Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Daniel Hofverberg

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

    Aldrig

Om Daniel Hofverberg

  • Medlemstitel
    Nykomling
  1. Tack för hjälpen. Hårddisken är av märket ExcelStor - relativt ny sådan, köpt i somras eller tidigt i höstas, om jag inte minns fel... Finns det något sådant testprogram till hårddiskar av detta märke?
  2. Jag ska försöka besvara frågorna. 1. Jag använder Norton Antivirus 2004, och jag tror att jag senast uppdaterade virusdefinitionerna för ett par veckor sen. Så om jag inte drabbats av något virus som är nyare än ett par veckor gammalt, så låter det som osannolikt att det skulle kunna vara virus (även om jag själv också tänkt i de banorna). 2. Då jag använder både Internet Explorer och andra webbläsare (bl.a. Opera) varje dag, och allting alltså funkat de senaste månaderna utan problem, så låter det som osannolikt att Internet Explorer skulle kunna ha något med saken att göra. 3. Jag tror inte att jag har installerat något program den senaste tiden innan det hände idag. Däremot installerade jag igår en ny DVD-brännare i datorn - men då jag inte hade gjort det första gången felet uppstod, så tror jag knappast att det har något med saken att göra. Huruvida jag nyligen installerat någonting när problemet uppstod första gången i december kommer jag ärligt talat inte ihåg, men inget jag kommer ihåg på rak arm i alla fall... 4. Jag har kört Scandisk med fullständig ytkontroll efter jag att formaterade om hårddisken efter kraschen i december, då utan att hitta något fel. Däremot har jag inte gjort det den senaste månaden eller så... Några idéer? Jag har försökt att komma på något gemensamt med nu och när det hände senast i december, men kan inte komma på något... Eftersom felet verkar vara helt identiskt nu och då, så verkar det ju sannolikt att det är samma orsak för båda gångerna. Är det möjligt att eventuella fel på hårdisken eller något annat hårdvarumässigt i datorn (moderkort eller annat) kan orsaka såna här fel, även när allting funkat i två månader sedan det hände förre gången? Jag tycker att det låter väldigt långsökt, men...
  3. I december fick jag en gång ett "Förbjuden åtgärd" när jag körde Internet Explorer, och efter omstart fick jag bara "Operativsystem saknas". När jag efter många försök inte lyckades att starta vad jag än gjorde, så formaterade jag om hårddisken och installerade om Windows och allting. Efter detta har allting funkat bra i två månader, och datorn har använts dagligen. Fram tills idag, när exakt samma fel uppstod igen. Har någon några idéer på vad detta kan bero på, och hur detta fel kan uppstå flera gånger med flera månaders mellanrum? Jag kör Windows 98 Andra Utgåvan, datorn är en Pentium 400 och hårddisken är på 60 GB.
×
×
  • Skapa nytt...