Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bridg

Medlem
 • Antal inlägg

  118
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Nu har jag änligen fått ordning på Error 756 tror jag. Internet har inbyggd aktivering av uppringningsfunktionen. Jag visste inte det så jag la en shortcut till uppringings functione i Startup. När jag tog bort den så kom inte error 756 tillbaks. Lätt som en plätt om man vet nåt vilket jag inte gör. Vilket skulle bevisas. ps det roliga är ju att ingen visste hur lätt det egenligen är att ordna automatisk upprätthållande av Spray gratis adsl även om man är bortrest. Om det nu funkar förstås. Det vet jag först i mars någon gång.
 2. eftersom det är PPPoE så använder man ett program som heter RAS tror jag så lan funktionen är liksom förbigången tror jag. det är inte som när jag hade Telia med samma modem då var det verkligen Lan eller wan som kopplade till telia. Nu till spray så är det pppoe oc hden är som en slags uppkoppling. Jag kör nu med Always dial my default connection or om man sätter igång modemet med en anna timer med 60 sekunders fördröjing så verkar det funka med att IE tar ner aftonbladet. Har testat 6 gånger och det misslyckades bara när jag programmera fel tid. 2 minuters fördröjning. Då vägrade aftonbladet att komma. så det är inte idealt. har jag tur funkar det medans jag är bortrest. och jag får behålla gratis adsl kontot hos spray.
 3. Besvärligt att förklara. 1. Viktigast är att jag måste kunna lita på att förbindelsen till adsl spray öppnas. 2. helst ska den ta hem ett mail så jag kan få bekräftelse att det funka. annars litar jag på att det funkar men om det inte gjorde det så förlorar jag abbonnemanget på spray och det kan bli flera veckors fördröjning och rätt dyrt med skaffa nytta aboonnemang. De har två månaders inaktivitet som gräns. 3. helst bör jag också visa att jag tog hem någon megabyte i trafik så de ser att jag bryr mig. Det har jag löst genom att MsIE laddar ner första sidan av aftonbladet det blir ca 900kb. Om jag sätter inställningen i Internet options till Nerver dial a connection då uppstår inte felet men då istället så låser sig msie och tar aldrig hem aftonbladet men eposten funkar. om jag däremot tar inställningen Always dial my default då kommer istället upp Error 756 ... och ibland tycks den hindra att den tar hem epost. Så jag chansar på att det går bra 5 av 8 försök för då får jag behålla abbonnemanget till jag hinner hem igen. Har försökt titta på msie men förstår inte hur man ska få den att inte ge upp. försöken att ladda hem. Vore bra om man kunde ställa tidsfördröjningen innan den ger upp.
 4. Stort tack för att du bryr dig. Nu är jag en computer dummie verkliegen men det där kan inte vara lösningen för felet kom även när TB inte var aktiverad oc hdet blir ologiskt. Nu tänker jag prova att ha alla Dial up anslutnignar deletade hoppas det hjälper. Vad tror du om Administration. Kan jag ha delat ut nåt shared och att det spökar? Hur hittar man sånt? Eller kan det vara någon mycket avancerat Worm eller Trojan som inte syns i de program jag har? Ewido mfl
 5. Är jag ensam om detta märkliga fel? får ni någon ide om vad jag kan ha ställt in fel? jag har bara tre dagar på mig att finna felet.
 6. Min krångliga lösning är att via mobilen skicak ett mejl till den adress som den obevakade datorn tar hem automatiskt. Sedan går jag in och kollar om det togs ned. kanske inte den elegantaste lösningen men har funkat tre gånger i rad nu.
 7. error 756 hindrar min thunderbird att ta hem epost. vad göra? Error 756 cannot connect the phonebook entry. this connection is alredy being dialed. först när jag klickar på felmeddelandet då kommer epostprogrammet igång. men det kan jag inte för det är tänkt skötas automatiskt medan jag inte är hemma. vad kan jag ha ställt in fel? [inlägget ändrat 2005-12-11 09:04:54 av Bridg]
 8. Hur ställa in epostklient så den visar att eposten togs hem? Jag behöver kolla att min dator används när jag inte är hemma. alltså skickar jag ett mail till mig själv och har ställt in epostklienten så den hämtar mail automatiskt en gång i veckan. Men hur ställer jag in Thunderbird eller Opera epost klien så att de visar att det togs ner?
 9. i et annat forum fann jag det här kan jag pinga min mac adress via telias mobilserver? jag använder en bärbar dator och mobilen som modem via telias servrar. online.telia.com eller hindrar de pingning? vore ju en enkel lösning om det gick men jag har aldrig gjort det förut! Hur gör man? Om jag går in i cmd på win xp. Hur ska jag skriva för att det ska funka?
 10. När jag besöker vissa html sidor så berättar de att jag besökt dem. De vet nästa gång att jag var där. Hur gör man en sådan sida? Borde det inte kunna visa att min automatiska uppkoppling funkar. Geocities på yahoo har ju nån slags besökslogg om jag minns rätt. om jag då sätter internet explorer att besöka en viss sida en viss tid så kommer det att synas i loggen? Då vet jag att datorn funkar? Alltså spray gratis har en regel att om man inte använder adsl uppkopplingen på två månader förlorar man kontot och kan få vänta veckor att få en ny när man kommer tillbaks från resan. Därför gör jag så att en timer väcker upp datorn och har satt spray uppkopplingen och internet explorern i startsidan så att de startar när allt kommit igång och det går jätte bra har sett det funka tre gångeri rad nu men efter som jag snart ska resa så vill jag vara hundra på att det även funkar när jag är bortrest, kan ju glömma nåt jag inte tänkt på den sista morgonen. kanske stänger av den av gammal vana jäktad som man är. Hur skulle ni göra en sådan html sida? Den ska alltså visa spray att datorn används. Det ska gå åt minst en megabyte per gång. Jag kan ju inte ha coyrightade grejer där. Måste leta fria bilder som laddas ner. Om nu yahoo tillåter bilder? /Bridg
 11. Hoppas du lyckats för jag vet inte heller men minns att i nåt engelskt forum sa de att man ska trycka F8 så man kan gå in som admin och då kanske kan göra det du vill? Hoppas någon som kan mer än mig hjälper dig.
 12. Det var ju skönt då att man kan vara med här utan att lägga ut 30 kr i månaden. Bill Gates vad snål jag är. Att få en mailadress som slutar med "idg.nu Jo jag har förstått det och säkerheten säger de själva.
 13. Nu är jag en slarvig läsare. Om jag inte vill betala 30 kr per månad så kan jag inte längre logga in här då i Eforum? Måste man inte vara med i mail för att få eforum? Eller funkar gamla användarnamnet fast de stänger ner idgmail? [inlägget ändrat 2005-10-25 15:45:52 av Bridg]
 14. Tack du har rätt. Men jag fick tag i de här två på en Secondhand affär. Köpte beg cykel där också. Ok ajg får fortsätta leta.
 15. Känner mig löjligt dum. Fjärrkontrol for Dummies är en bok jag behöver. Ni vet de där som man kan härma vilken kontroll som helst genom att skriva in en kod. Jag har en Grundig stereo UMS 12 S som behöver en fjärrkontrol lför att lägga in FM stationerna i minnet. Men har ej orginal fjärrkontroll. Hur får man reda på koden till den programmerbara fjärrkontrollen?
×
×
 • Skapa nytt...