Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vaddå_virus?

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Vaddå_virus?

 1. Är idag rejält uppretad. Har nu efter fem månaders väntan på ett 8Mbit-abonnemang från BBB fått ett brev att det kan uppstå ett glapp i inkopplingen mellan mitt Glocalnet 0,5Mbits och det nya. Det har hela tiden varit klart att jag skulle ha en beräknad inkoppling först om 10 dagar, så jag tog kontakt med BBB via telefon. Den person jag fick tag på där berättade att jag inte på några villkor kan få 8Mbit då jag bor för långt från telefonstationen. Med något som kallas ”extended reach” kunde jag få 2Mbit, vilket ju inte alls är samma sak. Säljaren som jag var i kontakt med för 5 månader sedan sa att det inte skulle vara några problem, jag vet att jag ”telefonkabelmässigt” bor 3 630 meter från stationen, dock skulle jag inte räkna med att få ut full fart. Vid kontroll på BBB´s sida om villkor står också att det inte får överstiga 5,5 km för att få 8Mbitstjänsten. Vilket tydligen då är en ren och absolut lögn, liksom säljarens löfte om att 8Mbits-tjänsten skulle funka. Hur var det då tidigare? Jo, för länge sedan hade jag 0,5 hos BBB, och blev då uppringd av Glocalnet, där en trevlig kvinnlig säljare kontrollerade min telefonstation och påstod att den var precis på gång att byggas ut för 8Mbit., en hastighet BBBinte kunde fixa åt mig vid den tidpunkten(heller). Jag antecknade mig för 8 hos Glocalnet, väntade hela uppsägningstiden, och hörde inget från dem förrän jag ringde dem och sade att jag inte tyckte att hastigheten förbättrats gentemot BBB´s 0,5Mbit. Först då fick jag veta att jag fortfarande bara hade 0,5(fast hos Glocalnet istället för hos BBB), och att inga planer fanns på utbyggnad av telefonstationen. Att se utbyggnadsplaner kunde tydligen deras säljare inte ens se.-ORDENTLIGT lurad! Nu åkte jag alltså dit igen! Trots vad som står på Bredbandsbolagets sida (upp till 5,5km), funkar det alltså inte med ett avstånd på 3,7km, vilket min mattelärare säkert hade påstått är mindre än 5,5. Detta skulle då enligt BBB bero på att det är Skanova som är leverantör. Att Skanova är leverantör medför även att BBB inte kan leverera något trådlöst modem(!), om nu någon klok människa härinne kan berätta varför. Ett sådant modem ska ju enligt BBB´s sida ingå i deras tjänstepaket, dock får man inte något avdrag i priset när de INTE kan leverera ett sådant. Är alltså inte Telenor´s xDSL-teknik densamma som Skanovas xDSL-teknik? Skulle det dessutom kunna avgöra om jag skulle kunna köra trådlöst LAN i stugan? Dessa två leverantörer är ju bevisligen inga förebilder om hur marknadsföring, etik och moral ska fungera, utan borde nog tas ordentligt i örat av PTS. –Hur är det med andra leverantörer, har ni andra liknande erfarenheter? Är alla bredbandsleverantörer kriminella?
