Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Anjuna Moon

Medlem
 • Antal inlägg

  20 268
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  34

Allt postat av Anjuna Moon

 1. Tycker vi har det otroligt billigt i Sverige när det gäller sjukhusvistelser, vård och eftervård. Splittrade och bröt foten i höstas, låg 5 dagar på Danderyd. Kostade ett par hundralappar. Med kringkostnader kom jag förstås upp i frikortsnivå, men även den är otroligt låg. Andra länder skulle falla pladask om de visste att vi kan gå gratis till sjukhuset efter att bara betalt någonstans mellen 1500-1800 kr. jag kan nu springa till sjukgymnast när jag vill utan att tänka på utgifter. Annars hade jag nog bara skitit i det. Mycket är problematiskt i svensk sjukvård såklart, väldigt problematiskt. Men kostanden för patienter är absolut inget att gnälla över.
 2. Har du kanske råkat hamna i fullskärmsläge så kan du komma ur det med F11
 3. Om du har tillgång till Outlook-objektet i koden, ex. oOut så behöver du använda en referens till det Word-liknande fönstret och sedan gå tillväga på samma sätt (tror jag). Typ: Set OutMail = oOut.ActiveExplorer.Selection.Item(1) With OutMail Set olInsp = .GetInspector Set wdDoc = olInsp.WordEditor wdDoc.Application.Selection.Range.HighlightColorIndex = någonfärg EDIT: Om du inte har en egen referens till Outlook redan så pröva med Set oOut = GetObject(, "Outlook.Application")
 4. Hej där igen .M 😃 Det verkar vara svårt att hitta låsbara gamingstolar (åtminstone ser inga av de jag tittat på ut att ha lås). Däremot kan man ju köpa hjulen separat och byta ut de olåsbara. "locable caster-wheels" verkar de kallas. https://www.gtomega.co.uk/products/lockable-caster-wheels
 5. Avtalet är ett sätt att friskriva sig från ansvar för slutanvändarens handlingar. Jag förstår inte riktigt vad du vänder dig emot, det finns ingen som inte har sådana klausuler. Det betyder inte att de agerar polis mot dig, bara att de inte är ansvariga när du själv en dag dras inför domstol. Simpelt och fullständigt logiskt. För övrigt förstår jag inte inledningen "nedgraderad till Windows 7.". Alla nya datorer jag köper så KRÄVER jag 7:an. Win8 är för barn.
 6. Det ser ut som mycket av materialet från hans gamla sida finns publicerat här: http://www.expowera.se/mentor/foretaget/organisera_datorer_excel_tips.htm
 7. Dumpa Loopia och gå över till Binero. Suverän support
 8. Nä, AREA har inget ID-attribut. Visst, du kan ju sätta egendefinierade attribut i alla HTML-element, men det hör inte hit. HotSpot och dess ärvda klasser har heller vare sig clientId eller server-ID-egenskaper. Om du behöver identifiera och manipulera dessa på serversidan så kan du ju lägga in referenser till dem i en Dictionary och använda nyckelfältet som ID.
 9. Gör det. Den förra länken du skickade fick jag dock inte upp
 10. Det första du bör göra är att kontrollera vilka javascript-fel du får upp. Jag brukade göra detta i Chrome - bara högerklicka på sidan och välj Granska Komponent. Har du några fel så ser du längst ned till höger en röd cirkel med ett vitt kryss i och en siffra till höger om denna. Dubbelklicka på cirkeln så får du upp konsollen som specificerar vilka javascriptfel som inträffat.
 11. Har du inkluderat alla fyra filer så blir det förstås fel, två av de är båda jquerys basbibliotek, du ska bara inkludera detta en gång. Använd den senare då den har ett högre versionsnummer och dessutom verkar inkludera ett annat bibliotek också, http://www.wale.se/hmm/jquery.js. Ta alltså bort referensen till http://www.wale.se/h...ry-1.3.2.min.js och se om det fungerar bättre.
 12. Hur ser Page-direktivet ut, kanske MasterPageFile pekar fel? <%@ Page Title="Home Page" Language="C#" MasterPageFile="~/Site.master" AutoEventWireup="true" CodeBehind="Default.aspx.cs" Inherits="Yadayada._Default" %>
 13. Professional räcker för det flesta utvecklare. Testavdelningar, databasutvecklare och arkitekter har mer nytta av de extra finesserna i Premium och Ultimate Läs mer här om vad som skiljer de åt http://www.microsoft.com/visualstudio/en-gb/products
 14. Jag blir inte klok efter alla sidor jag läst som försöker förklara hur rättigheter skall sättas i TFS för att Project Portal-sajten skall gå igång (får bara Access Denied nu). På något sätt skall någon Sharepoint-användare läggas till i TFS, men vilken användare och läggas till vad?
 15. Högerklicka på projektet i solution explorer och välj Properties. I översta fliken, Application, har du en knapp - "Assembly Information...", där uppdaterar du manuellt Assembly Version. Poängen med detta är att GAC:en håller reda på olika versioner av assemblyn så du kan välja vilken version du vill använda (dock inte säker på hur man kan göra detta via klassisk ASP, kanske den alltid väljer högst version) Gällande auto-increment - http://autobuildversion.codeplex.com/
 16. Ökar du versionsnumreen i Assembly- och Fileversion i projektets properties
 17. Try Per Axbom, quite well-known within the UX-sphere in Sweden (and also a friend of mine) http://axbom.com/per-axbom/
 18. Trådlöst internet som baseras utanför lokala (läs: i fastigheten) stationer ligger för långt i framtiden för att de ska nå samma hastigheter till samma pris. Självklart är det en väl värd investering, om framtida husintressenter värderar uppkoppling hemma. 10.000 tycker jag är en väldigt rimlig engångskostnad för en villa. Huruvida 60kr/månaden är rimligt eller ej beror på vilken hastighet de får, men med en fast internetuppkoppling kan de exempelvis göra sig av med sitt traditionella fasta telefonabbonemang och skaffa ett fast nummer via internettelefoni, och spara mycket pengar. För den låga kostnaden rekommenderar jag att de går igenom med beställningen. 10.000, herregud, det är väl typ 1,5 månaders elkostnad för en normalvilla ändå, så det är i sammanhanget en väl värd investering.
 19. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15175334.ab När ska människor lära sig, ibland känner man att de får skylla sig själva pga. sin naivitet. Det skrivs ideligen om liknande händelser, hur kan folk fortsätta vara så godtrogna och släppa in okända människor i sina hem?
 20. Människan har en märklig förmåga att bry sig om naturen när de är på semester. Resten av året skiter de flesta fullständigt i hur vi förstör den och påverkar vårt klimat. Naturen är inte till för att tillfredsställa västlänningars semesterbehov.
 21. Det där med fiskburgare vet jag inte vad det kommer från, hon kanske tänker på strömming på knäckebröd? Annars är det ju välkänt att japaner är besatta av vår monarki, så Stockholms slott, Drottningholm, Hagaparken, Djurgården och Gamla Stan för den delen är ju säkra kort.
 22. Ja, du ange hela sökvägen. Kör kommandot från Visual Studios egna kommandoprompt
 23. Nä, använd följande gacutil /i dinDLL.dll
 24. http://java.decompiler.free.fr/
 25. Har du registrerat den för COM med regasm? Har du gett den ett "strong name"/skapat en nyckelfil och registrerat den i GAC:en?
×
×
 • Skapa nytt...