Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vattentornet

Medlem
 • Antal inlägg

  147
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Vattentornet

 1. Ack ja, efter många om och men är nu mitt problem med omstarter löst. Trots en massa goda råd, tack alla!, hjälpte inget utan det höll på hela våren. Inte förrän Windows 10s nya stora uppdatering i slutet av april kom upphörde detta. Men jag känner mig lite luttrad, så det är väl bäst att säga att hittills inga problem med den senaste stora uppdateringen 1809.
 2. Jag letade efter uppdateringar efter omstarten för det var väl det du menade?
 3. Kommer inte riktigt ihåg. Men jag gjorde nog någon felsökning på Windows10 och blev uppmanad att köra den filen.
 4. Har laddat hem filen du rekommenderade och den är nu installerad.
 5. Tack Flyfischerman för alla tips. Jag ska testa din Guide senare även om det verkar komplicerat för mig. Men jag ger inte upp! Nu måste jag pausa alla försöken att slippa omstart och jag återkommer om två veckor, då jag förhoppningsvis får lite nya krafter att fixa datorn efter min semester. Vi hörs!
 6. Jaris förslag hjälper inte. Jag har Windows10 uppdaterad 2017-12-02 till version 1709. Alla uppdateringar därefter har gått bra utom den med Intel net 10/1/2017 12:00:00 AM 18.33.9.3. Installationen misslyckades ‎2018-‎01-‎12-0x800705b4. Mitt problem är dessa plötsliga omstarter som sker när som helst men oftast en gång per dag under aktiva timmar och/eller utanför dessa. Det bär mig emot att göra säkerhetskopior varje dag på typ släktforskardatabas, bokföringsprogram mm. Före den stora uppdateringen i december fanns inte något av detta.
 7. Det ser ut som om jag har ett administratörskonto, men när jag kör den där diagnosfilen blir jag uppmanad att "Prova att felsöka som administratör". På kontot står först mitt namn, under det min epostadress och under detta står Administratör! Jag har tagit bort bilden eftersom dina personliga uppgifter fanns där. Mvh, Flyfisherman / Moderator
 8. Ledsen om jag gjort fel. Det är Windows10 jag har.
 9. Cecilia, ja det är en stationär dator. Ska testa dina tips under kvällen!
 10. När det gäller de aktiva timmarna Vertpre, så hade jag från början något i samma stil som du. Då hoppades jag att jag skulle få färre omstarter om jag minskade på de aktiva timmarna. Men då kan jag kanske återgå till lite fler aktiva timmar!
 11. Det finns inget om någon uppdatering idag, bara att datorn är kontrollerad. Alla uppdateringar utom en verkar ha gått bra. Men den 12 januari var det en misslyckad drivrutinsuppdatering: "Intel - net- 10/1/2017 12:00:00 AM 18.33.9.3 Installationen misslyckades ‎2018-‎01-‎12-0x800705b4".
 12. Det kan man inte lita på tyvärr. Idag startade datorn om redan 10:15, dvs. ca 15 minuter efter jag startat datorn, som har en inställning på aktiva timmar mellan 10 och 14.
 13. Datorn fungerade utmärkt innan den stora Windows10uppdateringen skedde i december.
 14. Jag har testat PC för Allas råd men när jag kommer till slutet och ska inaktivera omstarter så finns inte alternativet Inaktivera utan bara Aktivera. När jag tittar närmare där står det att de oönskade omstarterna (reboot) redan är inaktiverade den 4e januari i år. Och detta går inte att ändra på! Är less på dessa omstarter. Och idag t.ex. startade datorn om under mina s.k. aktiva timmar!
 15. Vet inte. Det finns ett konto för mig och ett för administratör. Jag har försökt sätta alla rättigheter på alla konton men har väl inte lyckats då? Nu hittar jag inte ens kontona!
 16. Jag försöker köra en fil från MIcrosoft, wu170509.diagcab. Men jag får rådet att köra den som administratör, se bilden. På vanliga exe-filer kommer det när man högerklickar upp ett alternativ 'Kör som administratör' , men inte här. Hur bär jag mig åt för att köra i administratörsläge?
