Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

patsy

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

    Aldrig
  1. Fast det allra enklaste är att använda Bostreams automatiska installation som medföljer cd skivan (Setup.exe") Eftersom den alltid klagat på att den inte hittat nåt modem på nätverket har jag misstänkt att något varit fel. Så jag slog av det integrerade nätverkskortet och gick till affären och köpte ett nytt(häromdagen) och med det funkade allt jättebra. Problemet är inte längre ett problem, men tack för hjälpen.
  2. Har liknande problem med mitt Bostream och Speedtouch modem. Har dock aldrig, så länge jag abbonerat på tjänsten, kunnat använda annat än XP:s inbyggda PPPoE klient. Det verkar som ingen klarar av detta problemet, har frågat i många forum och ingen har ens svarat. Ringde till och med modemtillverkarens support i England utan resultat. De kunde inte heller hjälpa mig. Verkar som man får dras med skiten.
  3. Har haft Bostreams istream uppkoppling i snart ett år nu. Mitt problem är att jag aldrig lyckats få igång modemet med vare sig den medföljande cd-skivan eller konfigurera den manuellt via 10.0.0.138. Istället har jag använt mig av XP:s egna guide för ny nätverksanslutning, vilket fungerar jättebra. Jag har alltså aldrig haft några problem att ansluta mig, det är bara det att jag nu gett mig fasen på att det skall fungera som det är tänkt att göra. Med Bostreams medföljande cd-skiva är det tänkt att man lätt och snabbt skall skriva in sina kontouppgifter och så konfigureras modemet automatiskt. Men när jag försöker göra detta så får jag bara upp att det inte går att hitta nåt modem på nätverket och att man skall kolla så att ingen router eller brandvägg ligger i vägen. Jag har givetvis stängt av brandväggen innan och nån router har jag absolut inte. XP:s brandvägg befattar jag mig inte med överhuvudtaget. När man försöker via webgränssnittet(10.0.0.138) misslyckas man också. Modemet hänger sig när konfigurationen skall uppdateras, och man blir tvungen att återställa det till fabriksinställningar för att få det att fungera igen. Jag tror inte det är fel på modemet. Det är mitt andra modem. Mitt första fick jag utbytt eftersom det blev nåt elfel. Båda har dock haft samma problem med konfigurationen. Hur skall jag göra? Jag vill att det skall fungera som en direkt anslutning som det är tänkt med Bostream. Istället fungerar det nu som en vanlig uppringd anslutning som jag måste ansluta till varje gång jag startar datorn. Ett alternativ till den klassiska konfigurationen (om det är möjligt) är att modemet endast fungerar som ett klassiskt modem som bara skickar och tar emot data, dvs man stänger alla extra funktioner såsom NAT, DHCP etc och ställer in det själv på det interna nätverket som även får sköta DNS:er. Går detta? PS: Om man kör Speedtouch's felsökningsprogram Dr Speedtouch så påstår den att TCP/IP inte finns installerat. Jodå...Självklart finns det. DS [inlägget ändrat 2004-09-19 17:26:47 av patsy]
  4. Javisst. 10.0.0.138 är adressen till routern. Om jag provar din adress händer ingenting. Du hade varit med om nåt liknande. Hur löste du problemet?
  5. Har haft Bostreams istream uppkoppling i snart ett år nu. Mitt problem är att jag aldrig lyckats få igång modemet med vare sig den medföljande cd-skivan eller konfigurera den manuellt via 10.0.0.138. Istället har jag använt mig av XP:s egna guide för ny nätverksanslutning, vilket fungerar jättebra. Jag har alltså aldrig haft några problem att ansluta mig, det är bara det att jag nu gett mig fasen på att det skall fungera som det är tänkt att göra. Med Bostreams medföljande cd-skiva är det tänkt att man lätt och snabbt skall skriva in sina kontouppgifter och så konfigureras modemet automatiskt. Men när jag försöker göra detta så får jag bara upp att det inte går att hitta nåt modem på nätverket och att man skall kolla så att ingen router eller brandvägg ligger i vägen. Jag har givetvis stängt av brandväggen innan och nån router har jag absolut inte. XP:s brandvägg befattar jag mig inte med överhuvudtaget. När man försöker via webgränssnittet(10.0.0.138) misslyckas man också. Modemet hänger sig när konfigurationen skall uppdateras, och man blir tvungen att återställa det till fabriksinställningar för att få det att fungera igen. Jag tror inte det är fel på modemet. Det är mitt andra modem. Mitt första fick jag utbytt eftersom det blev nåt elfel. Båda har dock haft samma problem med konfigurationen. Hur skall jag göra? Jag vill att det skall fungera som en direkt anslutning som det är tänkt med Bostream. Istället fungerar det nu som en vanlig uppringd anslutning som jag måste ansluta till varje gång jag startar datorn. Ett alternativ till den klassiska konfigurationen (om det är möjligt) är att modemet endast fungerar som ett klassiskt modem som bara skickar och tar emot data, dvs man stänger alla extra funktioner såsom NAT, DHCP etc och ställer in det själv på det interna nätverket som även får sköta DNS:er. Går detta?
  6. Innan jag skrev detta meddelande kollade jag en extra gång på uttagen, och jepp, det är en micingång (rosa färgkodning). Det var väl tur att jag för tillfället hade en mick inkopplad. Annars hade jag inte hört att ljudet strömmade ut från micken. Sådana här grejer skall man inte ifågasätta. Det är bara att gilla läget.
  7. Lösningen på problemet var smålöjlig. Om jag satte förstärkarkontakten i micutgången så gick det alldeles utmärkt. Varför ljudet körs ut i micutgången kanske någon annan kan förklara. Innebär detta att min ljudutgång nu har blivit micingång?
  8. He he. Jag har tänkt på det. Jag har letat efter någon slags ljudmixer inställningar, men ínte hittat nån. Tycker att det borde vara en ikon i Kontrollpanelen, eller vad det nu kallas i RedHat. Kmix säger du? Startar den med ett kommando eller? Vilket isåfall?
  9. Ljudkortet är ett SiS chip integrerat på moderkortet. Red Hat använder drivrutinen i810_audio. Jag lyckas inte få nån riktig fart i skrället. Testade att stoppa i en ljud-cd. Om jag ökade volymen till max på förstärkaren lyckades jag höra svag musik, så nånting är det väl ändå som händer? Men jag nöjer mig inte med det.
  10. nop4e71 skrev: Du överdriver. Så roligt och enkelt är det inte att sitta i fängelse. Jag undrar vilket brott du syftar på som man döms till "4 veckors gos med teddybjörnar" för? Eller menar du bestraffning i allmänhet. Allvarligt talat. Det är ganska vanligt att sådana här överdrifter förekommer i en debatt. Argumentationen blir ju bara löjlig om någon drar till med "gos med teddybjörnar". Invandrarmotståndare kör med samma huvudlösa argument, ex: "Invandrare kommer hit, lever på socialbidrag, kör runt i en Mercedes som de tankar varenda dag." Det blir bara meninglösa generaliseringar som visar hur dåligt insatt skribenten är och att han bara styrs av sina spontana känslor. Skaffa riktiga argument innan du gör ett inlägg, är ett tips. Sedan blir jag även nyfiken på din ståndpunkt i Joy Rahman fallet. Där tyckte jag att du var lite luddig. [inlägget ändrat 2004-02-05 13:52:58 av patsy]
  11. patsy

