Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  95 514
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  789

Allt postat av Cecilia

 1. Har du prövat med flera webbläsare? Ibland kan det vara problem med en webbläsare medan en annan fungerar.
 2. Står om här: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/extremely-worried/4fed05d3-5f84-4f93-95d9-37b2eb80aa82 Man kan väl enkelt säga att det sista ett spionprogram kallar sina filer och registernycklar för är något som associerar till spioneri. HijackThis har inte använts på mer än 10 år eftersom det inte är kompatibelt med 64-bitars Windows. Men det som går att utläsa i loggen ser helt normalt ut, däremot skulle jag ju aldrig själv tänka mig att installera sånt som Advanced SystemCare eftersom den typen av program ofta ställer till med mer problem än de fixar.
 3. Stämmer det överens med vad det står på den andra länkade sidan? Jag föreslår att du söker vidare på: vpn user connected to port has been disconnected because no network protocols were successfully negotiated.
 4. Hemnätverk och privat nätverk är samma sak. Det var en del om DHCP på länkarna i alla fall. Finns det någon DHCP-funktion igång i nya datorn?
 5. Det är mycket möjligt att det beror på något med temat.
 6. ClearType är alltid bland det första jag ställer in på en ny dator för att det ska bli lättläst.
 7. Utmärkt att ClearType verkar hjälpa
 8. Har du valt något tema eller har du standardtemat? Pröva med att ändra inställningen för hårdvaruacceleration (om det går): Inställningar - Allmänt - Prestanda Sen finns det en möjlighet att återställa Firefox helt men det återställer en hel del så läs noga vad som ändras: https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings Kolla om ClearType kan göra så det blir bra även i Firefox: https://www.filecritic.com/how-to-fix-blurry-or-fuzzy-fonts-in-mozilla-firefox/
 9. Kan du ta en skärmbild på hur det ser ut i Eforum så blir det lättare att jämföra.
 10. Eftersom det är inget jag kan så sökte jag lite på det felmeddelandet och fick t ex upp: https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/6e9d0d1e-bf43-4e86-98f2-d68670cb97b4/vpn-not-working-with-windows-2012-essentials https://community.spiceworks.com/how_to/69428-resolve-vpn-error-720-anywhere-access-connection-issue-on-windows-server-2012-essentials
 11. Någon förändring om du startar om utan tillägg? Finns i Hjälp-menyn.
 12. Att tillåta sidornas egna teckensnitt är standard och det har jag nog alltid haft utan att få några problem. Pröva med att återställa den inställningen och sedan tömma cachen: Inställningar - Sekretess & säkerhet - Kakor och webbplatsdata - Rensa data Välj endast "Cachat webbinnehåll". Ladda om alla visade sidor.
 13. Blir det bättre om du förstorar webbsidorna (Ctrl + plus-tangenten)? Ändrade du några inställningar i FIrefox eller (av)installerade något tillägg i Firefox innan problemet började?
 14. Det är nog väldigt få som drar långtgående slutsatser av lösryckta citat ur en lång juridisk text.
 15. Viktigare ändå är nog att det inte är Windows\System för 32-bitars program i 64-bitars Windows som ska användas utan någon annan mapp, men jag är inte insatt i det.
 16. Det är ju inte normalt att det blir så efter en avinstallation av Panda utan det är ju i kombination med något annat i din dator som problemet uppstod. Panda är ju ett betalprogram så det ska ju finnas support. Deras support var riktigt bra för ett antal år sen men hur det är numera vet jag inte. Vad är det för återställning du har gjort? Om det gällde en systemåterställning till en viss tidpunkt så är det ju viktigt att veta vilken tidpunkt i förhållande till annat du har gjort i tråden.
 17. Har du haft mycket kontakt med supporten? För det är den som jag har hört rykten om inte fungerar särskilt bra.
 18. Det är kanske andra mappar som ska användas för 32-bitars program i 64-bitars Windows än i 32-bitars Windows.
 19. Låt tråden handla om det som den var tänkt för, den ligger ju trots allt i underforumet för virus och liknande och bör inte handla om drivrutiner, uppdateringar och annat. Cecilia Moderator
 20. Enhetshanteraren kollar ju inte på så många ställen, gissningsvis endast hos Microsoft, så det är normalt att det finns nyare drivrutiner hos dator- eller korttillverkaren som man får hämta själv (eller via tillverkarens uppdateringsprogram).
 21. Men säkerhetskopior ska man ju alltid ha.
 22. Du börjar på sidan https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 och läs det som står under "Använda det här verktyget för att uppgradera ...". Men då rekommenderar jag verkligen att du avinstallerar McAfee inklusive att du kör deras särskilda rensningsprogram MCPR. https://service.mcafee.com/webcenter/portal/cp/home/articleview?articleId=TS101331
 23. Det bör ju gå att ladda ner 1909 och göra en reparationsinstallation med den om man vill ha mer som skrivs över.
 24. Cecilia

  Ingen bild

  Har du prövat med att ta ut det extra grafikkortet? Om det är trasigt kanske det förhindrar att grafiken på moderkortet går i gång.
 25. Ibland blir det problem med antivirusprogram och uppdateringar, särskilt med de stora uppdateringarna som 1909, även om det oftast går bra.
×
×
 • Skapa nytt...