Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Anderberg

Medlem
 • Antal inlägg

  88
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag har en server som står i källaren och uppe i huset har jag en router (Netgear WGT624 v2) som det är anslutet lite andra saker till. Nu vill jag kunna komma åt servern trådlöst genom nätverket och undrar då lite vad jag behöver för prylar för att detta ska fungera. Jag har en accesspunkt (Netgear WG602 v2) som jag trodde skulle kunna anslutas till servern och på det viset få den att synas i nätverket men det fungerade inte. Om jag kopplar in den accesspunkten jag har i routern och sedan köper en till accesspunkt och kopplar den till servern, kommer detta då att fungera eller finns det några andra alternativ?
 2. Åhh...ett sånt tarvligt litet fel. Jag som tyckte jag hade kollat igenom koden så många gånger. Tusen tack för hjälpen.
 3. Jag försöker uppdatera några värden i en databas med följande SQL fråga: UPDATE Lankar SET Namn='test', Lank='http://www.test.test', Stad='malmö', Bildtyp='jpq', IP='111.12.109.194', Datum='2005-01-17 16:51:23', WHERE LID = '33' Men det vill inte fungera, jag får felet: 1064:You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE LID = '33'' at line 7 Ja har följande kod för att utföra uppdateringen: $query = "UPDATE Lankar SET Namn='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Namn']."', Lank='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Lank']."', Stad='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Stad']."', Bildtyp='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Bildtyp']."', IP='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['IP']."', Datum='".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['Datum']."', WHERE LID = '".[color="#0000ff"]$[/color]_POST['LID']."' "; $result= queryDB($query, $[color="#ff0000"]link[/color]); Kan någon förklara vad som är fel för jag tycker jag har tänkt på allt?
 4. Fungerade fint, tack. Funderade lite på om jag skulle vilja kolla ett eller bara några fält t.ex. att dom två sista lösenordsfälten är längre än fem tecken. Går detta att lägga till på något smidigt sätt?
 5. Ja koden ser ut så här nu: http://www.anderberg.name/kod.txt
 6. Fungerar fint, tackar. Verkar dock vara något lurt med koden för fyller jag i något i sista textfältet så accepteras det och utför formuläret trotts att alla dom andra fälten är tomma.
 7. Har försökt att fixa in koden till sidan där jag ska använda den men när jag klickar på knappen så försvinner alla textfälten men det blir röda * där det var tomma textfält. Skulle du kunna förklara vad jag har missat när jag flyttade över koden i min kod? Har lagt upp koden här: http://www.anderberg.name/kod.txt Du får nog välja visa källa för det verkar som att textfilen tolkas som en html sida.
 8. Strtotime fungerade fint, tackar.
 9. Finns det något smidigt sätt att i php kod få fram skillnaden mellan två datum? Jag läser in ett datum i formatet 2004-12-20 22:25:52 ifrån en databas och vill nu jämföra detta med dagens datum och tid och få fram skillnaden, gärna i sekunder.
 10. Nu fungerar det perfekt. Tusen tack för hjälpen.
 11. Har inte haft tid att pyssla med det på ett par dagar därför det dröjde lite innan jag kunde prova din kod. Nu fungerar det nästan men om jag t.ex. fyller i ett fält så blir det markeringar på två fält när jag klickar på knappen. Fyller jag sedan bara i ett av dom tomma fälten så försvinner inte den markeringen för detta fält utan där finns fortfarande två markeringar kvar. Går detta att fixa?
 12. Den skriver aldrig ut någon röd stjärna nu när jag provar även om något fält är tomt.
 13. Jo det fungerar rätt ok men postar man sedan fel en gång till så blir där en röd stjärna till. Det finns inte någon annan lösning?
 14. Har ett formulär som används för att spara ner lite information i en databas och använder javascript för att kontrollera att alla textfälten är korrekt ifyllda. Hur gör jag för att färga dom felaktiga textfälten röda eller skriva ut någon röd text ovanför dom felaktiga textfälten?
×
×
 • Skapa nytt...