Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vattentornet

Medlem
 • Antal inlägg

  196
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Vattentornet

 1. Jag har version 3.0.1 på både min iPhone X och iPad Air. Samma konto och AdobeID. Båda är uppdaterade till den senast möjliga versionen av operativsystemet (13.3.1 resp. 12.4.5). Bluefires egen instruktion är inte riktigt användbar eftersom Stadsbiblioteket inte laddar ner boken direkt utan först när man bekräftat delningen i BluefireAppen. Stadsbiblioteket har en egen modell (https://biblioteket.stockholm.se/e-böcker/e-böcker-–-så-lånar-du) som skiljer sig lite från den generella. Men som du skriver Cecilia så finns inte Bluefire med som förslag i punkt 4. Jag har testat delning av filer och bilder i telefonen och då kommer det upp lite olika förslag på appar där båda saknar BlueFire Reader. Jag har förgäves letat i Apples handbok för den senaste versionen av operativsystemet till telefonen för att se om där finns instruktion för egen utökning av förslagen. Och konstigt att Bluefire på paddan inte bara synkar mot den på telefonen. När man lånar en strömmande e-bok från Stadsbiblioteket i deras egen läsapp Biblio så synkar de varandra så att man kan läsa/lyssna omväxlande i telefon och padda fast man bara laddat ner boken i den ena. Jag får nog ge upp eller göra ett besök på Stadsbiblioteket så får de prova att lada in boken i Bluefire!
 2. Ja, men den hittar tyvärr bara de böcker som finns i biblioteket i Bluefire.
 3. Nu har jag provat att avinstallera Bluefire från telefonen och sedan installera den igen. Ingen skillnad tyvärr!
 4. Nej, det har jag inte testat. Däremot har jag kollat att jag har samma version av Bluefire både på telefonen och iPaden, där det gick bra att ladda ner boken. Trodde att om jag läste ett tag i boken på paddan så skulle den synka med telefonen utan jag själv behöver ladda ner boken där också, så fungerar ju andra läsappar.
 5. Tack men jag har följt de nya instruktionerna från stadsbiblioteket ända fram till det sista steget då jag ska 'dela' med Bluefire Reader. Då finns inte den som val att dela med fast där finns Books, Mail etc. Och jag behöver hjälp att lägga till fler val, dvs Bluefire Reader, till de förslagen som kommer upp under Mer. Jag använder Safari som webläsare, men kanske ska jag testa Chrome också? Kundtjänst på stadsbiblioteket har försökt hjälpa mig men inget av tipsen har fungerat.
 6. Jag har lånat en bok och ska ladda upp den till min Bluefire-app. Enligt instruktionerna ska jag då använda Dela-symbolen (en ruta med pil uppåt) och sen ska jag välja Bluefiresymbolen. Den finns inte där och inte heller under Mer-symbolen. Det finns en massa andra val som jag inte kan använda. Men hur utökar jag listan med just min Bluefire-app?
 7. Tack alla som hjälpt mig de senaste 2 veckorna. Det mesta verkar ha gått bra till sist, så nu kan jag sätta igång och arbeta med min nya dator!
 8. Så bra. Då ska jag trycka OK. Behöver jag starta om datorn sedan?
 9. Jag vet. Men jag ändrade inte det i Regedit utan igår kväll då jag använde samma sätt som när jag flyttade t.ex. Musik häromdagen. Och då blev det inget felmeddelande som med Bilder och Dokument.
 10. Nu Cecilia får du kolla att allt är rätt innan jag sparar ändringarna i Registereditorn.
 11. Äsch, nu när jag skapat en återställningspunkt och ska börja ändra så kommer jag inte åt att ändra något. Trodde jag skulle välja Redigera och sedan Ändra. Men det går inte att ändra något i Data-kolumnen. Hur gör jag?
 12. OK, jag provar igen: Rad ODDD... där ersätts %USERPROFILE%\OneDrive\Bilder ersätts med D:\Users\ann-c\Bilder och rad F42EE... där man ersätter %USERPROFILE%\OneDrive\Documents med D:\Users\ann-c\Documents ??
