Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TAL

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av TAL

 1. Problemet med mixer är (förutom storleken) att de ofta är gjorda för att hantera flera enheter med stereoljud utan mikrofon. Vore det säkert att de fungerar, då skulle jag kanske ändå satsa på en minivariant. Men de är för dyra för en chansning. Jag har redan provat några omkopplare, som inte var gjorda för ändamålet. Inget av dem fungerade. Här är ett exempel:
 2. Jo, jag har kollat dessa. Men som du också säger den första har bara en anslutning för mikrofon. Den andra har inget alls...
 3. Tack för alla goda idéer! Jag har dock testat de flesta av dem. Någon extra ljudingång förutom mikrofonen har jag inte. Jag har dock testat en omvandlare som skulle göra det via usb. Det fungerade dock inte riktigt. Grundproblemet är att om jag lyfter luren utan att genom program eller fysiskt skärma av datorn, då börjar de två enheterna bråka med varandra. Antingen blir det svagt ljud och/eller högt brus. Något program för den funktionen har jag inte hittat. En fysisk lösning verkar ändå vara mer praktisk. Det behöver inte vara mer komplicerat än på bifogad skiss. Dvs två par kontakter på baksidan (för mik-ljud från telefon-dator), ett par på framsidan för headsetets mik och hörlur samt en knapp på ovansidan för att kunna välja något av paren på baksidans portar.
 4. Miken delas nog också trots att den inte är stereo, då den ska ju höras i båda öronen. Enligt din idé skulle behövas minst 4 kabel plus omkopplaren. Sedan vet jag inte riktigt hur baksidan ser ut om det finns plats då för headsetet. Men det fungerar kanske ändå inte för ca 300-400 kr. Jag har redan satsat fem hundra på ett - misslyckat - experiment. Nu söker jag gärna en konkret och säker lösning.
 5. Rätt om olika anslutningar. Men jag har skaffat en dosa som omvandlar telefonkontakten till headsetets dubbelkoppling (hörlur och mik). Det ger bättre komfort och bättre ljud även om det naturligtvis inte blir stereo. Därför började jag fundera på att enkelt kunna använda samma hörlur också till datorn.
 6. Du har rätt i allt. Jag vill dock ha separata lösningar. Bland annat så att jag har kontakt även när något av dem inte är tillgängligt. Att de kan ringa samtidigt det får jag så ut med redan i dag. Mixerbord har jag funderat över. Men de är vanligen för stora, har en massa möjligheter, men som jag kan bedöma inte just det jag behöver. Exakt som din skiss visar. En liten box på ena siden med ingång för dator in/ut och telefon in/ut samt på andra sidan för headset in/ut. Dessutom en knapp på överdelen för att koppla mellan dator-telefon. Krångligare behöver det inte vara.
 7. Jag behöver ju dela både på mikrofonen och hörluren. Jag har testat line-in via usb med den beställda prylen, men det fungerade inte. Som jag skriver i mitt andra svar, det skulle bara behövas en enkel lite fördelningsanordning med en knapp för att lösa problemet.
 8. Det kan vara en nödlösning. Men då måste jag öppna ett andra konto i Skype för den fasta telefonen och då uppstår frågan hur jag hanterar ingången mellan mobilen och den fasta... Ironiskt är att det skulle bara behövas en enkel lite fördelningsanordning med en knapp. Märkvärdigt att det inte existerar när marknaden öser ut massor med invecklade dock onödiga produkter.
 9. Tack! Jag använder Skype med mitt mobilnummer. Den fasta telefonen behöver jag för säkerhet som företagare. Den ska fungera även när datorn inte är på.
 10. Tack! Det är precis en sådan splitter eller switch jag letar efter. Jag har beställt en från utlandet men det kan bara fixa utgång antingen till hörlur eller högtalare. Jag har hittat en fördelare som förmodligen skulle klara av mitt krav att både kunna lyssna och tala via dator/telefon, men det kostar över tusenlappen. Det är lite för dyrt för att testa och sedan misslyckas...
 11. Jag sitter mycket vid den fasta telefonen och också vid datorn. Av praktisk och ergonomisk anledning använder jag handsfree hörlurar. Det är dock lite bökigt att jag behöver två stycken. Delvis tar det extra plats, delvis får jag byta lurar varje gång mellan datoranvändning och telefonsamtal. Jag har försökt hitta någon enkel kopplingsdosa som möjliggör att växla samma lur mellan datorn och telefonen genom en enkel knapptryckning. Det känns som ett ganska allmänt behov, men jag har inte kunnat hitta någon produkt för det. Finns det någon som kan hjälpa mig med lösning på problemet?
 12. Jag har installerat Adobe Reader version XI. När jag öppnar någon bakgrundsmeny som Print eller Preferences då får jag fram en förstorad menysida med stora tecken för vissa funktioner och ingen text för andra. Det blir helt omöjligt att ställa in något. Dessa menyer fungerade i tidigare versioner. Men när jag nu installerade om version X, då kvarstod felen. Därmed blir Adobe helt oanvändbar. Kan någon hitta lösning på problemet? Jag har Windows Vista.
 13. TAL

