Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rockrulle

Medlem
 • Antal inlägg

  38
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det verkar fungera men jag såg inte förrän nu att det var lite besvärligare än så. Ett antal anställda har sin tjänst uppdelad i olika procent där lönen betalas ut från olika konton. Dessa anställda får flera poster (2 eller 3) i databasen. När jag använder index(passa) så hittar den första posten av varje anställd och returnerar det värdet men inte nästa. Då blir det samma värde igen. Hur kan man komma runt det?
 2. Jag har tre Excel filer med personaluppgifter som jag behöver sammanställa till en. I alla tre finns personnummer med som en kolumn. I övrigt är det andra kolumnrubriker. Hur ska jag kunna infoga all data så att det hamnar på rätt rad (till rätt post) i en enda fil? Varje Excelfil innehåller ca. 1800- 2000 rader.
 3. Jag har ett Excel ark där jag tänkte infoga kommentarer med bilder till väldigt många celler med text. Varje cell ska ha en egen bild i kommentarsrutan. Jag vet hur man infogar en bild i en kommentar men går det att göra ett makro som skapar kommentaren och går till mappen där jag har alla bilder sparade så jag bara kan välja rätt bild?
 4. Jo men jag behöver ta bort kanske 50 eller 100 poster varje gång.
 5. Jag har ett problem. Ska i Excel 2003 ta fram ett makro som ur en databas plockar ut och behåller unika poster och tar bort alla poster som har dubletter, men även den ursprungliga posten ska tas bort tillsammans med dubletten. Ex. om vi har fem olika poster med kundnr. som t.ex. 12345, 12345, 12346, 12347, 12347 så ska mitt makro ta bort alla rader utom den med kundnr 12346. Databasen kan dessutom innehålla 20000 rader och varje post kan innehålla 20 kolumner med information. De makron jag gjort blir otroligt sega och funkar inte fullt ut. Har någon en lösning på mitt problem?
 6. OK ,jag tror jag förstår vad du menar men jag använder inte ett formulär till detta ändamål utan enbart parameterfrågan. I formulären har jag information om deltagarna och vilka kurser de läser m.m. Där finns visserligen ett fält för varje deltagare där de har ett startdatum men när jag ställer frågan vill jag sortera ut de som börjat efter ett visst datum. Det datumet ville jag på något sätt få in i min rapport i rubriken, om det går vill säga.
 7. Nej det funkar inte. Jag vill alltså kunna ange olika startdatum varje gång som frågan körs och då ska olika deltagare visas beroende på när de börjat. Alla deltagare har nämligen olika startdatum och slutdatum. De som börjat efter mitt angivna startdatum får jag fram med frågan men hur kan jag få upp det datumet i rubriken på min rapport. Då ska det se ut t.ex. så här. Deltagare som börjat efter 2010-05-01
 8. Om jag gör det så blir resultatet att den tar det första värdet i min rapport och infogar överst i rubriken. Jag vill ha mitt datum som jag anger i parameterfrågan.
 9. Jag har en parameterfråga där användaren ska ange ett startdatum. Nu vill jag använda resultatet från den frågan och få in det i rubriken på en rapport. Rapporten är skapad från en fråga som heter Alla deltagare och heter likadant. Går det?
 10. Yes nu funkade det! Tusen tack!
 11. Fungerade tyvärr inte! Får samma resultat som tidigare.
 12. Har ett formulär som via en kombinationsruta ska välja ett utav flera årtal som är inlagda som en värdelista. Årtalen hämtas alltså inte från en tabell och ska inte sparas. När du valt årtal så ska man kunna hämta en rapport som visar betalande medlemmar detta året. Har en fråga för detta ändamål men när jag kör denna så visas Ange prametervärde Formulär!frmRapporter.cboÅrtal. Jag vill ju direkt få upp rapporten med rätt årtal som jag redan valt i komb. rutan. Så här ser det ut i min fråga under Avgift År: SOM [Formulär]![frmRapporter].[cboÅrtal]
×
×
 • Skapa nytt...