Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TAL

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av TAL


 1. Problemet med mixer är (förutom storleken) att de ofta är gjorda för att hantera flera enheter med stereoljud utan mikrofon. Vore det säkert att de fungerar, då skulle jag kanske ändå satsa på en minivariant. Men de är för dyra för en chansning. Jag har redan provat några omkopplare, som inte var gjorda för ändamålet. Inget av dem fungerade. Här är ett exempel: post-24245-0-10108300-1466091544_thumb.jpg


 2. Tack för alla goda idéer! Jag har dock testat de flesta av dem. Någon extra ljudingång förutom mikrofonen har jag inte. Jag har dock testat en omvandlare som skulle göra det via usb. Det fungerade dock inte riktigt. Grundproblemet är att om jag lyfter luren utan att genom program eller fysiskt skärma av datorn, då börjar de två enheterna bråka med varandra. Antingen blir det svagt ljud och/eller högt brus. Något program för den funktionen har jag inte hittat. En fysisk lösning verkar ändå vara mer praktisk. Det behöver inte vara mer komplicerat än på bifogad skiss. Dvs två par kontakter på baksidan (för mik-ljud från telefon-dator), ett par på framsidan för headsetets mik och hörlur samt en knapp på ovansidan för att kunna välja något av paren på baksidans portar.

  post-24245-0-43980100-1466002878_thumb.gif


 3. Har en idé som bör funka men jag börjar med en liten fundering.

  En mikrofon-kontakt á 3,5 mm har väl oftast en "stereo-propp" dvs. tre kontaktytor.

  Men - det är väl egentligen bara två av dessa som används? Signaljord närmast kabeln och, gissningsvis, toppen på kontakten?

  Stämmer detta? För micken i sig lär ju knappast vara stereo...

   

  Steg 1.

  Om man skulle ansluta en mick till en

   

  attachicon.gif1.jpg

   

  Så skulle man väl få mickens signal på antingen den röda eller den vita proppen?

   

  Jag fyller på i detta inlägg så länge:

  Om ovanstående funkar - steg 2.

  En likadan adapter används för lurarna och där är det ju stereo så där får man de båda kanalerna på vit resp. röd.

   

   

  Steg 3a.

  Till den fasta telefonen finns, om jag fattat rätt, en 3,5 mm hona för mikrofon, en 3,5 mm hona för hörlurar.

  Om jag vill konvertera dessa behöver jag två stycken

   

  attachicon.gif2.jpg

   

  För hörlurarna funkar det ju och min teori stämmer ska röd eller vit kunna nyttas till mikrofonen.

   

  Steg 3b.

  För datorn finns ju också två 3,5 mm honor.

  Utrustning lika steg 3a.

   

  Steg 4.

  En audio/video-omkopplare som jag inte hittar längre men som finns här hemma...

   

  Ser ut som denna: http://www.aliexpress.com/item/New-4-Port-Input-1-Output-AV-Audio-Video-RCA-Switch-Box-3739/32472137959.html

  Tryckknappar i stället för skjut- eller vridreglage.

  Miken delas nog också trots att den inte är stereo, då den ska ju höras i båda öronen. Enligt din idé skulle behövas minst 4 kabel plus omkopplaren. Sedan vet jag inte riktigt hur baksidan ser ut om det finns plats då för headsetet. Men det fungerar kanske ändå inte för ca 300-400 kr. Jag har redan satsat fem hundra på ett  - misslyckat - experiment. Nu söker jag gärna en konkret och säker lösning.


 4. En liten fundering bara.. den fasta telefonen, det är väl en vanlig analog telefon utan några 3,5 R+mm uttag osv?

  Ett headset till den kopplas väl in i stället för "luren", i ett modularuttag?

  Det är väl frågan om en helt annan impedans osv. i en sådan anslutning än vad det är i en dator/mobil?

  Åtm. var det så förr när jag själv letade exakt samma lösning.

   

  Så om det inte kommer att lira bra "elektriskt"/signalmässigt är det väl ingen idé att leta någon form av splitter/enkel knapp.

  Då behövs en aktiv pryl som är avsedd för båda dessa typer av apparat.