 13. Menar du att %USERPROFILE%\OneDrive\Bilder ska ändras till %USERPROFILE\D:\Users\ann-c\Bilder och motsvarande för Dokument?
 14. Nu är jag inte säker på hur Cecilia menar att jag ska ändra i registret. Så här tror jag att jag ska göra: I den nedre halvan av registret tänkte jag ändra två rader: My Pictures, där jag byter C mot D och tar bort OneDrive Personal, samma ändring dvs C ersätts med D och OneDrive tas bort. På den övre halvan: raden som börjar med 0DDD015D, där tar jag bort OneDrive som står före Bilder raden som börjar 339719B5, där byter jag C mot D och tar bort OneDrive raden som börjar med 767E6811, där gör jag likadant raden som börjar med AB5FB878, där gör jag likadant raden som börjar med B7BEDE81, där gör jag likadant raden som börjar med F42EE2D3,, där tar jag bort OneDrive som står före Documents Jag bryr mig inte om att ändra Skrivbordet, dvs Desktop. Där är det väl mest genvägar som inte tar upp någon större plats på C. Har jag förstått dig rätt?
 15. Jag gör i princip precis som du beskriver, men med den skillnaden att jag skriver D:\users\ann-c\Bilder eftersom det är på D som jag vill spara bilderna. Eller menar du att jag först ska flytta mappen från C:\users\ann-c\OneDrive\Bilder ? Och därifrån prova flytta till D?
 16. Musik har inga undermappar. Men det har Bilder. Fast jag har försökt flytta Bilder utan medföljande filer med samma dåliga resultat. Men både Bilder och Dokument har ju varit på OneDrive. Men nu har jag ju tagit bort kopplingen till OneDrive också, dvs synkroniseringen är borta. Nu har jag hållit att försöka få ordning på Bilder mm i snart två veckor. Om det är så som Cecilia skriver att man kan gå in i registret och fixa till det, så skulle jag gärna vilja veta vilka rader jag ska ändra på så att dokument och bilder sparas på D istället för C. Jag ser fram emot att kunna börja använda min nya dator.
 17. OK. Nu har jag provat att kopiera Bilder till D. Och det fungerade. Men, det blev en vanlig filmapp istället för systemmapp. Den sparas på C:\användare\ann-c\OneDrive\Dokument. Så den finns på C.
 18. Nu har jag kopplat bort OneDrive både från datorn och kontot. Provar om det nu går att flytta Systemmappen Bilder till D:\users\ann-c\Bilder. Men jag får fortfarande samma felmeddelande tyvärr. När jag sedan försöker dra över bildmappen till samma ställe där Filmer finns så får jag en fråga: Vill du skapa en länk till ann-c, dvs min användare. Jag förstår inte vad det innebär, så jag fullföljer inte flytten. Någon som kan förklara?
 19. Jag har igen provat att flytta både Bilder och Dokument utan att lägga dem via OneDrive men det blev samma felmeddelande. Men problemet kanske inte sitter i OneDrive? Ta bort synkningen kanske hur man nu gör det.
 20. Jag gör så här: Väljer Dokument, Egenskaper, Plats, skriver in ny sökväg (här lika som tidigare men med D istället för C), och trycker på OK, får veta att mappen inte finns men att den kan skapas, svarar ja, ny fråga om jag vill flytta med alla filer, ja, och sedan kommer felmeddelandet. Om TotalCommander kan jag inget, tror inte det är läge för att pröva något nytt just nu!
 21. Jag köpte en ny dator och valde en med en liten SSD (256 GB) och en större vanlig disk som rymmer 1 TB. Microsoft har lagt alla mina systemmappar på C, där inte Bilder och Dokument får plats bland Program mm. Eftersom det är mycket enklare att hitta till systemmapparna ville jag flytta dem till D. Annars kunde jag naturligtvis bara skapat ett bibliotek typ D:\Bilder. När väl en del strul var uppklarat tack vare Cecilia och Monshi var det inte svårt att flytta typ Filmer. Men just på mina viktiga systemmappar får jag ett felmeddelande som jag inte vet hur jag ska komma tillrätta med.
×
×
 • Skapa nytt...