Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

aoen

Medlem
 • Antal inlägg

  36
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej! Jag har några bilder som ska presenteras på internet. De innehåller ytor som jag skulle vilja göra genomskinliga. Hur gör jag det? Finns det något gratisprogram som gör det?
 2. aoen

  Toshibafråga

  Vad är det för skillnad på Toshibas Satellite Pro-modeller 42XX och 43XX?
 3. Jag ska köpa bärbar och undrar vilken processor som är att föredra av Intel Celeron 459 och AMD K6-2 3D 475. Den förstnämnda sitter i en Fujutsu Siemens Lifebook och den andra i en Toshiba Satellite. Vilken dator bör jag välja? Vad är skillnaden mellan Celeron och AMD-processorn?
 4. <P>Står inför valet att köpa bärbar. Men vilken? Toshiba Satellite med STN-skärm? Compaq Persario? HP:s nya billiga med HPA-skärm?</P>
 5. <P>Står inför valet att köpa bärbar. Men vilken? Toshiba Satellite med STN-skärm? Compaq Persario? HP:s nya billiga med HPA-skärm?</P>
 6. Internetarbete, enklare webprogrammering, bildprogram (dock inga väldigt krävande tillämpningar). Datorn kommer ev kopplas till en fast uppkoppling. CD-bränning och ev DVD bör också vara möjligt. Kan en PII:a med 100 MHz-buss vara ett bättre val än en Celeron med 66 MHz-buss, eller är en PIII:a det enda rätta valet?
 7. aoen

  PII?

  Vad är bäst; en Celeron eller en PII:a?
 8. aoen

  Ny dator

  Jag ska köpa en ny dator och är naturligtvis mån om att få mycket för pengarna. Jag använder datorn mest för internet och arbete. Vad är den praktiska skillnaden mellan en Celeron och en PIII? Bör jag satsa på en PIII? Och vilken klockfrekvens är den minsta man bör acceptera? Andra tips mottages också de tacksamt.
 9. Finns det några gratisalternativ till programmen som nämnts ovan?
 10. Jag har scannat in en mängd fotografier som jag nu önskar lägga in och spara på cd-skivor. Än så länge har jag kodat sidor i html för att presentera bilderna, men eftersom det handlar om tusentals bilder blir kodningen jobbig. Finns det något program som skapar en snygg bildpresentation som sedan kan läggas in på cd? Jag har använt program som cd2html och Thumbnailer för att få hjälp med html-kodningen, men min önskan är att kunna skapa snyggare presentationer, exempelvis som med Adobe ActiveShare. Presentationerna skapade med det sistnämnda programmet har jag inte lyckats överföra till cd-skivor. Jag vet heller inte om det är möjligt och om det är tillåtet för privat bruk. Bra tips mottages tacksamt.
 11. Hur mycket kan man få betalt för en Amiga 500 med extraminne (tot 1 mb) med bra Commodore-monitor, skrivare (24 pin matrisskrivare Panasonic), joystick, ordbehandlingsprogram samt ett tiotal orginalspel? Diskettstationen är förmodligen defekt och måste eventuellt bytas.
 12. Jag har nyligen ärvt en 486:a, närmare bestämt en 486DX på 33 MHz. I datorn sitter 4 mb ramminne och hårddisken är på ca 350 mb. Går det att köra Windows 95 eller Windows 98 på denna dator? Vilka är minimikraven om man vill detta? Ytterliggare ett problem är att datorn saknar cd-rom. Kan man få tag på Win 95/98 på disketter?
 13. Jag undrar hur man gör för att få sina länkar att inte vara understrukna. Dessutom skulle jag vilja att de ändrade färg när man förde pekaren över dem. Hur gör man detta?
 14. aoen

  editor

  Jag har tidigare tillverkat websidor med den utmärkta editorn PageSpinner för Macintosh. Finns det någon liknande eller lika bra html-editor för Windows 98? Om editorn har StyleSheet-funktioner är det ett plus.
 15. aoen

  html-editor

  Jag har tidigare tillverkat websidor med den utmärkta editorn PageSpinner för Macintosh. Finns det någon liknande eller lika bra html-editor för Windows 98?
×
×
 • Skapa nytt...