  Facebook

  Jag kommer in på mitt Facebookkonto från tre håll. Från min laptop och från två olika appar i min Nokia N8. Det är samma konto med samma vänner ändå får jag olika resultat från alla tre. Vissa vänner eller händelser saknas och dyker aldrig upp. Och det är olika för alla tre ingångar. Sedan finns det vänner och inlägg som alltid kommer med i alla tre. Jag hade kollat alla möjliga inställningar coh hittade inte något filter som kan påverka visningen. Vet någon om vad kan orsaka detta?
 14. Jag tackar för tipsen! Funktionsmässigt ligger Gimp och Paint.net närmast vad jag söker, men även dessa verkar som överkurs jämfört med Photodraw.
 15. Finns det någon som kan hjälpa mig att hitta ett enkelt program som jag kan ersätta mitt gamla Photodrow i Windows 7 med? Jag har i drygt tio år använt Photodrow som då ingick som en självständig del i Microsofts kontorspaket. Det är ett enkelt rit- och bildbehandlingsprogram som ändå har en hel del grundläggande finesser. Man kan själv bygga upp en bild från en tom sida. Det går att rita för hand, använda färdiga former, lägga in och formatera text, infoga en färdig bild. Allt detta kan också enkelt klippas och klistras ihop och bilda en ny bild (grupp). Nästan alla verktyg som finns i de moderna bildbehandlingsprogrammen har också Photodrow. Jag hade lyckats rädda över programmet till alla Windowsversioner men vid 7-an tog det stop. Det finns en uppsjö av nya bildbehandlingsprogram men alla som jag har testat behöver en bild att utgå i från och ”behandla” och det är inte möjligt att klippa och klistra ihop olika delar av bilder och grafik. Jag hittade bara dyra och för mig onödigt avancerade program typ Photoshop som klarar av Photodrowliknande funktioner.
 16. Tackar för viljan att hjälpa och för nedlagt jobb. Dessvärre har jag gjort allt detta. För Atheros programvara (som jag har) finns en knapp för uppdateringar. När jag klickar på den då får jag svaret att det är den senaste programvaran. Trots det hade jag tagit bort det som funnits på dator och installerade det som påstås vara nyast på Acers hemsida. Plötsligt har jag enligt Enhetshanteraren fått några nya tjänster installerade men det hjälper inte. Enligt dessa skulle jag tex kunna använda datorn som högtalare till N8-n. När jag klickar på den knappen på datorn då visar mobilen omväxlande meddelanden: Uppkopplad till dator/ Nedkopplad. Efter ett tag blir ”Anslut” knappen på datorn klickbar igen. Ovi Suite beter sig som tidigare. TL
 17. Lyckliga dig! Jag har gjort alla kopplingarna med nyckel och godkännande i datorn och i telefonen, flera gånger om. Utan att kunna få i gång något genom blåtand. Ljudapplikationen A2DP verkar inte ens vara med bland bluetoothtjänster.
 18. Vist går det snabbare med USB. Men jag har köpt den här datorn för blåtanden och för att inte alltid behöva böka med sladdar. Hoppas att någon kunnig meddlem kan hjälpa oss!
 19. Jag har installerat Nokias program Ovi Suite på min nyinköpt Acer Aspire5820TG med Windows 7. Aktiverat blåtand på datorn och synkroniserat med mobilen. Den syns i fönstret "Bluetooth enheter". När jag vill koppla mobilen till Ovi Suite då hittar programmet telefonen. Men efter att programmet ”Kontrollerar enhetens Bluetooth-funktioner” meddelar det att ”Det gick inte att ansluta enheten”. Telefonen är alltså identifierad av datorn och i telefonen finns också kopplingen till datorn markerad. Det fungerar ändå inte. Samma mobil fungerar problemfritt med min gamla ASUS med Vista. Nokia säger att "profilen" A2DP kanske fattas i W7. Acer säger att när enheterna ser varandra då slutar deras support. Någon som har förslag på lösning?
 20. Tack snälla! Det blev räddningen.
 21. Dessvärre är passar de inte för mig. Jag har inte Outlook utan iCalendar och jag kan inte öppna/se den skadade filen i testade program (Excell, Word, WordPad, Open Office mm).
 22. Tack! Men tyvärr... Jag använder inte Live Mail. Kalenderfilen är sparad på min dator i Kalendermappen. Det är nog något reparationsprogram jag behöver för att fixa den skadade filen eller något program som jag åtminstone kan läsa mina anteckningar i filen med.
 23. Hjälp! När min dator hade plötsligt stängt av sig skadades förmodligen min .ics kalenderfil med en massa viktiga events. Filen finns kvar, men när jag vill öppna den i Windows Kalender (iCalendar) då får jag meddelandet att den inte är en giltig ics-fil. Jag använder vistapremium. Vet någon om möjligheten att reparera/återställa filen?
×
×
 • Skapa nytt...