 2. Vart i hela världen ställer man in vilken webbläsare man vill ha som default, och som startar från länkar i mail osv?
 3. Tack! Jag tycker dock att fönsterläget tar bort 50% av spelglädjen, vill helst köra i fullskärmsläge, men får det inte att funka riktigt. Var nog tyvärr inte riktigt tydlig på den detaljen. Testade ett helt annat spel efter jag skrev min fråga, det blev faktiskt samma sak där, skärmen slocknade vi spelstart och fick "no input" från grafikkortet. Jag har som sagt uppdaterat mitt Radeon 9800 Pro, samt kontrollerat min ActiveX (som ju inte går att avinstallera/uppdatera. Jag HADE senaste versionen av DirectX. Fler tips? ;-)
 4. Hittat en fantastiskt beroendeframkallande spel som sambon och jag fastnat vid, spelet heter Zuma. Från början gick allt bra, att i fullskärm starta, spela och avsluta. Plötsligt blev det problem att starta spelet, i forma av att det blev ett flertal felaktiga färgrutor på "splashskärmen" innan spelet startade. När man sett detta fel några sekunder blev sedan skärmen svart, och till slut gick den över till "no input"-läge. Det gick inte på något sätt att få den att vakna igen genom ex. Alt-Tab, utan det var att stänga av datorn på strömbrytaren som gällde. Detta fel försökte jag fixa genom att uppgradera grafikkortsdrivisar, directx osv. Det slutliga lösningen hittade jag på spelets hemsida, att löra det i kompabilitetsläge. Nu startar spelet och flyter på som det ska, MEN........... Nu när start och spel är som det ska, är det istället problem med att AVSLUTA! När den ska gå från fullskärmsläge "tillbaka" till XP-skrivbordet blir skärmen svart och insignalen till skärmen försvinner. Sedan måste en hård omstart göras av datorn, alltså att hålla inne strömbrytaren så länge att maskinen tystnar för att sedan sätta igång den igen. Kan nån vänlig själ tala om hur jag ska lösa detta? -Tack i förhand isåfall! Ingående parametrar: Spel: Zuma (popcap.com) Grafikkort: Radaeon 9800Pro 256Mb (ej överklockad) Processor: Intel 3,2Ghz (ej överklockad) Minne: 1 Gb Samsung
 5. Yes-yes-yes! Nu funkar det! Stort tack, big hug!
 6. Jättebra svar! Äntligen något jag inte testat. Jag sitter lite "i sjön" eftersom jag inte lägre kan logga in i min bredbandsrouter för administration av den. Provar när jag kommer hem, funkar det kan jag ju skriva det här (annars går det ju inte!) Sen återstår att utröna VAD som ändrat mina inställningar rörande detta, jag har inte varit därinne eller gjort någon medveten ändring av sådana inställningar. -TACK!
 7. Jaja.... Jag ska försöka hitta ett sätt att fixa det ikväll igen efter jobbet. Eftersom bl a eforum inte funkar (pga av att det är java) kan jag ju inte posta mer hemifrån förrän problemet är löst. Som sagt, jag testade med Sun´s java två gånger igårkväll, men det hjälpte inte. Avinstallerade IE från kontrollpanelen, och installerade på nytt. Satte ned säkerheten och kollade så java avr godkänt att köra i webbläsaren. Får se vad jag kan komma på för nåt mer att testa ikväll, just nu vet jag inte....... Passar på att tacka de som ändå FÖRSÖKT hjälpa mig......-Tack!
 8. Har oxå gått igenom säkerhetsinställningarna. Satt ned säkerheten och kollat java för sig.
 9. Som jag skrev ovan installerade jag Sun´s java på maskinen, och konfigurerade den till att gå i Internet Explorer (det fanns tre olika webläsare att välja på i javaklienten). Detta utan att få nåt bättre resultat. Det var ju en stor fuling (118 Mb) enligt "Lägg till/Ta bort program" i kontrollpanelen. Jag avinstallerade den och internet explorer en gång, lade tillbaka IE om installerade om Sun´s java igen (118Mb) :-) (tur man har bredband!) Fler tips?
 10. OK, ber om ursäkt för min okunskap. :-( Java-popuprutor, inloggningar mm fungerar alltså inte, vad än det nu heter. Är det ingen som har någon liten ledtråd? ....snälla?
 11. Hej! Har förlorat all min javafunktionalitet i Internet Explorer. Det händer absolut NOLL när jag ska köra javascript, t ex inloggningen till min bredbandsrouter. Har testat på flera sidor ute på internet men det är lika illa överallt. Testade att ladda ned Sun´s javamotor och installera den för att se om DEN kunde fixa felet, men det gick inte alls. Inte heller av- & ominstallation av IE hjälpte. Igår när jag skulle skriva in frågan här i forumet hemifrån gick det inte, eftersom man här skriver inläggen i en javapopup. -Nåväl nu är jag på jobbet och kan ställa frågan till er härifrån istället! :-) -Vet någon hur man återställer javafunktionaliteten så att det funkar i Internet Explorer??
 12. TROR(!) jag löst det genom att ominstallera Winsock, som "gått sönder" efter en felaktig avinstallation av pesten WebHancer. -Nu funkar det iallafall (men det gjorde det ju även när jag ropade på hjälp innan!) Programmet som (isåfall) gjorde jobbet heter WinsockXPFix. [inlägget ändrat 2004-09-18 20:53:01 av Vaddå_virus??]
