Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Blander

Medlem
 • Antal inlägg

  51
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Blander

 1. Har nytt bredband med Netgear modem/wifi (2,4/5 GHz) som hyfsat täcker ena våningsplanet, men inte når andra våningen. Jag vill inte flytta på apparaten eftersom den står strategiskt vid kabelansluten digital-TV-box samt uttaget i väggen. Blir lite konfunderad av alla alternativ som finns för att stärka signalen: 1) Skaffa en enkel repeater: http://www.clasohlson.com/se/AC-WiFi-repeater-Netgear-EX3700/38-7068 2) En sån här, mer avancerad (vad är skillnaden jämfört med alternativ 1?) http://www.clasohlson.com/se/AC-WiFi-repeater-Netgear-EX6200/38-6356 3) Ska man blanda in någon sorts nätverksplugg i setup:en? http://www.clasohlson.com/se/b/Multimedia/Nätverk/HomePlug 4) Det finns uttag för bredband även på andra våningen. Kan man utnyttja det på nåt sätt?
 2. Att formatera från Mac funkade - nu gick den att komma åt från Windows. Tack!
 3. Nej, eftersom alternativet "Formatera" inte är valbart/är grått. Så datorn detekterar hårddisken (eftersom den syns i hanteraren) men kan inte göra något med den, eller läsa den.
 4. Har följt din instruktion och hittat disken där. Men lyckas inte hitta hur jag formaterar den...
 5. Jag kan se den i enhetshanteraren, men inte i Den här datorn/Utforskaren. Och jag ser inget formatera-kommando i Enhetshanteraren.
 6. Har en extern USB-hårddisk som jag först använde på PC. Sen formatterade jag om den från en Mac, för mac-användning. Nu vill jag återställa den för användning med PC/Windows. Men när jag pluggar in den i en PC, blir den inte ens synlig. Hur ska jag då kunna formattera om den så att den funkar med PC?
 7. Har lagt över en mapp med mp3-filer på min iMac. Sedan lät jag Itunes importera musiken som bibliotek. Men ligger alltså musiken nu på två ställen, både i ursprungsmappen och i Itunes-biblioteket? I så fall kan jag väl lugnt radera mappen med mp3-filerna?
 8. Så alla har det på startsidan? Hur väljer den vilka människors spellistor som visas? Slumpar bara några?
 9. På min "Whats new"-sida i Spotify så står det "Trending Playlists among friends": Och så listas i en ruta några spellistor och signaturer på de som skapat dem Har ingen aning om vad det är för människor och hur de hamnat i min Spotify, men jag vill få bort det. Hur? Jag har ingen koppling t ex till FB eller annat.
 10. Jag har endast kört Bambuser från mobilen och då blir det ju en datatrafikkostnad, antar jag. Men det kanske är så att det är bästa alternativet med en webcam. Har inte testat det, visste inte att det gick, trodde bara det var mobil.
 11. Jag vill på ett enkelt sätt sända från min webcam till en sida på nätet. Helst ska sidan ha en enkel URL. Ett alternativ är ju dinkypage, där kan jag klistra in emedded code för att sända från bambuser. Men jag vet inte vad jag ska klistra in för kod där för att streama min webcam? Har macbook.
 12. Jag vill koppla in en midiklaviatur på enklast möjliga sätt till min laptop. Vill bara kunna spela på mitt keyboard och höra ljudet från datorn. Behöver inte spela in, komponera eller trixa. Däremot är det ju bra om det finns lite olika instrumentljud att välja på. Måste väl finnas ett sådant gratisprogram någonstans? Björn
 13. Nu har jag testat min adsl-anslutning på alla möjliga sätt. Jag får 11 mbit direkt från kabeln. Men bara 4 mbit via trådlösa NETGEAR-routern, oavsett hur nära routern jag sitter. Jag tycker det är underkänt. Någon som har tips på vad man kan göra? Har testat helt utan säkerhet, då kröp den upp i 5 mbit/s. Det är en g-router. (Det är ju helt knäppt. Man betalar 24 mbit från leverantör. Får 11 i kabeln. Och 4 mbit fram till datorn!)
 14. Ok. Men det intryck jag har fått är att de kan mäta ända fram när man ger dem telefonnumret. De borde kunna se avståndet till stationen om de vet min adress. [inlägget ändrat 2008-01-16 21:22:36 av Blander]
 15. Enligt Telia kan jag få max 8 mbit/s pga avstånd till telestation. Men om jag knappar in mitt telefonnummer på Glocalnets sida får jag svaret "Grattis, du kan få 24mbit, men snabba dig, få platser kvar". Är det möjligt att olika leverantörer kan ge olika hastighet? Eller är det någon av dem som lurar mig...?
 16. Har BBB 24mbit/s men får knappt 4 enligt tptest. Visserligen bara mätt via trådlösa nätverket, men så uselt borde det väl inte vara ändå? Någon sa att krypteringstypen kunde påverka hastigheten, stämmer det?
 17. Tack, men det är Media Player 10 det gäller. Och dessutom är de frågor/svar som finns på sidan ungefär desamma som finns i min versions hjälpfunktion - och frågan besvaras inte. Dvs varför genereras ett stort antal spellistor av sig själv?
 18. Media Player skapar någon sorts automatiska spellistor oavbrutet, för varenda låt jag spelar. Visas med kursiv text uppe till vänster under Spellistor. Så mina egenhändigt skapade drunknar ju i dessa. Kan man stänga av den funktionen? [inlägget ändrat 2007-12-04 23:14:01 av Blander]
 19. Hej, någon som kan tipsa om hur man kan lägga in längre texter i en K800 än vad det inbyggda anteckningsprogrammet tillåter? Jag behöver inte skriva in dem, handlar mest om att kopiera över längre textstycken från datorn så att de blir tillgängliga i mobilen.
 20. Ja, det har jag.. men tack ändå!
 21. Har en dator med moderkort från Elitegroup, Pentium 4 CPU. Plötsligt har den slutat ge signal till bildskärmen. Har provat med annat grafikkort, samma problem. Måste väl vara moderkortet eller processorn? Fläktar går igång, finns ström. Diod på moderkortet lyser. Men i övrigt är datorn helt död, kan alltså ej ens komma åt bioset.
 22. Kan ej strömma ljud t ex från Sveriges Radio i Media Player, ej heller se strömmade filmklipp som visas i Mediaplayer. Knapparna visas men fungerar inte, fältet där filmen ska visas är vitt. Helt dött, inget ljud, ingen bild, den försöker ej ens hämta något. Har senaste Media Player och den funkar utmärkt med nedladdade filer.
 23. Jag kan aldrig streama ljud från t ex webbradio. Får upp Media Player-konsollen men den är liksom "fryst" och inga knappar går att trycka på, inget händer. Inte ens ett felmeddelande. (se bifogad dump) Att köra Media Player med nedladdad musik är inga problem. Är det någon säkerhetsinställning någonstans som sätter stopp för streamingen? [bild bifogad 2006-03-02 23:26:42 av Blander] [inlägget ändrat 2006-03-02 23:27:18 av Blander]
 24. Tack för era tips. Har kollat processorn och dess pinnar, ser bra ut. Har lossat moderkortet från chassit och försökt starta med moderkortet "isolerat", ingen skillnad. Moderkortskontakten har 24 pin, lådan likaså. Nätdelen är på 420 W. Har testat att koppla ur hd, cd och allt annat och bara starta med minne+cpu+fläkt. Vad jag än gör lägger den av efter ca 3 sekunder...
×
×
 • Skapa nytt...