Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Amigoz

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Ja visst e det sorjligt att den är på bortgång=( Men man får hoppas det vänder=) Heheheh tja prismässigt är den väl överlägsen....men funktionsmässigt kan man ju diskutera;)
 2. En privatperson behöver ingen "välutrustad" pc eller mac. En p4 räcker ju gott och en singel g5 räcker den med. 1gb ram kan man däremot försvara.
 3. Ja förlåt om jag var otydlig men jag menar en x86 platform oavsett operativ. Linux har sina fördelar och win har sina. Varför är det löjligt att köra linux på en mac? IBM kör ju deras ppc servrar på linux väl?! Ja jag funderar på varför de tagit bort det med. Antar att det var för att jag frågade om du hade lässvårigheter=P Som jag förövrigt vet att du inte har nu=P Förövrigt tror jag att vår diskution om datorval misstolkas (av båda kanske). Jag skrev det i ironi! Att du sedan berömde belkins citering var knappast humor!
 4. Jippiiii då har vi samma åsikter om win/x86 och mac iaf. Mac är en bra dator med högt pris;D Skilnaden i våra åsikter är huvida vi är vill8iga att betala det höga priset. Rädslan rör virus är knappast noja...nästan alla de jag känner har ngn gång blivit utsatt för hackning av datorn eller av virus. Om man uppdaterar kontinuerligt win och antivirus så minskas risken markant men risker är fortfarande mångfaldigt högreän på mac. Den stora risken kan man knappast kalla för noja=P Men visst, man kan ju som du säger köra Linux. Linux är ju ett väldigt säkert operativ och då försvinner risken för virus(jag vet inte om det finns några virus till linux men jag tar för givet att OM det finns virus så är det inte alls lika många som för win). Så linux har fördelen med ett lågt pris och hög prestanda. MEN tyvärr är Linux svårt att hantera (om jag förstått det rätt?!) Det sägs att det inte är speciellt användarvänligt och dessutom så finns ju inte de program jag ofta använder=( Så Linux faller tyvärr bort. Det jag tidigare "gnällt" om är att pc användare rackar ner på mac utan att veta något om den! Jag har inte sagt att pc-användare skulle vara "okunniga" heller! Jag har bara sagt att de många gånger inte har någon information gällande mac. Det är en stor skilnad!! Vidare så har jag heller aldrig sagt att pc'n skulle vara ett sämre val! Jag har bara sagt att för MIG är den ett sämre val!!!
 5. Glömde svara på en sak. Jag har inte skrivit något om mina macköp! Det enda jag har skrivit om är vilka egenskaper macen har som jag personligen uppskattar! Är det fel att berätta vad man anser om en produkt? Om du ser en test i en tidning där de testar en ny dvd-brännare och den råkar få ett bra betyg, tycker du då att de som gjort testet försöker övertyga dig om att köpa en ny dvd-brännare? Eller det kanske är så att man måste beskriva enbart produkter som passar din smak? Far du illa av att andra människor är nöjda över en produkt som du själv inte uppskattar? Jag försöker inte övertala någon att köpa något. Om du läser alla mina inlägg så lär du märka att jag inte hatar pc heller. Du har ju uppenbarligen fått den uppfattningen. Hur du fått den fattar jag heller inte. Bara för att jag tycker att en annan produkt är bättre behöver man inte hata en annan!
 6. Det vet jag visst men det verkar ju som om du är den enda personen här som orkar lägga ner en massa energi på att tjafsa med folk om sånt! Det finns tusentals inlägg där folk bara skriver pc och mac istället. Så om du är sugen på att tjafsa med fler om detta så varsågod! En sak till. Det är uppenbart att du hyser agg mot mac och då måste ju jag ställa följdfrågan: Mac? Vad är det? Eller du kanske menar en pc med ppc processor från apple? Vilket operativ syftar du på? Linux eller mac os? (bara ett litet exempel på hur onödigt löjligt det är att tjata om det!) Nej det har jag inte tagit bort. Det går inte att ta bort inlägg om det finns svar på inlägget=P Du har fortfarande inte svarat på hur du rättfärdigar din felaktiga citering av mitt inläg!!!!!! Du har heller inte svarat på varför du tyckte att Belkis felaktiga citat var värt att berömma!!!! Kan jag få ett svar på det någon gång? Det verkar ju som om du undviker svara på den frågan då jag ställt den ett antal gånger!!!!!
 7. Nej men det är väl ingen som vill att du ska köpa en mac heller. Du får ju köpa det system som motsvarar ditt behov. Varför tror alla att man försöker övertyga dem om att de ska byta system bara för att man talar om vad man tycker om mac?
