; }?> </form></td></tr> ... //tagit bort lite kod Min spontana tanke är att den raderar i bokstavsordning och tar från slutet istället för att titta vilket butiks-id det är som ska raderas. Men jag kan inte hitta var felet är. Är felet att jag sorterar butikerna efter bokstavsordning när jag hämtar de från databasen? Men om så är fallet, vad i koden är det som säger att den ska göra det? Tacksam för allt hjälp!
 14. Löste det så här: $query=mysql_query("SELECT MAX(medlemsnummer) as hogsta FROM medlem"); $fetch = mysql_fetch_array($query); $hogsta=$fetch['hogsta'];
 15. Hur får jag fram det med hjälp av PHP sedan?
×
×
 • Skapa nytt...