Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vattentornet

Medlem
 • Antal inlägg

  196
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Vattentornet vann dagen: 30 juli 2015

Vattentornet hade det mest gillade innehållet!

Om Vattentornet

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Kvinna

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har version 3.0.1 på både min iPhone X och iPad Air. Samma konto och AdobeID. Båda är uppdaterade till den senast möjliga versionen av operativsystemet (13.3.1 resp. 12.4.5). Bluefires egen instruktion är inte riktigt användbar eftersom Stadsbiblioteket inte laddar ner boken direkt utan först när man bekräftat delningen i BluefireAppen. Stadsbiblioteket har en egen modell (https://biblioteket.stockholm.se/e-böcker/e-böcker-–-så-lånar-du) som skiljer sig lite från den generella. Men som du skriver Cecilia så finns inte Bluefire med som förslag i punkt 4. Jag har testat delning av filer och bilder i telefonen och då kommer det upp lite olika förslag på appar där båda saknar BlueFire Reader. Jag har förgäves letat i Apples handbok för den senaste versionen av operativsystemet till telefonen för att se om där finns instruktion för egen utökning av förslagen. Och konstigt att Bluefire på paddan inte bara synkar mot den på telefonen. När man lånar en strömmande e-bok från Stadsbiblioteket i deras egen läsapp Biblio så synkar de varandra så att man kan läsa/lyssna omväxlande i telefon och padda fast man bara laddat ner boken i den ena. Jag får nog ge upp eller göra ett besök på Stadsbiblioteket så får de prova att lada in boken i Bluefire!
 2. Ja, men den hittar tyvärr bara de böcker som finns i biblioteket i Bluefire.
 3. Nu har jag provat att avinstallera Bluefire från telefonen och sedan installera den igen. Ingen skillnad tyvärr!
 4. Nej, det har jag inte testat. Däremot har jag kollat att jag har samma version av Bluefire både på telefonen och iPaden, där det gick bra att ladda ner boken. Trodde att om jag läste ett tag i boken på paddan så skulle den synka med telefonen utan jag själv behöver ladda ner boken där också, så fungerar ju andra läsappar.
 5. Tack men jag har följt de nya instruktionerna från stadsbiblioteket ända fram till det sista steget då jag ska 'dela' med Bluefire Reader. Då finns inte den som val att dela med fast där finns Books, Mail etc. Och jag behöver hjälp att lägga till fler val, dvs Bluefire Reader, till de förslagen som kommer upp under Mer. Jag använder Safari som webläsare, men kanske ska jag testa Chrome också? Kundtjänst på stadsbiblioteket har försökt hjälpa mig men inget av tipsen har fungerat.
 6. Jag har lånat en bok och ska ladda upp den till min Bluefire-app. Enligt instruktionerna ska jag då använda Dela-symbolen (en ruta med pil uppåt) och sen ska jag välja Bluefiresymbolen. Den finns inte där och inte heller under Mer-symbolen. Det finns en massa andra val som jag inte kan använda. Men hur utökar jag listan med just min Bluefire-app?
 7. Tack alla som hjälpt mig de senaste 2 veckorna. Det mesta verkar ha gått bra till sist, så nu kan jag sätta igång och arbeta med min nya dator!
 8. Så bra. Då ska jag trycka OK. Behöver jag starta om datorn sedan?
 9. Jag vet. Men jag ändrade inte det i Regedit utan igår kväll då jag använde samma sätt som när jag flyttade t.ex. Musik häromdagen. Och då blev det inget felmeddelande som med Bilder och Dokument.
 10. Nu Cecilia får du kolla att allt är rätt innan jag sparar ändringarna i Registereditorn.
 11. Äsch, nu när jag skapat en återställningspunkt och ska börja ändra så kommer jag inte åt att ändra något. Trodde jag skulle välja Redigera och sedan Ändra. Men det går inte att ändra något i Data-kolumnen. Hur gör jag?
 12. OK, jag provar igen: Rad ODDD... där ersätts %USERPROFILE%\OneDrive\Bilder ersätts med D:\Users\ann-c\Bilder och rad F42EE... där man ersätter %USERPROFILE%\OneDrive\Documents med D:\Users\ann-c\Documents ??
×
×
 • Skapa nytt...