Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Anderberg

Medlem
 • Antal inlägg

  88
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Anderberg

 1. Jag har en server som står i källaren och uppe i huset har jag en router (Netgear WGT624 v2) som det är anslutet lite andra saker till. Nu vill jag kunna komma åt servern trådlöst genom nätverket och undrar då lite vad jag behöver för prylar för att detta ska fungera. Jag har en accesspunkt (Netgear WG602 v2) som jag trodde skulle kunna anslutas till servern och på det viset få den att synas i nätverket men det fungerade inte. Om jag kopplar in den accesspunkten jag har i routern och sedan köper en till accesspunkt och kopplar den till servern, kommer detta då att fungera eller finns det några andra alternativ?
 2. Åhh...ett sånt tarvligt litet fel. Jag som tyckte jag hade kollat igenom koden så många gånger. Tusen tack för hjälpen.
 3. Jag försöker uppdatera några värden i en databas med följande SQL fråga: UPDATE Lankar SET Namn='test', Lank='http://www.test.test', Stad='malmö', Bildtyp='jpq', IP='111.12.109.194', Datum='2005-01-17 16:51:23', WHERE LID = '33' Men det vill inte fungera, jag får felet: 1064:You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE LID = '33'' at line 7 Ja har följande kod för att utföra uppdateringen: $query = "UPDATE Lankar SET Namn='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Namn']."', Lank='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Lank']."', Stad='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Stad']."', Bildtyp='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Bildtyp']."', IP='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['IP']."', Datum='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Datum']."', WHERE LID = '".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['LID']."' "; $result= queryDB($query, $[color="#ff0000"]link[/color]); Kan någon förklara vad som är fel för jag tycker jag har tänkt på allt?
 4. Fungerade fint, tack. Funderade lite på om jag skulle vilja kolla ett eller bara några fält t.ex. att dom två sista lösenordsfälten är längre än fem tecken. Går detta att lägga till på något smidigt sätt?
 5. Ja koden ser ut så här nu: http://www.anderberg.name/kod.txt
 6. Fungerar fint, tackar. Verkar dock vara något lurt med koden för fyller jag i något i sista textfältet så accepteras det och utför formuläret trotts att alla dom andra fälten är tomma.
 7. Har försökt att fixa in koden till sidan där jag ska använda den men när jag klickar på knappen så försvinner alla textfälten men det blir röda * där det var tomma textfält. Skulle du kunna förklara vad jag har missat när jag flyttade över koden i min kod? Har lagt upp koden här: http://www.anderberg.name/kod.txt Du får nog välja visa källa för det verkar som att textfilen tolkas som en html sida.
 8. Strtotime fungerade fint, tackar.
 9. Finns det något smidigt sätt att i php kod få fram skillnaden mellan två datum? Jag läser in ett datum i formatet 2004-12-20 22:25:52 ifrån en databas och vill nu jämföra detta med dagens datum och tid och få fram skillnaden, gärna i sekunder.
 10. Nu fungerar det perfekt. Tusen tack för hjälpen.
 11. Har inte haft tid att pyssla med det på ett par dagar därför det dröjde lite innan jag kunde prova din kod. Nu fungerar det nästan men om jag t.ex. fyller i ett fält så blir det markeringar på två fält när jag klickar på knappen. Fyller jag sedan bara i ett av dom tomma fälten så försvinner inte den markeringen för detta fält utan där finns fortfarande två markeringar kvar. Går detta att fixa?
 12. Den skriver aldrig ut någon röd stjärna nu när jag provar även om något fält är tomt.
 13. Jo det fungerar rätt ok men postar man sedan fel en gång till så blir där en röd stjärna till. Det finns inte någon annan lösning?
 14. Har ett formulär som används för att spara ner lite information i en databas och använder javascript för att kontrollera att alla textfälten är korrekt ifyllda. Hur gör jag för att färga dom felaktiga textfälten röda eller skriva ut någon röd text ovanför dom felaktiga textfälten?
 15. Fungerar perfekt. Tack så mycket för hjälpen.
