Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

frippe64

Medlem
 • Antal inlägg

  368
 • Gick med

 • Senaste besök

Om frippe64

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1964-11-02
 1. Hur vet du att hallgivaren har "lagt av"? Om du nu vet det, varför mäta och inte bara byta? VAG har haft utbytesfördelare för c:a 1600 kr. Det går tre kablar mellan ECU och givare. Matningspänning +12V, jord och signalkabel från givaren (mitten). Då signalen omväxlande är låg (jord) och hög (+12V) i takt med motorns rotation går den inte att mäta med vanligt instrument. Man får dock någon form av medelvärde (5V?). Ska den mätas korrekt fordras oscilloskop. Men om du drar runt motorn för hand kan du se när den växlar mellan låg och hög.
 2. Du kan ju prova att helt deaktivera F-secures brandvägg. Men aktivera Windows brandvägg först.
 3. Här kan du lyssna om du känner igen ljudet: http://hem.bredband.net/clewor/Mitsu/Ventiler/ventiler.htm Mer uppslag kan du få på Mitsu Club Swedens forum, här är en tråd: http://www.mitsuclubsweden.com/forum/viewtopic.php?t=5747 Problematiken med hydrauliska tryckare/lyftare är inte unik för Mitsubishi utan finns hos dom flesta bilmärken.
 4. Det är mycket svårt att säga vad det är när man inte har hört ljudet. Om det kommer från ventilkåpan är det troligen en hydraulisk ventiltryckare (det är väl överliggande kamaxel) som gett upp. Om du inte bytt olja på länge kan det hjälpa en trött tryckare. Speciellt Castrol Magnatec påstås kunna få tyst på dom. För övrigt kan man ju tänka sig ett lager (ram eller vev-lager), kamremmens spännrulle, vattenpumpen eller avgasgrenrörets packning eller spricka i grenröret. Är det toppackningen du bytt eller menar du ventilkåpspackningen? För om du bytt toppackningen borde du ju ha kontrollerat ventiler och tryckare. ps. ventilerna går alltså INTE att justera när man har hydrauliska tryckare. ds.
 5. Nu vet jag inte hur det är kopplat till TV:n, men det kan ju vara så att bara ett av scart-uttagen klarar s-video. Min TV (Philips) känner själv av om det är s-video eller komposit, ingen inställning behövs.
 6. //eforum.idg.se/viewmsg.asp?entriesid=759777
 7. DVD:n har väl en S-video ut? Där kan du inte koppla in datorn. Har inte TV:n en scart-anslutning, där du kan ansluta s-video via en adapter?
 8. Dator och batteri skadas inte. Det som kan hända är att adaptern blir överbelastad, och säkringen i den kan gå, då den inte är gjord för att leverera så mycket ström som datorn tar.
 9. Antennkabeln passar nog, men ska vändas åt andra hållet om det är radio-ingång.
 10. Detta kanske kan hjälpa dig: http://support.microsoft.com/?kbid=314477
 11. Om du har satt den som bakgrund med IE ligger den här: C:\Documents and Settings\"user"\Application Data\Microsoft\Internet Explorer och heter: Internet Explorer Wallpaper.bmp
 12. Eller som goat63 skrev: Detta borde väl gälla även dig Patrik, speciellt då du håller med goat63.
 13. Det kan skilja en hel del från person till person även på kundsidan.
 14. Jag kanske ska tillägga att man måste klicka på apri, för att få veta sanningen om kaffet, så ingen missar det.
×
×
 • Skapa nytt...