Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bernils

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Bernils

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1955-12-22
 1. Bernils

  LÖST Windows update problem

  Här fann jag lösningen på mitt problem med Update och är så glad. Avaktivera automatiska sökningar var grejen! :-)
 2. Bernils

  LÖST Jag vill inte ha Windows 10!

  Jag har nu fattat hur jag kan avbryta reservationen, tack för det Flyfisherman! Hur det sen påverkar mitt penibla läge i Windows Update kan jag inte föreställa mig. Jag ska gruva mig lite till. Förr i tiden kunde man hämta uppdateringar via Download Center och jag har varit där och kollat men hittar inte så bra. Skulle alltså vilja uppdatera det viktiga om jag inte får ordning på Windows Update. Kan man fortfarande ladda ner varje "normal" uppdatering där nånstans?
 3. Bernils

  LÖST Jag vill inte ha Windows 10!

  Gubben meddelade just att hans uppdatering verkar ha lyckats. Jag kollar vidare med honom vad han tycker. Och ska kolla tipset ovan. Tack så länge!
 4. Bernils

  LÖST Jag vill inte ha Windows 10!

  Min hjärna orkar inte med något nytt. Jag har inte lärt mig mycket om Windows 7 än men det känns Ok för mig.
 5. Bernils

  LÖST Jag vill inte ha Windows 10!

  ... men jag reserverade den och har sen velat för länge. Velat har även min särbo gjort men han ska installera idag. Vi har båda Windows 7 pro. BT-mappen finns på min dator, jag har haft Windows 10-uppdateringen dold i Windows Update. Men nu har den poppat upp för andra gången. Idag skulle jag göra diskrensning enligt detta tips: http://www.datormagazin.se/artiklar/experten/20151006/ta-bort-ofrivilligt-windows-10 men jag skulle först lägga in de uppdateringar jag fått, som jag vill ha. Det går tydligen inte när Windows 10 ligger där? Och nu kan jag inte dölja den igen? Den finns inte i listan på uppdateringar. Uppdateringarna KB3035583 och KB2952664 har jag lyckats undvika. Någon som förstår mitt läge och har lust att ge råd? Framför allt vill jag ha bort denna, se bild
 6. Bernils

  avboka reservation för Windows 10?

  Jag har bara gått efter det jag läste nånstans, tänkte kopiera det men hittar det inte nu. "Installera genast eller schemalägg till en senare tidpunkt" ungefär. Jag trodde det skulle finnas ett sånt val när man går in på och startar uppdateringen, men har ej fått det bekräftat. Och jag vågade alltså inte titta... Och Nån allmän schemaläggare har jag aldrig använt.
 7. Bernils

  avboka reservation för Windows 10?

  Kan du berätta mer? Har du eller någon annan testat det?
 8. Bernils

  avboka reservation för Windows 10?

  Tack, de mer avancerade lösningarna får jag fundera extra på. Min tanke är i alla fall att avinstallera program så jag ej mister kopplingar, har program på 2 partitioner.
 9. Bernils

  avboka reservation för Windows 10?

  Du Monshi har fattat att jag är rätt bra på att oroa mig i onödan. Men ofta även i nödan.
 10. Bernils

  avboka reservation för Windows 10?

  Jag har nu tills vidare valt att dölja uppdateringen, så jag inte fumlar till det. Och jagar vidare för att höra om någon, någonstans har schemalagt uppdateringen till ett senare tillfälle. Det är det jag vill göra. (Och under tiden kanske ändra mig helt och behålla Windows 7, för vad ska jag med 10:an tro...) En fundering, som inte passar rubriken men någon kan ju råka kolla (kan söka bättre ställe eller göra ny tråd när jag orkar) Såhär ser det ut hos mig nu (hos gubben också), när det är klart att installera. Han, som är observant, såg att det finns dold text under "Ok, nu fortsätter vi". Titta noga i överkanten. Vad tusan är det som döljer sig där? Nån som vet eller vet hur man kan ta reda på det?
 11. Bernils

  avboka reservation för Windows 10?

  Tack för era svar, jag har ett par grejer att kolla upp nu, särskilt det sista. Jag petade lite i Windows Update innan jag skrev min fråga, men insåg att jag måste lugna mig (det sa även min särbo i telefon), jag är handikappad och väldigt fumlig så jag gör ofta saker som inte är meningen. Han kommer hit efter jobbet idag och är beredd på mer Windows10-prat så då ska vi ta itu med detta. Han kommer också att bli glad över hjälpen, fast han är något smartare än jag.
 12. Bernils

  avboka reservation för Windows 10?

  Jag tänkte starta en egen tråd, men så bra att jag fann denna! Jag och min gubbe reserverade Win10 tidigt fast vi visste att vi inte ville uppdatera så snart. Det står ju att man kan schemalägga den för senare uppdatering men det är ingen som nämner det någonstans och jag har verkligen läst massor. Nu har vi fått info att det är klart för uppdatering och vi är helskraja (åtminstone jag), vad ska vi göra? Jag vågar absolut inte trycka "Kom igång" eller "Ok, nu fortsätter vi", vilket är de alternativ jag har i Windows update resp Win10-appen. Ja, enligt Cecilia ovan är det ingen som vet? Jag har nu ett par normala uppdateringar för min Win7 som jag inte vågar ladda ner. Jag slutade i alla fall med automatiska uppdateringar när Win10 blev aktuellt, men jag känner ändå att jag inte har nån kontroll.
 13. Japp, har testat men jag måste göra det mer systematiskt för det var inte så lätt...
 14. Startat utan tillägg: Radion funkar! :-)
 15. Tack alla, jag är lite slö och lite för okunnig också. Men nu testade jag "Https everywhere" fast jag inte förstår vad jag gör. Andra sidor funkar med Sveriges Radio blockeras! Den blockeringen kunde jag välja bort men det hjälper inte. Starta utan tillägg då, kanske jag testar nu... (Har kollat en del på deras forum)
×