 16. Nej det var inte felet. Jag måste ha citattecken runt value annars kan jag inte läsa in något alls. Koden ser ut så här. $result= queryDB("SELECT * from Lankar", $[color="#ff0000"]link[/color]); [color="#0000ff"]echo[/color]("<table [color="#0000ff"]class[/color]='tabell2'><tr><td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'><B>Namn</B></td><td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'><B>Länk</B></td><td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1' ><B>Datm</B></td><td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'><B>IP</B></td><td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1' ><B>Redigera</B></td></tr>"); [color="#0000ff"]while[/color] ($record = mysql_fetch_[color="#0000ff"]array[/color]($result)) { [color="#0000ff"]echo[/color]("<form method=POST action=redigera.[color="#0000ff"]php[/color]>"); [color="#0000ff"]echo[/color]("<tr><td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'><input type=text name=Namn value=".$record['Namn']." size=15 maxlength=200>"); [color="#0000ff"]echo[/color]("<td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'><input type=text name=Lank value=".$record['Lank']." size=30 maxlength=200>"); [color="#0000ff"]echo[/color]("<td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'><b>".$record['Datum']); [color="#0000ff"]echo[/color]("<td [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'><b>".$record['IP']); [color="#0000ff"]echo[/color]("<input type=hidden name=LID value=".$record['LID']." size=15 maxlength=200>"); [color="#0000ff"]echo[/color]("<TD [color="#0000ff"]class[/color]='tabell1'>&nbsp<input type=submit name=ändraprodukt value='Ändra'>"); [color="#0000ff"]echo[/color]("<input type=submit name=tagbort value='Tag bort'></TD></TR>"); [color="#0000ff"]echo[/color]("</form>");
 17. Jag läser in lite text ifrån en MySQL databas till några textfält men så fort där råkar vara ett mellanslag i texten så struntar den i texten efter mellanslaget. Vad kan jag göra så att all texten kommer med?
 18. Jag måste skriva ut lite innan jag använder header(). Så nu lägger jag in ob_start() i början på sidan så fungerar det fint med header(). Tack för hjälpen.
 19. Tanken är att jag ska ha en if-sats som kollas när en sida läses in och om då ett visst villkor är uppfyllt så ska användaren automatiskt skickas vidare till en annan sida. Annars ska sidan med if-satsen bara fortsätta att visas.
 20. Hur gör jag enklast om jag mitt i lite php kod vill skicka användaren vidare till en annan sida? Har provat med header('Location: http://www.sida.com/'); men den fungerar väl bara om inget annat har gjorts innan denna raden.
 21. Det fungerade fint när jag skrev login($_POST['anvandare'], $_POST['$losenord']); och satte rätt namn på textrutorna. Tack för hjälpen.
 22. Jag försöker skicka iväg ett värde som matas in i ett textfält till en funktion men jag får det inte att fungera. Kan någon förklara hur jag ska göra? Jag vill att användarnamnet och lösenordet som matas in i textfälten ska skickas in till funktionen men jag får inte upp några värden till variablerna där jag ska skicka det vidare till funktionen. Har följande kod: <?php require "utils.php"; if ($_POST['operation'] == "login") { echo("A" .$_POST[$anvandare]. "B<BR>"); login($anvandare, $losenord); } ?> <html> <head> <title>Login</title> </head> <body> <h1>Användarnamn och lösenord.</h1> <form action="login.php" method="POST" name="loginform"> <table> <tr><td>Användarnamn:</td><td><input type="text" name="Name" value="<?php echo($anvandare); ?>" size=30 maxlength=200></td></tr><BR> <tr><td>Lösenord:</td><td><input type="text" name="Price" value="<?php echo($losenord); ?>" size=30 maxlength=200></td></tr><BR> <input type="hidden" name="operation" value=""> <input type="submit" value="Lägg till" onclick="document.loginform.operation.value = 'login';"> </td></tr> </table> </form> </body> </html>
 23. För mig har det gått bra hela helgen, var förmodligen Comhem som strulade till det lite för dig. Ja om du vill köra en QuakeIII server så att andra kan ansluta till dig så måste du först öppna upp den porten, för från början så tillåter inte brandväggen att något försöker ta sig in ute ifrån. Borde fungera bra att bara välja QuakeII/III, om det är port 27960 som du använder. Ip adressen som du sedan ska ange är den interna adress som du har servern på. Om du sedan t.ex. vill spela något annat spel som inte finns med i listan så väljer du knappen "Add Custom Service" och där kan du sedan ange vilka portar som ska öppnas upp för inkommande trafik. Ups...blev dubbla inlägg, stod att det blev ett fel när jag skickade första men det kom visst fram ändå. [inlägget ändrat 2004-09-13 18:21:27 av Anderberg]
 24. För mig har det gått bra hela helgen, var förmodligen Comhem som strulade till det lite för dig. Ja om du vill köra en QuakeIII server så att andra kan ansluta till dig så måste du först öppna upp den porten, för från början så tillåter inte brandväggen att något försöker ta sig in ute ifrån. Borde fungera bra att bara välja QuakeII/III, om det är port 27960 som du använder. Ip adressen som du sedan ska ange är den interna adress som du har servern på. Om du sedan t.ex. vill spela något annat spel som inte finns med i listan så väljer du knappen "Add Custom Service" och där kan du sedan ange vilka portar som ska öppnas upp för inkommande trafik.
×
×
 • Skapa nytt...