 17. Jag har en snart två år gammal stationär HP dator 550-121 no med Windows 10. Och den senaste stora uppdateringen av Windows 10 Home, Windows 10 Fall Creators Update, gjordes i mitten på december tror jag. Det finns en inställning på Windows Update där man kan ange vilka tider man normalt använder sin dator (sk. aktiva timmar) för att inte få kontroller om det behövs nya uppdateringar. Tidigare hade jag detta inställt på kanske 0800-2200, men nu har jag ändrat detta till 0800-1100 och har plötsligt idag fått ett meddelande ca 11.50 om att en omstart för uppdatering skulle ske om jag inte uppgav en lämplig tid för detta. Så jag stängde ner mina öppna program och tryckte på OK för omstart och så skedde den, tog väl ca 15 minuter för uppdatering och sedan startade den om. Men när jag kollar på Windows update efteråt syns där ingen uppdatering med dagens datum trots att det stod så på bildskärmen. Får jag bara meddelande först kan jag ju hinna spara filer som är känsliga för plötslig omstart. Men jag förstår inte vitsen med att Microsoft ska göra kontroller på alla datorer med Windows 10 Home varenda dag! Det borde ju räcka att det sker när de verkligen har en uppdatering på gång, eller hur? Dina tips om kontroll av systemfiler etc. verkar vara lite för avancerat för mig. I värsta fall får jag kontakta HP. Men jag ska kolla grafikdrivrutinen!
 18. Det är ju den stora uppdateringen Windows 10 Fall Creators Update som jag misstänker. Då måste jag väl i så fall ta bort även de uppdateringar som sedan gjorts på Win 10 1709? Det står att man kan schemalägga tiden för automatiska uppdateringar för att slippa råka ut plötslig omstart, men det fungerar inte, dvs datorn startar om igen i alla fall utan att ge meddelande i förväg.
 19. Den senaste månaden, förmodligen efter uppdateringen av Windows 10 till version 1709, startar min dator om plötsligt utan att ge ett varningsmeddelande. Detta sker när jag håller på och jobbar med något eller när jag tillfälligt lämnat datorn. Alla program stängs alltså bara av precis som om strömmen gått. Ytterst irriterande! Jag har ofta både mailprogram, släktforskarprogram och typ Google kalender öppet. Och jag vet ju förstås inte om det är Windows 10:s fel eller om själva datorn mår dåligt (stationär dator köpt maj 2016). Någon som varit ute för samma sak? Tips på vad man kan göra för att hindra detta?
 20. Nej! Problemet löst - nu använder jag Fotonappen istället och det löste mitt problem!
 21. Nej, bilderna är kvar på sin plats. Men nu har jag fått tips om att öppna bilderna i Fotonappen och det löste mitt problem! Nej, ingen hårddiskskada. Löste problemet med ett tips om Fotonapp. Tack!
 22. Jag har Windows 10 version 10.0.15063 build 15063. Jag brukar bara öppna bildfilerna i utforskaren (enstaka) eller fotogalleriet. Nu har jag provat Foton en gång och det gick fint. Efter det verkar det som alla bilder öppnas automatiskt i Foton. Så nu kan jag se bilderna. Tack för hjälpen! Fast jag undrar fortfarande vad som hände igår!
 23. Hjälp! Plötsligt kan jag inte öppna mina bilder och titta på dem i Utforskaren. Jag ser filerna och klickar på en för att öppna men får då ett felmeddelande typ: "Det går inte att hitta filen C:\users .....\*.jpg". Samma sak vare sig bilderna ligger på datorn under bilder på C, OneDrive, Dropbox eller någon lös hårddisk med USB-anslutning. Men går jag in på Bilder eller typ Dropbox på min telefon kan jag se bilderna och öppna dem där. Kan det vara någon inställning på datorn som jag kommit åt eller någon uppdatering som ställt till det? /Ann-Charlotte
 24. Tack! Lyckades fixa en spellista på Windows Media Player men inte på VLC. Ska prova iTunes senare idag. Då har jag en följdfråga. Den dator jag jobbar med just nu är en reserv eftersom min vanliga är på reparation. Om jag öppnar programmet WMP på min vanliga dator, finns spellistan tillgänglig där? Ljudboksfilerna har jag sparat på ett stort USBminne som jag ansluter.
 25. Jag har ett antal ljudböcker som finns på CD-skivor. Jag vill nu istället ha dem som mp3-filer på min dator. Sagt och gjort, rippade en hel bok på 9 skivor, som snällt la sig i den mapp jag skapat. Men när jag sen ska spela upp och vill lyssna på boken, så spelas bara en första filen och sen är det stopp i VLC Media player och Windows Media player. Och använder jag iTunes så kommer det visserligen något när den första filen är slut, men det är inte nästa kapitel eller nästa fil utan iTunes spelar något annat som jag använt iTunes till tidigare. Måste jag importera skivan på något sätt till iTunes för att programmet ska spela fil för fil tills boken är slut alternativt tills jag stänger ner programmet? Det borde finnas någon inställning som jag missat.
×
×
 • Skapa nytt...