Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

CableGuy_SWE

Medlem
 • Antal inlägg

  118
 • Gick med

 • Senaste besök

Om CableGuy_SWE

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1967-10-16

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://w1.141.comhem.se/~u14112341/

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Motala
 1. Har nu även varit inne i "services.msc" och kollat lite bland tjänster. WLAN AUTOCONFIG var startad och satt på automatisk. Startade även "regedit" och sökte på ett av nätverksnamnen och hittade mycket, men inget som direkt antyde på att den ska starta som automatisk. Vill inte labba för mycket här, då det kan ge oönskade biverkningar om jag ändrar fel saker. Kan man hitta nåt som styr "Strömsparläge" och "Viloläge" för det är ju endast då det sker. Kan det ha att göra att man då kommer till läget då skärmen visar låst läge efter att man då får igång datorn. En vanlig avstängning och uppstart, eller en vanlig omstart verkar ju gå bra och då kommer man ju hela vägen in i windows.
 2. Jag hämtade från Acers supportsida följande uppgraderingar/uppdateringar: BIOS, v1.30 (senaste) Wireless LAN, Atheros Wireless LAN Driver 9.2.0.439 AHCI Intel SATA AHCI Driver 9.6.2.1001 AMT Intel Intel iAMT Driver 6.0.0.1179 Jag vet inte om det kan finnas mer som jag borde testa där som kan ha med energisparläget att göra... Dessa hjälpte inte!
 3. Jag har Win7 64bit. Har nog endast gjort samtliga Windows Update-uppdateringar och annat som flash, java m.m. Om jag klickar på "Profiltyper" så kommer det upp en ruta där "använd endast profiler för alla användare (rekommenderas)" är aktiverat.
 4. Jo jag har tre olika trådlösa nätverk som datorn kommer ihåg! Men dessa är på olika ställen så de kommer aldrig att bli aktuella samtidig, så prio-ordningen har ingen betydelse. Problemet är det som står sist på raden efter varje nätverk (anslut manuellt, eller anslut automatiskt). Datorn kommer ihåg nätverken, men återställer hela tiden till "anslut manuellt" och jag fattar inte varför.
 5. Jag har kollat och det blir ingen skillnad om den är ikryssad eller inte. Datorn sparar inte mina inställningar om hur den ska starta upp de lokala nätverken den känner igen. Kan man gå in med "regedit" och ändra något? Förr i XP använde jag några program Powertools, TweakUI för att lättare kunna göra vissa ändringar! Kan det finnas nåt liknande program där man kan nuförtiden kan göra mer inställningar i Windows 7 och dess avkänningsmöjligheter av lokala nätverk.? Hittar ingen inställning i bios heller som kan ha med detta att göra. Kan det hjälpa att installera om datorn helt? Men vill helst slippa eftersom den fungerar bra utöver detta anslutningsproblem.
 6. Hej! Jag har en Acer Aspire 5742 med Win7 som har problem med att ansluta trådlöst! Den ser alla nätverk, men ansluter inte automatiskt. Jag får klicka in mig på nätverket varje gång. Även om jag går in i Nätverks- och delningscenter och klickar på "hantera trådlösa nätverk" och väljer dessa nåtverk som här står som "anslut manuellt" och ändrar dessa till "Anslut automatiskt" så fungerar det inte efter att enegisparfunktioner gått in. En vanlig omstart av datorn fungerar, men inte viloläge... Nästa gång så jag kollar så står den igen på "Anslut manuellt" i samtliga anslutningar. Jag har även varit inne på kortegenskaper och klickat Konfigurera. Här finns en flik som heter energisparfunktioner. Där är rutan tom vid "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström" Någon som vet varför?
 7. Hej! Jag hade jätteproblem att få in Flashplayer i datorn, eftersom installationen aldrig kunde slutföras. Kunde alltså inte komma åt Youtube eller andra sidor. Efter att hittat sparat ned båda varianterna av flashplayer Internet Explorer och till övriga och installerat dem från hårddisken så gick det mesta igång. Nu kan jag surfa och komma åt alla sidor ifrån Google Crome och Firefox. I Internet Explorer kan jag nu komma åt youtube och andra vanliga sidor, men just några sidor påstår att jag inte har Flashplayer installerad. Dessa sidor är Bredbandskollen, SVT Play (och även andra Play-kanaler), BBC m.m. I någon av dessa så får jag förutom att flashplayer saknas, även att shockwave saknas. Jag har installerat dessa en massa gånger så jag vet att de finns. Java finns också på datorn. Min fråga är varför inte "Flashplayer för Internet Explorer)" känns av på vissa sajter, och hur jag åtgärdar detta? Jag har provat att ändra säkerhet både upp och ned i Internetegenskaper, har även kollat avancerat och kollat javascript.