  Rätt om olika anslutningar. Men jag har skaffat en dosa som omvandlar telefonkontakten till headsetets dubbelkoppling (hörlur och mik). Det ger bättre komfort och bättre ljud även om det naturligtvis inte blir stereo. Därför började jag fundera på att enkelt kunna använda samma hörlur också till datorn.


 5. Hej.

   

  Jag är inne på .M's lösning nu..

   

  Mixerbord.

   

  De kosta ett par hundralappar (kan säkert hitta superbilligt från Asien) men du slipper massor med sladdar.

  Annars kan du "mixa ljudet" som du vill genom att köpa massor med små stumpar som delar ut kanalerna till in /ut och tillbaka igen. Jag funderade på den lösningen men inser snabbt att jag inte själv skulle vilja ha den högen med kablar. :-)

   

   

  Annars ser jag inte varför du inte skulle kunna vidarekoppla ditt fasta nummer till ditt existerande mobilnummer (som du redan har på Skype). Fördelen med detta är att inte två olika samtal kan ringa in samtidigt. :-)

   

  attachicon.gifkoppling.png

  Du har rätt i allt. Jag vill dock ha separata lösningar. Bland annat så att jag har kontakt även när något av dem inte är tillgängligt. Att de kan ringa samtidigt det får jag så ut med redan i dag. Mixerbord har jag funderat över. Men de är vanligen för stora, har en massa möjligheter, men som jag kan bedöma inte just det jag behöver. Exakt som din skiss visar. En liten box på ena siden med ingång för dator in/ut och telefon in/ut samt på andra sidan för headset in/ut. Dessutom en knapp på överdelen för att koppla mellan dator-telefon. Krångligare behöver det inte vara.


 6. Om du bara ska splitta mikrofonen så den går till både dator och telefon så räcker det kanske med en 39:- kabel från Kjell. Det knepiga med signalerna i 3.5mm kablar är att få ihop dem igen. Det är därför du vill ha både en line-in och mikrofoningång i datorn, för då mixar datorn ihop signalerna korrekt själv.

  Jag behöver ju dela både på mikrofonen och hörluren. Jag har testat line-in via usb med den beställda prylen, men det fungerade inte. Som jag skriver i mitt andra svar, det skulle bara behövas en enkel lite fördelningsanordning med en knapp för att lösa problemet.


 7. Jo, fast det gör den ju.

  Du kan knappa in koden för att vidarekoppla samtal, så att du har det som en post i din telefonbok.

  När du stänger av datorn eller lämnar den "ringer" du denna post och så är telefonen tillbakakopplad (en post för vidarekoppling och en för tillbakakoppling).

  Det är inte jobbigare än att ta loss ett headset. Det gäller bara inte att glömma "ringa" när du kommer tillbaka eller lämnar datorn.

  Det kan vara en nödlösning. Men då måste jag öppna ett andra konto i Skype för den fasta telefonen och då uppstår frågan hur jag hanterar ingången mellan mobilen och den fasta... Ironiskt är att det skulle bara behövas en enkel lite fördelningsanordning med en knapp. Märkvärdigt att det inte existerar när marknaden öser ut massor med invecklade dock onödiga produkter.


 8. Tänker bara högt här.

   

  Kanske om du haft ett Skype eller liknande gratis program i datorn som du kan ringa från.

  Sen kopplar du om ditt fasta nummer till det du har via Skype.

   

  Då kan du besvara samtal utifrån som ringer till ditt fasta nummer via datorn, och du kan ringa ut till andra från ditt skypenummer också via datorn..

  Kanske medför extra kostnader förvisso. Är inte så haj på detta i dagens läge när de flesta kör med mobila nummer och mobila växlar (inkl jag)

   

  Skype Prislista:

  https://secure.skype.com/sv/calling-rates?wt.mc_id=legacy

  Tack! Jag använder Skype med mitt mobilnummer. Den fasta telefonen behöver jag för säkerhet som företagare. Den ska fungera även när datorn inte är på.


 9. Jag har försökt lösa ett bekymmer som är lite likt, det är inte exakt samma, men kanske går att lösa på ett liknande sätt.

   

  Jag ville få ljud från både min dator och min mobil på samma gång i ett par hörlurar. Så jag kunde lyssna på musik från mobilen och samtidigt höra pling från e-brev och IM på datorn.