 8. Argument? Det behövs inga argument för att tjata om vad som är pc och inte. Det är bara larvigt att tjata om det när alla vet vad som är vad!!! Ja som jag sa så bara jag berättar varför jag väljer mac, om du sedan uppfattar det som ett försök att övertyga andra om att det är en bra affär är ju ditt problem! I grund och botten så anser jag att jag har gjort en bra affär eftersom att maskinvaran och mjukvaran motsvarar det JAG vill ha. I dina ögon kan det vara en dålig affär men inte i mina. Så du får väl bara acceptera att vissa väljer andra system trotts att det inte är något som du uppskattar. Ja virus lär du ju få förr eller senare. Det spelar ju ingen roll om du uppdaterar virusdefinitionerna dagligen för virus kommer ju alltid för botemedlet ju!=P När jag nämnde dyslexi så var det för att du inte var förmögen att citera en hel mening och dessutom berömde den andra killen för hans felaktiga citering. Visst jag erkänner att det var att ta i lite väl mycket när jag skrev det=P Du har fortfarande inte förklarat varför du gjorde en felaktig citering och varför du berömde den andra för hans felaktiga citering.
 9. Jaja vi vet båda vad "pc" betyder så låt oss släppa det=P Alla har vi väl våra preferenser och om du noga läser mina inlägg så har jag faktiskt inte försökt övertyga någon om att mac skulle vara överlägsen mot andra pc...jag har bara berättat varför just jag har valt mac. Jo eftersom att motorolla är den enda som tillverkar g4an, som fortfarande används i imac, ibook och powerbooken så köper apple fortfarande en del av dem. Dock är det väl troligt att apple snart överger motorola helt....moto har ju inte direkt varit angelägna om att ta fram snabbare processorer=/ Nej man måste inte hata för att kunna diskutera för och nackdelar med datorer. Ja eftersom att du aldrig har haft virus så känns det antagligen inte så riskfullt att använda win. Men när du väl får ett virus som kanske förstör viktiga dokument eller liknande så får du omverdera. Då får du gämföra med hjälp av statistik om risken för nytt virus och dess följder är mer eller mindre värda än att byta system (till linux eller annat).
 10. 1. Ja de var och är dyra. Säkert en av osakerna till förfallet. En annan orsak var att utvecklingen av tex operativet var långsammt. När win 95 släpptes var macen hopplöst efter. Men nu är det tvärt om igen. Nu kommer det fler och bättre funktioner till mac os x än vad det gör på tex win. 2. Klart att ingen bryr sig att attakera en så liten målgrupp. Men faktum kvarstår! Och dessutom så är det inte enbart pga liten målgrupp som det inte görs virus till mac, utan en annan viktig anledning är att det inte är lika lätt att göra virus till unix pga den höga säkerheten. 3. Inte mer lättanvänt men mycket smidigare. Kanske mer en smakfråga. 4. Alla program man behöver finns. Även om det tex finns 2000 olika program till win som gör i princip samma sak och d bara finns tex 100 på macen som utför samma sak, så kvittar det väl? Tja nu var det ju så att Steve Jobs fick sparken så han hade inte mycket att säga till om i "kloningsfrågan". Men visst är väl macen förlorad som utbredd dator tyvärr. De kan om de är riktigt duktiga komma upp i 10% eller något men det lär ta tid.
 11. Nej jag är inte "pc suger". Blir bara trött på när de hela tiden bara tar med halva citat och därmed förändrar innebörden av dem=/
 12. Anledningen för att jag "såg ner" på ditt inlägg var för att du för det första tyckte att "belkis"s felaktiga citat var bra. Sen att även du klippte ett halvt citat från mig och inte ett helt citat. Samt att även du var väldigt nedlåtande mot mig när du påpekade att även mac är en pc! Du visste ju lika väl som jag vad du/jag och alla andra menar med mac/pc. OM det är så att jag har misuppfattat/feltolkat ditt tidigare inlägg så ber jag naturligtvis om ursäkt för det! Den "ibmkompatibla" pc'n kallades/kallas den första pc som ibm tillverkade och som sedan kopierades av många andra företag. Man kan ju inte heller riktigt kalla den platformen för x86 heller eftersom att de processorerna även kan sitta i andra typer av datorer vars hårdvara skiljer sig från ibm-kompatibla pc'ns. PowerPC processorn tillverkas av motorola och ibm. Hurvida du tolkat mina inlägg som "pc-hatiska" har jag svårt att förstå. Jag har synpunkter på den precis som du har på mac. Med virusen menade jag att det inte spelar någon roll om du personligen blivit angripen eller inte. Statestiken fiinns ju fortfarande, och den visar att risken för virus är hög. Så när jag sedan överväger ett nytt datorköp så tar jag med bla säkerhet som argument och då visar ju statestiken att en pc med windows är mest riskfullt. Jo, visst man kan köra linux istället, men där saknas ju många av de viktiga program som finns till win/mac
 13. Är inte poängen med detta forumet att man ska säga vad man tycker om de olika platformarna?
 14. ...tja humor kan va svårt att förstå sig på ibland;D
×
×
 • Skapa nytt...