 8. Jag har under väldigt lång tid haft ett problem med mitt internet. Jag löser det i princip en eller flera gånger om dagen genom att öppna "Nätverks- och delningscenter" och klicka på "Ändra inställningar för nätverkskortet". Där har mitt nätverkskort hittat två nätverk... Oidentifierat Nätverk, Nätverk Jag får högerklicka på detta nätverkskort och "avaktivera" och direkt efter kan jag åter högerklicka och "aktivera". Nu funkar det perfekt. Det fungerar nu bra ända tills jag flyttar datorn t.ex. mellan olika nätverk då jag måste göra denna procedur igen. Jag använder mitt hemmanätverk med router, arbetsplatsens nätverk, samt ofta med min internetdelning på min iPhone. Detta oidentifierade nätverk som uppkommer i båda mina datorer, samt även i andra datorer jag kopplar in är nog själva problemet. DEt uppkommer även i min bärbara då jag ofta ansluter den på min arbetsplats i deras uttag, så det borde inte ha med min egna router att göra. Det borde på nåt sätt gå att konfigurera datorn så att inga oidentifierade nätverk hittas. Har även en stationär dator som installerar uppdateringar ibland nattetid och sen startar om datorn. Då den sen hamnar i inloggningsläget och sen går ner i nåt viloläge. Vid uppstarten efter detta så uppkommer också samma problem. Numera går det fort att inaktivera och sen aktivera kortet och få igång detta igen, men inte lika enkelt för de andra i familjen så går det att lokalisera varför detta uppstår så är det bra. Jag har Win7 home prem 64-bit i HP-laptop Jag har win7 home prem 32 bit i HP stationär dator (med det trådlösa nätverkskortet alltid inaktiverat) Hoppas på lösning, då jag vet att många har samma problem med oidentifierade nätverk!
 9. Hej! Hoppas någon har ideér på hur jag ska göra, eller kanske t.o.m. har gjort detta förrut! Jag vill alltså göra en USB-sticka eller hårddisk bootbar och sedan få fram en meny (gärna som man själv kan skriva och lägga upp nån bild) där man sen kan välja om man vill köra en installation av något operativsystemen, eller helt enkelt bara starta t.ex. Ultimate BootCD eller nåt annat backup/virusrensnings/felsöknings-verktyg. Det borde gå snabbare att installera från USB, dessutom finns det idag inte ens DVD-enhet i flera mindre bärbara datorer. Jag har flera ideér: Alt. 1: Endast ha en partition med bootfiler inklusive nån meny i startfiler (t.ex. autoexec.bat och config.sys) där jag sen lägger ner CD-strukturerna från skivorna i olika kataloger och sen genom val i menyn hänvisar vidare. Jag vet inte hur det operativ som laddats i RAM beter sig när den kommer till en katalog och ska installera nåt annat operativ. Är detta ens möjligt??? Alt. 2: Skapa en liten partition likt en sån man har på hårddisken om man har flera olika os installerat. I detta fall gäller det ju installationer, men det borde fungera på liknande sätt. Sen skapa ett antal olika partitioner där man lägger ett os på varje partition. Då kommer frågan, ska det vara primära eller utökade partitioner, vilka filsystem är att föredra på bootpartitionen, respektive installationspartitionerna? Går det att själv skapa CDFS (har haft usb-stickor som innehåller CDFS) och är detta att föredra? Sen kommmer nästa fråga hur gör man när menyn sen ska byta partition vid omstart t.ex. Kommer den då att starta på installationspartitionen eller köra bootmeny-partitionen igen? Jag anar att detta är ett bättre alternativ än alt1, eftersom man du kan köra över DVD-innehållet samt dess bootdel med nåt SYS-kommando eller använda manuell kloning i Acronis. Alt.3: Det finns mängder med program att använda som gör detta. Har testat ett antal men inte fått det att fungera med flera os på en usb-enhet. Har testat med YUMI bl.a. men vid installation så blir det fel, den behöver drivrutiner för cd/dvd-enhet och sådana fel. I guiderna verkar det så lätt, men när man själv gör exakt likadant så blir resultatet bara fel än så länge. Hoppas att någon har bra ideér om detta. Det borde ju kunna spara lite tid om man kan ha allt detta samlat på en USB-enhet.
 10. Hej! Har ett live.se-konto! Sitter här och kollar idrottsföreningens mail. Normalt kommer det mest automatiska mail från cupsystemet vi använder där fotbollsklubbar anmäler sina lag. Dessa verkar fortsätta komma i inkorgen, men de mail som andra skickar direkt till vår adress verkar nu komma i skräppost och det står ett meddelande "Vårt SmartScreen-filter anser att det här meddelandet verkar misstänkt." samt nån stans stod det att meddelandet kommer tas bort om 10 dagar. Har provat lite olika, t.ex. i ett av mailen kunde man godkänna mailet, det gjorde jag och det kom tillpaka i inkorken. Nästa mail fanns inte den möjligheten fast samma meddelande stod där. Jag fick dra och släppa den i inkorgen, men den har fortfarande samma meddelande på sig. Det har nu blivit så med både telia.com-adresser och hotmail.com-adresser. Nån som vet varför det blir på detta viset? ...Peder
