Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Blander

Medlem
 • Antal inlägg

  51
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Har nytt bredband med Netgear modem/wifi (2,4/5 GHz) som hyfsat täcker ena våningsplanet, men inte når andra våningen. Jag vill inte flytta på apparaten eftersom den står strategiskt vid kabelansluten digital-TV-box samt uttaget i väggen. Blir lite konfunderad av alla alternativ som finns för att stärka signalen: 1) Skaffa en enkel repeater: http://www.clasohlson.com/se/AC-WiFi-repeater-Netgear-EX3700/38-7068 2) En sån här, mer avancerad (vad är skillnaden jämfört med alternativ 1?) http://www.clasohlson.com/se/AC-WiFi-repeater-Netgear-EX6200/38-6356 3) Ska man blanda in någon sorts nätverksplugg i setup:en? http://www.clasohlson.com/se/b/Multimedia/Nätverk/HomePlug 4) Det finns uttag för bredband även på andra våningen. Kan man utnyttja det på nåt sätt?
 2. Att formatera från Mac funkade - nu gick den att komma åt från Windows. Tack!
 3. Nej, eftersom alternativet "Formatera" inte är valbart/är grått. Så datorn detekterar hårddisken (eftersom den syns i hanteraren) men kan inte göra något med den, eller läsa den.
 4. Har följt din instruktion och hittat disken där. Men lyckas inte hitta hur jag formaterar den...
 5. Jag kan se den i enhetshanteraren, men inte i Den här datorn/Utforskaren. Och jag ser inget formatera-kommando i Enhetshanteraren.
 6. Har en extern USB-hårddisk som jag först använde på PC. Sen formatterade jag om den från en Mac, för mac-användning. Nu vill jag återställa den för användning med PC/Windows. Men när jag pluggar in den i en PC, blir den inte ens synlig. Hur ska jag då kunna formattera om den så att den funkar med PC?
 7. Har lagt över en mapp med mp3-filer på min iMac. Sedan lät jag Itunes importera musiken som bibliotek. Men ligger alltså musiken nu på två ställen, både i ursprungsmappen och i Itunes-biblioteket? I så fall kan jag väl lugnt radera mappen med mp3-filerna?
 8. Så alla har det på startsidan? Hur väljer den vilka människors spellistor som visas? Slumpar bara några?
 9. På min "Whats new"-sida i Spotify så står det "Trending Playlists among friends": Och så listas i en ruta några spellistor och signaturer på de som skapat dem Har ingen aning om vad det är för människor och hur de hamnat i min Spotify, men jag vill få bort det. Hur? Jag har ingen koppling t ex till FB eller annat.
 10. Jag har endast kört Bambuser från mobilen och då blir det ju en datatrafikkostnad, antar jag. Men det kanske är så att det är bästa alternativet med en webcam. Har inte testat det, visste inte att det gick, trodde bara det var mobil.
 11. Jag vill på ett enkelt sätt sända från min webcam till en sida på nätet. Helst ska sidan ha en enkel URL. Ett alternativ är ju dinkypage, där kan jag klistra in emedded code för att sända från bambuser. Men jag vet inte vad jag ska klistra in för kod där för att streama min webcam? Har macbook.
 12. Jag vill koppla in en midiklaviatur på enklast möjliga sätt till min laptop. Vill bara kunna spela på mitt keyboard och höra ljudet från datorn. Behöver inte spela in, komponera eller trixa. Däremot är det ju bra om det finns lite olika instrumentljud att välja på. Måste väl finnas ett sådant gratisprogram någonstans? Björn
 13. Nu har jag testat min adsl-anslutning på alla möjliga sätt. Jag får 11 mbit direkt från kabeln. Men bara 4 mbit via trådlösa NETGEAR-routern, oavsett hur nära routern jag sitter. Jag tycker det är underkänt. Någon som har tips på vad man kan göra? Har testat helt utan säkerhet, då kröp den upp i 5 mbit/s. Det är en g-router. (Det är ju helt knäppt. Man betalar 24 mbit från leverantör. Får 11 i kabeln. Och 4 mbit fram till datorn!)
 14. Ok. Men det intryck jag har fått är att de kan mäta ända fram när man ger dem telefonnumret. De borde kunna se avståndet till stationen om de vet min adress. [inlägget ändrat 2008-01-16 21:22:36 av Blander]
×
×
 • Skapa nytt...