   

  En lösning var ett mixerbord, men det tyckte jag skulle vara lite för dyrt och se lite för oproffsigt ut på jobbet.

   

  Så min lösning blev att koppla ljud ut från mobil till line-in på datorn och hörlurarna till datorns hörlursport. Sen ställde jag in i Windows att den alltid ska spela upp ljudet som kommer via line-in. På så vis kan jag få båda ljudkällorna i samma lurar.

   

  Så det kanske kan gå om du kopplar headsetets mikrofon till telefonen, men hörlurskabeln till datorn och sen en extra kabel från telefonens hörlursuttag till datorn line-in.

   

  Dock kommer det inte fungera om du behöver få mikrofonen till datorn antar jag. Då kommer du antagligen behöva en splitter. Om du har en dator med både line in och mikrofoningång så behöver du inte mixa ihop de två sen.

  Tack! Det är precis en sådan splitter eller switch jag letar efter. Jag har beställt en från utlandet men det kan bara fixa utgång antingen till hörlur eller högtalare. Jag har hittat en fördelare som förmodligen skulle klara av mitt krav att både kunna lyssna och tala via dator/telefon, men det kostar över tusenlappen. Det är lite för dyrt för att testa och sedan misslyckas...


 10. Jag sitter mycket vid den fasta telefonen och också vid datorn. Av praktisk och ergonomisk anledning använder jag handsfree hörlurar. Det är dock lite bökigt att jag behöver två stycken. Delvis tar det extra plats, delvis får jag byta lurar varje gång mellan datoranvändning och telefonsamtal. Jag har försökt hitta någon enkel kopplingsdosa som möjliggör att växla samma lur mellan datorn och telefonen genom en enkel knapptryckning. Det känns som ett ganska allmänt behov, men jag har inte kunnat hitta någon produkt för det. Finns det någon som kan hjälpa mig med lösning på problemet?


 11. Jag har installerat Adobe Reader version XI. När jag öppnar någon bakgrundsmeny som Print eller Preferences då får jag fram en förstorad menysida med stora tecken för vissa funktioner och ingen text för andra. Det blir helt omöjligt att ställa in något. Dessa menyer fungerade i tidigare versioner. Men när jag nu installerade om version X, då kvarstod felen. Därmed blir Adobe helt oanvändbar.

  Kan någon hitta lösning på problemet? Jag har Windows Vista.


 12. Jag kommer in på mitt Facebookkonto från tre håll. Från min laptop och från två olika appar i min Nokia N8.

  Det är samma konto med samma vänner ändå får jag olika resultat från alla tre. Vissa vänner eller händelser saknas och dyker aldrig upp. Och det är olika för alla tre ingångar. Sedan finns det vänner och inlägg som alltid kommer med i alla tre. Jag hade kollat alla möjliga inställningar coh hittade inte något filter som kan påverka visningen. Vet någon om vad kan orsaka detta?


 13. Finns det någon som kan hjälpa mig att hitta ett enkelt program som jag kan ersätta mitt gamla Photodrow i Windows 7 med? Jag har i drygt tio år använt Photodrow som då ingick som en självständig del i Microsofts kontorspaket. Det är ett enkelt rit- och bildbehandlingsprogram som ändå har en hel del grundläggande finesser. Man kan själv bygga upp en bild från en tom sida. Det går att rita för hand, använda färdiga former, lägga in och formatera text, infoga en färdig bild. Allt detta kan också enkelt klippas och klistras ihop och bilda en ny bild (grupp). Nästan alla verktyg som finns i de moderna bildbehandlingsprogrammen har också Photodrow. Jag hade lyckats rädda över programmet till alla Windowsversioner men vid 7-an tog det stop. Det finns en uppsjö av nya bildbehandlingsprogram men alla som jag har testat behöver en bild att utgå i från och ”behandla” och det är inte möjligt att klippa och klistra ihop olika delar av bilder och grafik. Jag hittade bara dyra och för mig onödigt avancerade program typ Photoshop som klarar av Photodrowliknande funktioner.