 11. Tack för alla tips!!! Om jag kanske väljer att byta till en större hårddisk i samband med återskapandet från kloningen! Kommer det då att all info skapas på en större partition? eller kommer det bli en lika stor som orginalhårddisken och sen massa opartitionerat utrymme kvar. Jag vill ju kunna välja att byta hårddisk och välja partitionstorlek, filsystem och att det fungerar att sedan återskapa alla bootfiler, systemfiler, mbr m.m. ändå. Finns det i dessa program ni nämnde möjlighet att skapa en botbar cd-skiva så att man kan direkt vid prompt välja, eller i något grafiskt gränssnitt kan återskapa från filen som t.ex. kan ligga på D: eller en USB-hårddisk? Sen kommer nästa fråga... Kommer det att fungera om man väljer att byta till en hårddisk som har 4096 byte i sektorstorlek (advanced formatted). Snart kommer inget annat än sådana att att tillverkas! eventuellt kan någon fortsätta att tillverka någon sådan gammal modell bara för att de med äldre operativsystem ska ha möjlighet att enkelt byta utan problem. Men priset kommer nog att bli mycket dyrare om de tillverkas i mindre antal. (OBS! detta är bara min egna uppfattning!!!)
 12. Jag hjälper många av mina vänner med ominstallationer av datorer, men sen får jag ofta tillbaka samma datorer. Finns det nåt enkelt sätt att bara backupa hela hårddisken när den är klar och lägga den på deras D-partition, eller kopiera över dessa backupfiler till min hårddisk. Ytrymme har jag så jag klarar mig (2x2TB). Jag har också möjligheten att koppla in deras hårddisk med ett USB-kit som passar både P-ATA (IDE) och S-ATA och få det som en extern disk i min egen dator. Just nu är nånting galet i min dator så att den hittar USB-minnen, men inte USB-hårddiskar, konstigt!!! Men det ska jag få ordning på. Jag undrar om det finns nåt bra program som man kan använda sig av. Helst med möjlighet att sen återplacera backupfilen i en katalog på deras D, eventuellt med en Live-cd om det skulle behövas (om inte deras system fungerar, eller är slött av virus m.m.). Sedan starta datorn med någon tillhörande rescueskiva och leta fram filen och sen köra tillbaka systemet som det var då jag senast gjorde backupen. Detta skulle göra att jag spar mycket tid. Då behöver jag endast uppdatera de senaste uppdateringar i windowsupdate, viruslistor m.m. Jag har köpt Norton Ghost 15, men jag tyckte jag fick en väldigt liten manual på detta program så jag vet inte hur göra riktigt. Hittade nåt som heter clone disc i programmet. Vad händer om jag tar en Systemdisk och kopplar som extern disc? Backuppar den precis all, och om jag sen återskapar den på samma sätt som extern disc! Återskapar den då bootfiler och sånt på exakt samma plats på disken. Har för mig att vissa viktiga systemfiler måste ligga på en speciell fysisk plats. Har även provat att ladda hem en trial av Acronis True Image Home 2011, men som allltid verkar clone disc funktionen inte fungera förrän man köper programmet. Tror att jag en gång i tiden använde nåt linuxprogram som då hette slurpdisc som låg i G4U. Vad använder sig företag som servar datorer av för program?
 13. Jag tror det har nåt med https-protokollet att göra! Vissa browsers visar t.ex ett grönt fält med företagsnamnet framför adressen i samma ruta. Inloggningssidor använder sig t.ex av detta protokoll, då informationen krypteras innan den skickas.
 14. Jag har en Vista-dator som jag nyss installerat om. Den profil som skapas vid installationen döpte jag till Admin och ska ha som reserv tänkte jag. Sen installerad jag in allt i datorn. Efter detta skapade jag mitt konto jag normalt ska använd och gav det administratörsrättigheter! Men denna profil har jag nu märkt att den inte alltid beter sig som den ska. Jag installerade nu i efterhand in OpenOffice 3.2.0. Om jag t.ex. ska öppna en doc-fil eller xls-fil så får jag meddelandet: Den begärda åtgärden kräver en privilegiehöjning. Om jag går in i Admin-profilen så kan jag öppna filerna utan problem. Är det nån skillnad på den ursprungliga profilen och ett administratörskonto skapat i efterhand?
 15. Jag har även problem med andra genvagar har jag märkt. Jag brukar göra en mapp på skrivbordet som jag döper till "Verktyg" där jag sedan lägger genvägar till ESET, Malwarebyter, Spybot S&D, Windows Update och sånt. Har ofta problem med Malwarebytes, men även ibland med Spybot S&D. Ibland beter sig dessa olika beroende på om jag visar dem i lista eller med medelstora ikoner i visningsläget. helmysko!!!
×
×
 • Skapa nytt...