 13. Tror jag råkat ut för nåt liknanade. Men... I mitt fall var det 192.168.0.254 till konfigurationssidan i ADSL-routern som i mitt fall var en Speedtouch510. Är du säker på den IP du angivit?
 14. Hej! Ett stort och svårt(?) problem. Prylar&program: WinXP SP2 (utan brandvägg) ADSL-uppkoppling Skydd: Norton antivirus Spam Bully for OE Spy Sweeper Plötsligt var min maskin VÄLDIGT konstig. Jag kunde inte komma åt någon webbsida, medan jag satt och försökta kom dock ett fungerande anrop på MSN, och jag chattade några minuter under min felsökning. Jag kunde inte ens få upp mitt webbinterface på ADSL-routern/modemet Speedtouch 510. Ping på ett par siter funkade (eniro & sunet) och en annan felade (aftonbladet). Ping funkade även mot routern, men ibland med packetloss. Provade att stänga av-sätta igång routern några gånger, ingen effekt. Jag kopplade förbi min switch och anslöt datorn istället direkt in i routern, och även med ny kabel var resultatet detsamma. Efter omstart fick jag ingen IP-adress från routern, inte ens efter flera försök (ipgonfig /renew.). Jag avinstallerade nätverkskort, startade om datorn för att få nyinstallation av kortet. Jodå IP-adress fick jag, men inget mer, inga webbsidor gick att accessa. Ping funkade som innan, alltså vissa gick att pinga, andra inte. Provade att disabla nätverkskortet på moderkortet och satte i ett annat, friskt nätverkskort. -Ingen skillnad. Ringde Bostreams support och körde installationsprogrammet med dem i luren. Då hittades ingen router alls. Vi gjorde en "fabriksreset" på routern och lade tillbaka Bostreams egna inställningar, och då hittades ju alltså routern igen, jag kontrollerade inställningarna via webbgränssnittet. Efter omstart var allt tillbaka till det tidigare sämre läget. Allt var som innan, långsamma ping både ut i världen (de som svarade) och mot routern. Supportkillen hos Bostream sade att de var ett yttre fel, hans skulle felanmäla och jag skulle avvakta till efter helgen. Vi lade sedan på luren. Jag tyckte dock att jag borde kunna accessa routerns konfigurationssida 192.168.0.1 om det var ett "yttre fel". I min värld lät det ÄNDÅ som ett fel på routern. Införskaffade idag en D-link router/modem, som jag genast satte igång, och allt verkade först att fungera 100%-igt. Men....... plötsligt efter en omstart av datorn (efter Spysweeperkörning) var allt som innan, kom varken åt routern eller webbsidor. Jag vet inte allt jag grottat i, men hittade inga konstigheter. satt och labbade och.... Nu plötsligt funkade det igen, och jag måste passa på att kasta denna fråga till er. -Kan någon vänlig själ komma med tips på vad det kan vara, vad jag ska testa osv?? All hjälp är uppskattad!! Jag hoppas bara att datorn funkar så jag kan posta och se era svar. Nedan lämnar jag alla de uppgifter jag tror är relevanta i frågan: Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : burken Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No Ethernet adapter Local Area Connection 4: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR FA311 Fast Ethernet Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-40-F4-5F-DA-FA Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Lease Obtained. . . . . . . . . . : den 18 september 2004 15:22:25 Lease Expires . . . . . . . . . . : den 18 september 2004 16:22:25
 15. Hej! Jag har ungefär desamma prylarna som du. Är du säker på att det är chassifläkten som låter? Jag tror snarare att det är PSU-fläkten du hör, för så är det på min maskin. Har ställt ned varvet på CPU-fläkten och CPU:n ligger ändå nu på bara 40 grader. Dock har nätaggregatet/PSU:n en gräns då den ökar i varvtal, och denna gräns är 45 grader. Trots detta går den upp i fullvarv ganska snabbt efter jag startat min maskin. Det olyckliga är Zalmanfläkten med kopparflänsarna som sitter så nära luftintaget till PSU:n så att tempen redan är hög innan luften ska kyla PSU:n Har nu funderingar på att testa en "luftkanal" från sidan på burken, där lufthål finns och leda denna luft till PSU:n, UTAN att det ska blandas med den av Zalmanfläkten uppvärmda luften, för att sedan leda in denna luft direkt in i PSU:n. Är det andra som har synpunkter, ideer eller erfarenheter i ärendet, får ni gärna hjälpa till!! ;-)
 16. Hej! Har köpt Colin McRae 4, men spelet uppträder alldeles för mörkt. Jag har provat att ljusa upp skärmen via skärmens inställningar massor, men då blir "normalläget" i Windows väldigt ljust och blekt. Har även ändrat på grafikkortets inställningar under "display properties" i kontrollpanelen.Nog måste man väl kunna justera detta någon annanstans? Någon som har nån bra idé att testa? -Tacksam för all hjälp! Operativ: WinXP Grafikkort: ATi 9800 Pro 128Mb [inlägget ändrat 2004-08-21 15:51:42 av Vaddå_virus??]
