Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dollargrin

Medlem
 • Antal inlägg

  47
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag har nyligen köpt en ny dator och då installerat Win XP. Den senaste veckan, ungefär, händer inget när jag - under min inloggning - väljer "Start-Stäng av datorn-Stäng av". Däremot stänger datorn av när jag väljer "Start-Stäng av datorn-Vänteläge". (Detta problem fanns alltså inte från början när jag hade installerat Win XP på den nya datorn, som är ett ihopbygge gjord av en datorbutik.) Det går heller inte, för mig, att logga ut. Att växla användare går emellertid utmärkt. På min frus inloggning funkar allting däremot som det ska. Jag har undan för undan lagt in program (Office, Photoshop m m) samt såklart laddat ner diverse program från internet. Möjligen kan något av dessa bråka, men jag kan inte dra mig till minnes vilket eller vilka program jag installerade strax innan detta problem uppstod. Alla tips mottages med stor tacksamhet Conny O
 2. Tro mig - det är ett spel. Vem vill bli miljonär, närmare bestämt och det fungerar som sagt utmärkt att spela i min vanliga DVD-spelare. Nä, hörru, nu går vi å lägger oss. Fast var och en för sig.
 3. Hm, jag har i o f s fått spelet att funka i den vanliga DVD-spelaren nu men visst vore det kul att kunna lattja med den på datorn också. När jag mountar den i Deamon öppnas Windows Media Player (säkert någon inställning någonstans) och där funkar den inte. Hur ska jag göra, sedan den är mountad? Den är alltså som img-bild i Deamon men när jag via Utforskaren tittar på den "enheten" har den delats upp i TS-filer.
 4. Ett spel jag har är en img-fil. Vilken spelare kan man använda för att kunna spela spelet? Jag har provat Winamp, VLC, PowerDVD, Windows Media Player, QuickTime samt Media Player Classic utan framgång.
 5. Hrm, ni kan glömma min fråga. Det var visst en sladd jag inte hade kopplat i ... (fniss)
 6. Ja, rubriken kanske säger allt. Jag har nyss köpt en ny skärm men den är alldeles tyst. Jag har sökt efter någon lämplig drivrutin på internet för skärmen, men inte hittat något. Moderkortet - om nu det spelar någon roll - är ett ASUS P4T-E. Jag har Windows XP. Tacksam för all hjälp
 7. Tyvärr vet jag inte om jag vågar ge mig på att byta moderkort. Jag skrev tidigare att datorn är ett hemmabygge. Det stämmer - men det var inte jag som byggde den ... (och den personen som gjorde det har jag inte "tillgång" till nu för tiden).
 8. Okej, då skulle jag bara vilja få klart med en sak: de minnen jag har heter PC800-40 respektive PC800-45. Måste det vara just med den beteckningen som funkar, eller kan det vara PC + annan siffra? Jag har sett andra varianter (t ex PC1096) till salu på Tradera.
 9. Okej, om minnet är av ena eller andra modellen spelar mig ingen roll - huvudsaken att datorn jobbar snabbare. Skulle någon av de varianter du föreslår funka i min dator? Är 4096 av DDR2 lika snabbt som 4096 av RDRAM? Moderkorten har beteckningen ASUS P4T-E ACPI BIOS revision 1005.
 10. Hej, jag har ett hemmabygge till dator som har ett par år på nacken. Vi kanske ska köpa en laptop vad det lider men fram tills dess tänkte jag peta in mer minneskapacitet i den befintliga burken. Just nu har jag 768 MB, fördelat på 2x128 samt 2x256 och jag pratar alltså om RDRAM-minnen. Kan jag köpa vilka nya RDRAM-minnen som helst och peta in? Om jag bara köper två - måste jag tänka på något särskilt om jag behåller de två 256:orna? Kan minnena bli slitna? Jag funderar eventuellt på att köpa begagnade. Tacksam för alla tips
 11. Hmm, jag har nu försökt koppla in hårddisken till min dator (via en extern låda) men det funkar inte. Den trasiga bara brummar till om och om igen men den dyker inte upp på min dator. Vad menar du, Cecilia, med ett "litet operativsystem"? Vilket? Hur gör jag? Kan man annars på något sätt installera om XP på hennes hårddisk utan att andra filer (bilder m m) försvinner? Det är endast en partition.
 12. Okej, nu har jag fördjupat mig lite mer. Det blev alltså ett strömavbrott hemma hos henne. Datorn var på. När hon skulle starta datorn igen kom den så långt med XP att den visade loggan och så de där rullande fyrkanterna men sedan hoppade den tillbaka till BIOS där hon bl a får upp alternativen att starta i Felsäkert läge, Den senast fungerande systeminstallationen (eller nåt) som fungerade m m. Jag har provat att starta på alla sätt men det händer exakt samma sak hela tiden, d v s som jag beskrev ovan. Jag har även försökt reparera den, både med och utan XP-skiva - fungerar inte. Min näst sista idé var att försöka plugga in hennes hårddisk i min dator (som slave) men det går inte eftersom hon har annorlunda anslutning. Jag har en bred datoranslutning + ström till hårddisken. Hon har två, mindre ganska platta anslutningar som sitter bredvid varandra och ingen kabel in i de stift där jag har strömanslutningen. Om ni fattar. Eftersom det alltså inte går är ni, kära forumexperter, mitt (och framför allt hennes) sista hopp att rädda hårddisken. Tack på förhand
 13. Hej, en släkting får bara ett konstigt felmeddelande i BIOS när hon ska starta sin dator. Förra veckan hade hon igång den när det blev ett strömavbrott och sedan dess kommer bara denna BIOS-sida upp. (Jag har bett min släkting skriva ner vad det står på sidan så kanske det är lättare att komma med eventuell lösning.) Jag har bett henne stoppa i XP-skivan innan hon ska starta datorn, men det hjälper inte. Det funkar inte heller att starta i felsäkert läge. Något spontant tips, någon?
 14. Hallå, kan man synkronisera olika användares kalenderar i Outlook? Vi är några på en mindre enhet i ett företag som skulle ha stor nytta av det. (Ingen på företaget verkar kunna Outlook särskilt bra.) Syftet är att användare A, B, C och D synkar sina egna kalendrar med varandra. Helst, i och för sig, så att man kan välja vilka inlagda aktiviteter man ska dela. (Ett gemensamt möte vill man dela, en egen tandläkartid vill man inte dela.)
 15. Okej, jag har nu installerat Firefox, så får vi se vad jag tycker. Spontant verkar den bra och känslan är också att den är snabbare än IE6 i alla fall. Till viss del gillar jag att fixa själv, men inga komplicerade prylar. Det blir så lätt fel, haha. Tack, hör ni, för tipsen! (Oj! Nu blev jag varse att det är ett rättstavningsprogram inkluderat i Firefox också, även om det inte verkar vara helt perfekt...) /Conny
×
×
 • Skapa nytt...