Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dwe

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Dwe

 1. Här har du en bra grej för att mäta förbukningen www.clasohlsson.se El & Elektronik/Mätutrustning/Energimätare Art. 32-3760 Har en själv och nu har jag börjat att stänga av datorn när jag inte använder den.
 2. Här finner du en färsk guide där de har med en Zepto dator http://www.tomshardware.se/mobile/20050214/index.html Funderar själv på att köpa samma som dig, men funderar på att lägga till för 1 GB ram eller eventuellt 1.8Ghz processor istället.
 3. En dator som det har talats mycket om nu på senare tid är Zepto Du finner de på www.zepto.se eller www.pc-direct.se (där är de 500 sek billigare)
 4. Du behöver en kabel liknande denna http://se.europe.creative.com/shop/product.asp?prod=179 (ta bort den röda delen, det är en DIN connector) Kablen där är en 3.5mm Mono till en RCA/Coaxial Mono Sen har du bara två inställningar att göra på ljudkortet för attt få Digitalt Ut.
 5. M-Familjen är Centrino processorer Du finner mer info om de här http://www.intel.com/products/processor_number/info.htm#pm Jag rekommenderar 90nm cpu
 6. De hade drivrutiner upp för 1-2 år sen men de fick för mycket klagomål att de var för stora (folk satt mest på modem då) så att de tog bort de och la i stort sett bara uppdateringar.
 7. Minnes uppgradering är nästan det enda som finns Kontrollera om du har 1 eller 2 minnesplatser och hur många som är använda. Kan vara så att du har 2 st. 128 MB minnen, i så fall måste du offra ett för antigen 256/512MB. [inlägget ändrat 2005-01-24 22:25:07 av Dwe]
 8. Kolla på www.herrie.org Han utvecklar de bästa firmwares som jag har sett NEC brännare. Du kommer att kunna finna info om vad du kan och inte kan göra med firmware uppdateringen.
 9. Har du kontrollerat så att du har ställt Master/Slave rätt på IDE kanalerna?
 10. Efter 5 ändringar så är din dvd låst på den region som den är inställd på då, men det finns några sätt att komam förbi detta. 1. Se om det finns någon firmware som du kan "flasha" om minnet på din dvd-läsare för att göra den regionsfri 2. Vet att det finns program som gör att även om du sätter i en dvd som är från en anann region så förhindrar den att regionsändring görs på din dvd, vilket gör att du har kvar alla ändringar. Tyvärr kommer jag inte på vad programmet heter som jag tänkte på. Kan vara Dvd Genie eller nått.
 11. Om du får reda på exakt vilken modell som det är av moderkortet så skall det inte vara några större problem, men tänk på att det kan vara fysiska förändringar på moderkortet. Vet att bl.a Dell har 2 st gömda partitioner. 1 för system återställning och en för diagnostik. Hittas lätt med Partition Magic/Manager
 12. Testa att uppdatera USB-drivrutinerna Kör även en Windows uppdatering.
 13. Testa att göra en ominstallation av ditt ljudkort för att se om det gör någon skillnad för dig. Egentligen som sköts denna kontrollen om ljudinställningar via Windows, men om installation av ljudkortet ikan ibland göra skillnad.
 14. Så om du kopplar från ljudkortet till förstärkaren blir det lågt? Är kopplingen Digital eller Analog?
 15. Bägge processorerna som du har där är 90nm, så bägge är exakt samma processor. Socket 939 är 90nm, medans Socket 754 är 130nm
 16. Du kommer nog att behöva ett låg-profil minne för din bärbara. Själv har jag SO-DIMM i min bärbara, men det finns 4 olika sorter vanlig, DDR, DDR Micro och DDR2. Kolla tillverkaren vilket som du skall ha
 17. Dwe

  Snarkljud i datorn

  Prova att koppla ett par hörlurar till ditt ljudkrot för att se om problemet kvarstår. Om snarkandet hörs i dina hörlurar så är problemet med ljudkortet. Om det försvinner så är problemet med din högtalare.
 18. Har du kontrollerat via din dator tillverkares hemsida om din dator stöder midi? I många fall så finns redan en koppling (Line In) så att du kan spela in, men jag tror inte att MiDi finns.
 19. Kolla Creatives felsökning för ljudkort: http://ask.europe.creative.com Skriv in SID2538 i sökrutan I annat fall kontakta Fujitsu för att det är ett OEM ljudkort och det är tveksamt om du får support via Creative När det gäller att testa högtalarna så testa att koppla en cd-spelare till högtalarkopplingnar så att du simulerar ett ljudkort. Om det är så att du fortfarande itne få ljud så kolla säkringen (den sitter under där du kopplar strömsladden) [inlägget ändrat 2005-01-17 23:16:56 av Dwe]
 20. Dwe

  Live! DriveIR

  Villken frontpanel som du kan använda är helt beroende på vilket ljudkort som du har. Tänk på att du enbart kan koppla digitalt om du kopplar via en frontpanel. I vanliga fall så har de endast Spdif in/ut (Coaxial), Midi in/ut och i vissa fall även Optisk in/ut och hörlursuttag. Jag vet att kopplingarna på Live Drive, Live Drive II, Audigy 1, Audigy 2 skiljer sig och du måste ha ett ljudkort där kopplingarna överensstämmer med ditt ljudkort annars finns chans att du bränner det.. Audigy 2 och 2 ZS har däremot samma koppling.
 21. Dwe

  "Två" ljud

  Kolla på att skaffa en splitter som du kopplar till ljudkortet på din dator. Skaffa 3.5mm hane stereo som går över till 2 st 3.5mm hona stereo Sen får du se till att du kan stänga av högtalarsystem antigen med fjärrkontroll eller med strömkontakt.
 22. Om du ändå skall ha en extern förstäkare så kommer ljudkortet inte att spela så stor roll för att alla signaler skall dekodas av den externa förstäkaren och inte av ljudkortet. Om du kopplar Digitalt så tänk på att Creative har en särskild 3.5mm koppling för digital koppling. Men du får tag på Audigy 2 rätt billigt via Komplett.
 23. Skriv till support@europe.creative.com och säg att du har tappat bort installations cdn Bifoga en kopia av kvittot plus serienummer på din PC Cam (står i batteriluckan börjar med CV) så kan de säkert hjälpa dig med en installations cd.
 24. Kan tyvärr inte hålla med dig om socket 754 för AMD. Den sockeln är ett avslutat kapitel enligt AMD själva, vilket gör att det inte kommer finnas möjlighet för uppgradering vilket du får med socket 939. Så gå för socket 939 istället.
 25. Som alltid med webcameror så är ju allt relativt. Testa med en ljuskälla bakom dig eller en ljuskälla som lyser på dig. Ju mörkare omgivning desto mer måste kameran "jobba" för att få en bra bild och desta lägre bilder per sekund får du.
×
×
 • Skapa nytt...