Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

envall

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

    Aldrig
  1. Jag har plockat bort alla brandväggar! Dock utan resultat. Förklaring: Jag har tagit bort brandväggen på de trådlösa nätverkskorten. Dock har jag en brandvägg kvar på nätverkskortet till Internet, men det är inget trådlöst nätverkskort. [inlägget ändrat 2005-03-11 13:28:05 av envall] [inlägget ändrat 2005-03-11 13:28:33 av envall]
  2. Jag har kopplat upp ett trådlöst nätverk i hemmet. Jag har skapat ett SSID som jag använder på båda datorerna och krypteringen är densamma. Därefter så har jag Konfigurerat ett hemmanätverk. Jag använder Windows XP Home Edition på båda datorerna. Båda datorerna finner varandra och tar emot med mycket stark signal. Men mitt problem är att det inte går att Pinga mellan maskinerna. Och det går inte att dela filer heller. Har testat allt som finns i min kunskapsbank och gjort allt som finns angivet i instruktionsboken. Men ändå fungerar det inte. Någon som kan ge mig lite tips? Hoppas på hjälp! [inlägget ändrat 2005-03-11 12:04:19 av envall]
  3. Jag har följande utrustning: Bärbar dator med inbyggt trådlöst nätverkskort. HP All in one enhet, trådlöst. Stationär dator där jag använder en: Skyracer Wireless USB Stick Jag har mycket god kontakt mellan den bärbara datorn och HP-enheten, och jag har även mycket god kontakt mellan den stationära datorn och HP-enheten. Men, jag har ingen kontakt mellan den bärbara datorn och den stationära datorn. Mitt problem är: Hur skall jag gå tillväga för att få kontakt mellan datorerna. Jag har ingen router. Johan
  4. Jag använder en korsad nätverkskabel mellan datorerna. Jag använder TCP/IP-protokoll på varje dator. Men ändå så vill det inte fungera. Ytterligare ett problem som jag har, och som inte skall vara något problem enligt "Hjälp och support" på XP-maskinen, är att det ser ju inte likadant ut på WinXP och Win98. På Win98 skall jag ju själv hämta Protokoll, Klient osv, men på XP:n så fixas ju det av sig själv. Sen enligt "Hjälp och support" så skall det ju räcka med att "Konfigurera ett hemnätverk eller ett litet kontorsnätverk" på XP och sedan skapa en diskett som man skall använda på den andra datorn. Sen skall alla problem vara lösta, men icke! Är det något som jag kan glömt i min iver att få igång mitt lilla nätverk?
  5. ARBETSGRUPP: MSHOME på båda datorerna DATORNAMN: Dator 1 (värd) o Dator 2 (Klient) BRANDVÄGG: Har en mjuk brandvägg, den som finns i XP. Har tagit bort den. Dock kanske problemet ligger i att i Win.98-datorn, så har jag ej lagt in användarnamn och lösenord. När jag försöker göra en Direkt Kabelanslutning, så testar den bara Com 1 och Com 2. Hur skall man göra för att få den att plocka fram Nätverkskortet? Eller är det något annat som jag förbisett? Klientdatorn, som har Win98, vill ju leta upp ett modem när jag försöker fixa en Anslutning och det skall ju inte vara aktuellt eller hur? Johan
  6. Tyvärr, jag hade redan läst dessa trådar. Men inga av de råd som fanns där var till glädje för mig. Jag använder ingen switch eller router, utan jag har kopplat nätverkskort till nätverkskort. Värddatorna har två stycken nätverkskort. Johan
  7. Hej Har i dagar försökt koppla ihop ett fungerande nätverk mellan våra två datorer. Men icke....! Använder en korsad nätverkskabel mellan datorerna. Den dator som är ansluten till Internet har Windows XP och klienten har Windows 98. Jag har använt "Skapa hemmanätverk" hos Win.XP och sen tagit med mig den skapade disketten till Win.98. När jag försöker pinga mellan datorerna så gör båda maskinerna time-out. Har kollat så att nätverkskabeln är hel idag. Vad gör jag för fel? Vore tacksam för hjälp Johan
  8. Som info kan jag meddela att jag nu använt mig av SMC Barricade:s support. Inte heller dom lyckades lösa mitt problem. Fick rådet att byta router och gjorde så. Men icke.... Idag, 6/4, så överlämnades mitt ärende till företagets tekniker i Barcelona. Johan
  9. Jag ringde Glocalnet igår och frågade försiktigt. Svaret jag fick var att de inte hade support för "nätverk i hemmen". Jag blev inte förvånad över svaret, men lite hjälpsamhet hade man kanske kunnat förvänta sig. Jag skall nu "nollställa" allt igen och göra om allt ifrån början. Börjar snart ge upp. Jag som trodde att allt skulle fungera utan problem, från början!!??!!! Jag är tacksam för svaret att det är PPPoE som skall användas. Jag vet att det är det som gäller enligt manualerna, men när det inte fungerade så började jag misstänka att det kunde vara fel. Men lägger all min energi på detta val istället. Johan
  10. Jodå, nu har jag lusläst allt, men jag fixar det inte. Finns det någon vänlig som kan skicka mig ett uppkopplingsschema med inställningar och allt. Min e-post är: johan.envall@spray.se Tackar på förhand. Johan
  11. Jag har nu fått kontakt mellan datorerna, när jag pingar till dem, men problemet med Internet kvarstår. Så fort jag flyttar modemkabeln från datorn till routerns WAN-ingång, och kopplar in datorn till rutern, så upphör all kontakt med Internet. Dock lyser alla dioder på modemet som de ska och routern anger att den har bra kontakt med LAN och WAN. Johan
  12. Okej, jag tror jag gör ett sådant försök. Jag har i och för sig kört guiden flera gånger, men då använt XP-skivan istället för diskett mellan datorerna. Men jag gör ett försök igen. Återkommer med besked lite senare. Johan
  13. Ja, jag har döpt arbetsgruppen till HEMMA för båda datorerna. Nej, jag har ingen brandvägg aktiv. Den mjukvarobrandvägg som jag hade tidigare, har jag tagit bort. Däremot så finns det en brandvägg i routern på något vis. Jag tror att den brandväggen skall aktiveras från en IP-adress.
×
×
  • Skapa nytt...