    ADSL och Linux

    Skriver detta från Red Hat.Problemet var nog mycket enklare än jag trott. Så här gjorde jag: Gav eth0 ett statiskt ipnummer: 10.0.0.1 och satte 10.0.0.138 som destinationsnätverk (modemets ipnummer). Då ville äntligen resurserna snacka med varandra. Efter det var det inga problem att ansluta till Bostream m.h.a "xDSL-wizarden" Tack så mycket för hjälpen trots allt!
  12. patsy

    ADSL och Linux

    Visst får jag upp en del information med hjälp av ifconfig. Problemet är när jag försöker aktivera eth0 så får jag följande meddelande...efter en stund: "Bestämmer IP-information för eth0...iptables: No chain/target/match by that name SIOCSIFFLAGS: Enhet eller resurs upptagen SIOCSIFFLAGS: Enhet eller resurs upptagen iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?)" Vad kan detta vara? IRQ-konflikt?
  13. patsy

    ADSL och Linux

    De där guiderna har jag redan läst. Tyvärr tror jag att problemet är mer avancerat. Hur jag än gör får jag inte nätverkskortet att fungera,ett SiS 900 based Fast Ethernet kort som är integrerat på moderkortet. Jag kan tänka mig att så fort problemet med Ethernet är löst så ska det inte vara några problem att få igång bredbandet.
  14. patsy

    ADSL och Linux

    Hej. Är total nybörjare på Linux som installerade Red Hat 9 för några dagar sedan. Nu undrar jag hur jag får min ADSL-anslutning att fungera (Bostream 0,5mbit) Det är väl en s.k PPPoE anslutning? Jag tankade hem en PPPoE-klient till Linux från Roaring Penguin men fick den inte installerad (vad jag vet). Hur går jag vidare nu?
×
×
  • Skapa nytt...