 17. Testat! Jag har dragit ned både processorklocka och minnesklocka i RivaTuner, ända ned till varningsmärkena. Då jag hade hjälp med optimeringen igår, är jag inte själv expert på dessa programvaror.....Jag har vidare kontrollerat enhetshanteraren, men den markerar inga kollisioner. Jag har testat att disabla "secondary-delen" på grafikkortet, startat om maskinen, men...... Ingen skillnad. Finns det fler bra förslag? ;-)
 18. OK, sorry för korspostningen, nu ligger då denna fråga i fel forum, eftersom jag nu är ganska säker på att det är ett grafikkortsproblem och inte ett ljudkortsproblem. (och hade jag inte blivit bara delciterad här ovan, så innehöll mitt inlägg på grafikkortsforumet en ursäkt för korspostningen) -Svar ja, det har hänt en del i datorn. Den är nybyggd från första skruv, och trimmad där det går. Processor, grafik och minnen. CPU: 3,2Ghz@3,68Ghz Grafik: Coreclock 432Mhz, Memclock 378 Kan dessa inställningar påverka/generera ljudstörningarna, menar du?
 19. Har testat tipset om att muta phone, men det hjälpte inte. Har sedan testat att sätta pryl efter pryl på mute men det hjälper inte heller. Tar jag mute på volume så blir det NÄSTAN tyst, men då hörs ju inget annat heller, och det vill jag ju ändå.... I Windows explorer blir det tydligt att det är allt som rör sig på skärmen som framställer ljudet. När jag deletar en stor mapp, "ser" man ju hur filerna försvinner och det fräsande ljudet framkommer i och med detta. Så jag borde kanske slängt in denna fråga i grafikforumet istället..... Några fler bra förslag, någon??
 20. Hm..... Sitter och kollar ännu mer, det är trots allt kanske GRAFIKKORTET som gör att musen låter?...... -Nån med bra förslag på lösningen? Grafik: ATI Radeon 9800 Pro
 21. Hej!! Har någon råkat ut för att det hörs när man flyttar musen, ett svagt ljust "knarrande", så fort man flyttar musen?. -Isåfall, hur avhjälper man det? Jag har uppdaterat ljudkortet till senaste drivrutinerna, men det hjälpte mig inte. -Kan någon komma med bra tips? Ljudkort: Realtec AC'97, integrerat på moderkortet ABIT IS7E Mus: MS Intellimouse Optical Tacksam för all hjälp!!
 22. Hej! Vart finns den bild som är det första man ser när man startar kontrollpanelen? När man köper en dator med förinstallerat operativ, finns det ofta en företagslogo där, samt kontakt- och supporttelefonnummer. Skulle liksom vilja hitta på något eget roligare där ;-) Tackar på förhand för era tips!
 23. Skulle vilja ha hjälp med tips på TYSTA komponenter då jag ska bygga en dator så tyst som möjligt. Nätdel, Processorfläkt(P4 3,2Ghz), Grafik, ev Chassifläkt(ar)..... VAD ska jag välja, vad har ni för erfarenheter? -Tack på förhand!! [inlägget ändrat 2004-07-15 07:57:59 av Vaddå_virus??]
×
×
 • Skapa nytt...