 14. Hej

  Prova att uppdatera drivrutinerna till senaste för Bluetooth samt alla övriga drivrutiner

  Kontrollera att det är rätt modellbeteckning på din dator först.

  Välj rätt operativsystem och 32 eller 64 bitars uppe till höger i menyn.

  http://support.acer....=1&modelId=2113

   

  Det står på Acers supportsida att efter uppdatering av Windows 7 SP1 så kan ibland Bluetooth sluta fungera och lösningen är att hämta senaste Bluetooth drivrutinen och installera denna.

   

  Du kanske måste starta om datorn efter drivrutins installationerna.

   

  Sedan kan du titta under Applications om det är någon nyare programvara eller någon du saknar.

   

  Är du osäker på vilken hårdvara det sitter i datorn så du tar rätt drivrutiner, tex, Bluetooth drivrutiner finns för både Atheros och Broadcom, så då kan du ladda hem och köra Hardware Vendor Detection Utility (länken har jag tagit från Acers supportsida).

  http://global-downlo...orDetection.exe

   

  Mvh

   

   

  Tackar för viljan att hjälpa och för nedlagt jobb. Dessvärre har jag gjort allt detta. För Atheros programvara (som jag har) finns en knapp för uppdateringar. När jag klickar på den då får jag svaret att det är den senaste programvaran. Trots det hade jag tagit bort det som funnits på dator och installerade det som påstås vara nyast på Acers hemsida. Plötsligt har jag enligt Enhetshanteraren fått några nya tjänster installerade men det hjälper inte. Enligt dessa skulle jag tex kunna använda datorn som högtalare till N8-n. När jag klickar på den knappen på datorn då visar mobilen omväxlande meddelanden: Uppkopplad till dator/ Nedkopplad. Efter ett tag blir ”Anslut” knappen på datorn klickbar igen. Ovi Suite beter sig som tidigare.

  TL


 15. Lyckliga dig! Jag har gjort alla kopplingarna med nyckel och godkännande i datorn och i telefonen, flera gånger om. Utan att kunna få i gång något genom blåtand. Ljudapplikationen A2DP verkar inte ens vara med bland bluetoothtjänster.


 16. Jag har också lika problem med min nybyggda stationära dator med Windows 7 Pro och ASUS P8Z68 Deluxe kort som har inbyggd bluetooth, datorn hittar mobilen (Nokia C7-00) och jag får ett lösenord sänt från Ovi Sutie i datorn till mobilen som jag godkänner därefter får jag bara svaret att det inte gick att ansluta enheten?? Jag gav upp efter några försök och pluggade in USB-kabeln istället och det fungerade problemfritt. Jag "hänger" på din tråd och ser om någon haft lika problem och löst det? Det går ju snabbare att föra över filer med USB-sladden men det vore ju kul om blue tooth fungerade också..

   

  Vist går det snabbare med USB. Men jag har köpt den här datorn för blåtanden och för att inte alltid behöva böka med sladdar. Hoppas att någon kunnig meddlem kan hjälpa oss!


 17. Jag har installerat Nokias program Ovi Suite på min nyinköpt Acer Aspire5820TG med Windows 7. Aktiverat blåtand på datorn och synkroniserat med mobilen. Den syns i fönstret "Bluetooth enheter". När jag vill koppla mobilen till Ovi Suite då hittar programmet telefonen. Men efter att programmet ”Kontrollerar enhetens Bluetooth-funktioner” meddelar det att ”Det gick inte att ansluta enheten”. Telefonen är alltså identifierad av datorn och i telefonen finns också kopplingen till datorn markerad. Det fungerar ändå inte. Samma mobil fungerar problemfritt med min gamla ASUS med Vista. Nokia säger att "profilen" A2DP kanske fattas i W7. Acer säger att när enheterna ser varandra då slutar deras support. Någon som har förslag på lösning?


 18. Hjälp!

  När min dator hade plötsligt stängt av sig skadades förmodligen min .ics kalenderfil med en massa viktiga events. Filen finns kvar, men när jag vill öppna den i Windows Kalender (iCalendar) då får jag meddelandet att den inte är en giltig ics-fil. Jag använder vistapremium. Vet någon om möjligheten att reparera/återställa filen?

×
×
 • Skapa nytt...