Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vattentornet

Medlem
 • Antal inlägg

  190
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Vattentornet

 1. Nej! Nu har jag fått det som planerat!
 2. Tack alla som hjälpt mig de senaste 2 veckorna. Det mesta verkar ha gått bra till sist, så nu kan jag sätta igång och arbeta med min nya dator!
 3. Så bra. Då ska jag trycka OK. Behöver jag starta om datorn sedan?
 4. Jag vet. Men jag ändrade inte det i Regedit utan igår kväll då jag använde samma sätt som när jag flyttade t.ex. Musik häromdagen. Och då blev det inget felmeddelande som med Bilder och Dokument.
 5. Nu Cecilia får du kolla att allt är rätt innan jag sparar ändringarna i Registereditorn.
 6. Äsch, nu när jag skapat en återställningspunkt och ska börja ändra så kommer jag inte åt att ändra något. Trodde jag skulle välja Redigera och sedan Ändra. Men det går inte att ändra något i Data-kolumnen. Hur gör jag?
 7. OK, jag provar igen: Rad ODDD... där ersätts %USERPROFILE%\OneDrive\Bilder ersätts med D:\Users\ann-c\Bilder och rad F42EE... där man ersätter %USERPROFILE%\OneDrive\Documents med D:\Users\ann-c\Documents ??
 8. Menar du att %USERPROFILE%\OneDrive\Bilder ska ändras till %USERPROFILE\D:\Users\ann-c\Bilder och motsvarande för Dokument?
 9. Nu är jag inte säker på hur Cecilia menar att jag ska ändra i registret. Så här tror jag att jag ska göra: I den nedre halvan av registret tänkte jag ändra två rader: My Pictures, där jag byter C mot D och tar bort OneDrive Personal, samma ändring dvs C ersätts med D och OneDrive tas bort. På den övre halvan: raden som börjar med 0DDD015D, där tar jag bort OneDrive som står före Bilder raden som börjar 339719B5, där byter jag C mot D och tar bort OneDrive raden som börjar med 767E6811, där gör jag likadant raden som börjar med AB5FB878, där gör jag likadant raden som börjar med B7BEDE81, där gör jag likadant raden som börjar med F42EE2D3,, där tar jag bort OneDrive som står före Documents Jag bryr mig inte om att ändra Skrivbordet, dvs Desktop. Där är det väl mest genvägar som inte tar upp någon större plats på C. Har jag förstått dig rätt?
 10. Jag gör i princip precis som du beskriver, men med den skillnaden att jag skriver D:\users\ann-c\Bilder eftersom det är på D som jag vill spara bilderna. Eller menar du att jag först ska flytta mappen från C:\users\ann-c\OneDrive\Bilder ? Och därifrån prova flytta till D?
 11. Musik har inga undermappar. Men det har Bilder. Fast jag har försökt flytta Bilder utan medföljande filer med samma dåliga resultat. Men både Bilder och Dokument har ju varit på OneDrive. Men nu har jag ju tagit bort kopplingen till OneDrive också, dvs synkroniseringen är borta. Nu har jag hållit att försöka få ordning på Bilder mm i snart två veckor. Om det är så som Cecilia skriver att man kan gå in i registret och fixa till det, så skulle jag gärna vilja veta vilka rader jag ska ändra på så att dokument och bilder sparas på D istället för C. Jag ser fram emot att kunna börja använda min nya dator.
 12. OK. Nu har jag provat att kopiera Bilder till D. Och det fungerade. Men, det blev en vanlig filmapp istället för systemmapp. Den sparas på C:\användare\ann-c\OneDrive\Dokument. Så den finns på C.
 13. Nu har jag kopplat bort OneDrive både från datorn och kontot. Provar om det nu går att flytta Systemmappen Bilder till D:\users\ann-c\Bilder. Men jag får fortfarande samma felmeddelande tyvärr. När jag sedan försöker dra över bildmappen till samma ställe där Filmer finns så får jag en fråga: Vill du skapa en länk till ann-c, dvs min användare. Jag förstår inte vad det innebär, så jag fullföljer inte flytten. Någon som kan förklara?
 14. Jag har igen provat att flytta både Bilder och Dokument utan att lägga dem via OneDrive men det blev samma felmeddelande. Men problemet kanske inte sitter i OneDrive? Ta bort synkningen kanske hur man nu gör det.
 15. Jag gör så här: Väljer Dokument, Egenskaper, Plats, skriver in ny sökväg (här lika som tidigare men med D istället för C), och trycker på OK, får veta att mappen inte finns men att den kan skapas, svarar ja, ny fråga om jag vill flytta med alla filer, ja, och sedan kommer felmeddelandet. Om TotalCommander kan jag inget, tror inte det är läge för att pröva något nytt just nu!
 16. Jag köpte en ny dator och valde en med en liten SSD (256 GB) och en större vanlig disk som rymmer 1 TB. Microsoft har lagt alla mina systemmappar på C, där inte Bilder och Dokument får plats bland Program mm. Eftersom det är mycket enklare att hitta till systemmapparna ville jag flytta dem till D. Annars kunde jag naturligtvis bara skapat ett bibliotek typ D:\Bilder. När väl en del strul var uppklarat tack vare Cecilia och Monshi var det inte svårt att flytta typ Filmer. Men just på mina viktiga systemmappar får jag ett felmeddelande som jag inte vet hur jag ska komma tillrätta med.
 17. Tyvärr, Cecilia, trasslar det sig med både Bilder och Dokument. Allt går bra tills att flytten ska börja. Då kommer ett felmeddelande: "Det går inte att flytta mappen eftersom det finns en mapp på samma plats som inte kan omdirigeras". Jag har prövat att använda både D:\Users\ann-c\Bilder och vägen via OneDrive. Menar de att det finns en mapp på t.ex. Dokument under C som stör?
 18. Jag använde ju den långa sökvägen för Filmer, dvs D:\Users\ann-c\Videos. Då måste jag tyvärr fortsätta att fråga om Bilder och Dokument. På Bilder kommer denna sökvägen upp: C:\Users\ann-c\OneDrive\Bilder(NyaiPhone) . Och på Dokument: C:\Users\ann-c\OneDrive\Documents. Ska jag i båda fallen bara byta C mot D?
 19. OK, jag ändrar C till D. Men sen då? dvs OK eller Verkställ eller något annat?
 20. Hur menar du att datorn är förberedd för fler konton? Det är bara jag som använder datorn. Men jag ska ju upprepa proceduren med Bilder, Dokument och Musik som alla ska finnas på D.
 21. Tack Cecilia! Nu ser det OK ut och vi är mer eller mindre tillbaka där vi startade. När jag nu går till filmmappen står det ju på Plats: C:\Users\ann-c\Videos. Ska jag där istället skriva D:\Filmer och trycka på Flytta?
×
×
 • Skapa nytt...