Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mauriz

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag håller på och trixar lite med mitt GeeForce2 MX pci-kort för att se om det går att få någon (nåja) fart i det. Jag har klockat det i PowerStrip tills det inte pallade (241/215) mer och uppnådde då 3341 stolta poäng i 3dMarks2001. Därefter höjde jag FSB:n från 200 till 210 och blev lite förvånad när jag fick lägre 3dMarks-poäng än när allt var oklockat. Å andra sidan blev resultaten högre både i sisoftSandras minnes- och CPU-tester, men jag tycke ändå att 3dMarks-resultatet är mystiskt. Vad tror ni proffs att det beror på?? Resten av systemet lyder som följer: AMD64 3200+ Asus A8N SLI s939 512 RAM PC2700 Cas2.5 (minns tyvärr inte namnet men jag tror att dom är gansk ok) Kanske ska tillägga att började sätta mig in i den ädla överklockningskonsten för bara ett par dagar sen. Mvh! Edit: När allt utom grafikkortet är oklockat ligger PCI:n på 19.0 Mzh men med höjd FSB hamnar den på 33 Mzh oavsett om jag har låst den eller inte. Förstår verkligen inte hur det kan bli sämre av det. [inlägget ändrat 2005-04-04 18:20:31 av Mauriz]
 2. Om du hade läst det översta inlägget så hade du sett att jag _INTE_ kan ändra nåt i brandväggen...
 3. I modemet ska det bara sitta en nätverkskabel. Den ska gå till ett av nätverkskorten i serverdatorn. I det andra nätverkskortet ska det sitta en sladd som leder till routern. Serverdatorn ska alltså få internet själv samt agera router åt routern. Lite svårt att förklara, kolla min fina skiss istället.
 4. Tjena! Jag skulle vilja sätta upp en liten ftp-server, men jag sitter bakom en router (med brandvägg) som jag inte får ändra några inställnigar på, och av vad jag har förstått så är det direkt nödvändigt. Så nu undrar jag, kan det funka om man sätter 2 nätverkskort i serverdatorn, kopplar modemet till det ena och routern till det andra? Då får väl datorerna bakom routern få tillgång till internet och brandväggen borde inte påverkas. Det kan väl inte heller vara så svårt att göra? Routern är en Netgear FM114p, factory reset är inget alternativ. Skiss: http://w1.876.telia.com/~u87637652/nat.jpg Mvh. Daniel EDIT: Finns det något ord som beskriver denna typ av koppling? Det skulle ju vara mycket lättare att söka info om det om det finns det... [inlägget ändrat 2004-04-30 18:15:03 av Mauriz]
 5. Ok, och du tror inte att det kan bli nått tjaffs pga. att min nuvarande disk är en SCSI?
 6. Tack för svaret, men så vitt jag kan se så har den disken endast 2048kb cache.
 7. Jag har fått tag på en gammal P3 dator och tycker att hårddisken är lite i minsta laget (8gb), så jag har nu tänkt skaffa en ny. Jag har kollat runt lite inne i datorn och sett att kontakten som den nuvarande hårddisken sitter i heter "SCSI Chanel A" och att det finns en "SCSI Chanel B-8 bit", en "SCSI Chanel B-16 bit", och en IDE och en RAID-kontakt som är lediga. Jag är inte så kunnig inom detta område så jag vet inte så noga exakt vad alla dessa kontakter gör men är ganska säker på att de har något med hårddiskar att göra i alla fall. Så jag undrar nu vad ska man köpa för disk egentligen? Eftersom mitt moderkort ät relativt gammalt så stödjer det trolgen inte allt för stora diskar, och jag har förstått det som att det är minst komplicerat att instalera och även billigast att köpa är en vanlig IDE-disk.. Eller är jag helt ute och cyklar nu?
 8. Precis intill webhallen i en liten håla finns det en lite gubbe som säljer dataprylar, har ser väldigt snäll ut, men om priser, support etc. kan jag inget säga då jag alldrig handlat där.
 9. Nordichardware har en hyffsad guide, tyckte mig se en länk på Stefans sida.
 10. Hmm.. Ja kanske ett mobo med nForce2 och sedan byta ut 512 minnet mot två 256, så att du kan köra dual channel.
 11. Det var väl ändå en Athlon-64 och inte en FX? Eftersom det i dagsläget bara finns ett operativsystem (någon version av Suse) som kan utnyttja 64-bits tekniken i en AMD-64, så skulle jag antingen vänta eller köpa en annan cpu.
 12. Chassin som ser ut som monster är inget för mig, hellre ett snyggt chassi än ett coolt chassi. Exempelvis ett Antec Sonata http://www.antec-inc.com/images/400/Sonata_3.4view_final.jpg
 13. Mauriz

  HALO

  Om det LAGGAR beror det inte på din dator utan på din eller serverns uppkoppling.
 14. Tja jag är nästan helt, totalt über grön på de här med flash, men har ändå börjat fixa lite med en site i hopp om att lära mig i alla fall lite. Till frågorna! 1. Jag skulle vilja göra så att knapparna i min meny blinkar när man håller musen över dom, jag har testat att få dom att blinka med en motion-twean och det går ju, men jag vill att dom ska blinka fortare. Det borde gå, jag har sett massa sidor där allt håller på och blinkar. Hur gör jag? Länka gärna till en tutorial om det finns. 2. Jag har tänkt att menyn ska ligga i en lång smal ruta (vågrät) som ska komma åkandes från vänster. Där måste väl det lättaste vara motion-twean? Men när jag försöker göra det får jag lite problem, när jag ska dra ut den (med free transform tool) så åker båda sidorna ut när jag bara drar i den ena. Hur gör jag för att det inte ska bli så?Om ni inte frstår hur jag vill a det så kan ni kolla http://hem.passagen.se/minizdaniel/skiss.htm 3. jag skulle vilja att när menyraden har kommit ut på själva sidan, då ska knapparna i menyn fada in. Dom ska alltså ha varit där hela tiden (det är iofs inte nödvändigt) och sedan när menyrutan har åkt in på sidan så börjar dom synas. Har jag kanske för höga mål för att vara nybörjare? Men som jag har upplevt flash så här långt så borde det inte vara allt för svårt.Om ni vet någon annan bra sida om flash på svenska så skriv gärna den. Mvh Daniel!
×
×
 • Skapa nytt...