Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  95 837
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  809

Allt postat av Cecilia

 1. Gamla ouppdaterade antivirusprogram kan falsklarma för att de inte känner till nyare (uppdaterade) Windows-filer och kan missa väldigt mycket. Ser du någon oväntad aktivitet i Aktivitetshanteraren? Om all hårddiskaktivitet är långsam så kan det bero på att hårddisken håller på och går sönder och i så fall är det först och främst säkerhetskopiering av allt på den som gäller och därefter köra ett långt testprogram av hårddisktillverkaren.
 2. Kan ju vara tillfälliga överlastningar av servern som levererar filmen. Om du menar att filmen kommer från internet och inte ligger lagrad på datorn. När Boxer inte sände 4-gruppens tv-kanaler före jul så skulle vi kolla på något via 4Play i stället och det var ju väldigt mycket mer hack än normalt, antagligen för att vi var många fler än normalt som kollade på 4Play.
 3. Det går förstås inte att minska fönstret om det är i maximerat läge, men efter att ha klickat på ikonen med de två fyrkanterna så kan man flytta fönstret neråt så att det går att komma åt kanten man kan dra i, sen flyttar man fönstret i sidled så man kommer åt kanten på en av sidorna.
 4. Är det nätverkskabel eller trådlöst mellan datorn och routern?
 5. När det gäller laddbox och dess effekt så behöver man också ta hänsyn till vilken effekt som bilen faktisk kan laddas med. Det är ju onödigt att ta kostnaden/besväret för att ge laddboxen 3 x 20 A om bilen fortfarande inte kan laddas med mer än 11 kW pga sina begränsningar. https://www.bilia.se/om-bilia/bilia-webshop/kopguider/ "Vilken laddbox ska jag välja"
 6. Så vitt jag vet har spisar kopplade på tre faser ett angivet effektbehov av ca 11 000 W och hällar kopplade på 2 faser drygt 7000 W. Precis de värden man får genom att multiplicera 230 V med 48 resp 32 A och de är också märkta med att de ska avsäkras med 3 resp 2 x 16 A. https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/elelektronik/starkstrom/vaxelstrom Där man också kan få fram 13 A genom: 9000 W / (230 V x 3) = 13 A
 7. Det är bra att du har kunniga personer i omgivningen men kunniga personer borde inte tycka att du ska betala för onödiga program som optimeringsprogram och drivrutinsuppdateringsprogram. Att du tar råd från andra samtidigt som du ställer frågor här i Eforum kan ju förklara varför jag ibland tycker att det är svårt att kommunicera med dig, det känns som vi pratar förbi varandra. Avast antivirus är ett bra program men man ska inte betala för det innan man har använt det några veckor så man vet att man gillar det och vill behålla det i ett år. Visst har jag förtroende för att du gör så gott du kan.
 8. Förlåt, jag ser att andra länken i mitt förra inlägg blev fel. Den ska vara https://support.mozilla.org/en-US/kb/manual-account-configuration och det gäller avsnittet Configure the outgoing server. Eller om sidan https://support.mozilla.org/en-US/kb/cannot-send-messages kanske är bättre. Enligt Comhem ska det vara SSL för port 465 och TLS för port 587. Ibland står det STARTTLS i stället för TLS. Om Comhems beskrivning inte räcker så får du pröva dig fram till vilket alternativ som fungerar.
 9. Du installerade ju Avast Cleanup, Avast Driver Updater, Avast Premium och Avast Secure Browser utan att fråga här i alla fall. Jag hoppas det går bra med pengarna nu.
 10. Låter som att du inte har ställt in rätt i kontoinställningarna. Så här skriver Comhem att det ska vara (det gäller Server för utgående): https://www.comhem.se/kundservice/bredband/hantera-e-post-i-e-postprogram-och-app Här beskriver Mozilla hur man ändrar SMTP-server i Thunderbird: https://www.comhem.se/kundservice/bredband/hantera-e-post-i-e-postprogram-och-app
 11. Du måste sluta med att installera allt möjligt för det är så som olämpliga och dåliga program kommer in i datorn. Har du fyllt i och skickat in det formulär som jag länkade till förut, en gång för varje produkt? Hur länge sen var det?
 12. Här på sidan jag länkade till: zip-filen är en länk och på nästa sida välj att ladda ner driverfilen endast. Så antog jag i alla fall att det ska fungera. Men visst finns det andra sidor att kolla upp maskinvaru-id på som Vedex skriver.
 13. Vilka tre? Var/Hur betalade du för programmen? Har du ordernummer för dem? Ja Nej, Malwarebytes är bäst som komplettering till ett antivirusprogram.
 14. Problemet är ju att veta vilka registernycklar som ska läggas till. Hur gick det med drivrutinen som ansågs vara för ditt ljudkort och Windows 7?
 15. Har du betalat för Avast fast vi rekommenderade dig att inte göra det? Varför är du inte nöjd med Avast? Man begär att få tillbaks pengarna här: https://support.avast.com/en-us/contact/sales_refund/ Det är inte troligt att man kan begära återbetalning via någon mejladress och naturligtvis sparas det i deras system när formuläret skickas in. Sidan finns även på tyska, spanska och franska om du föredrar det.
 16. ? ‭7000 ÷ 230 =‬ ‭30 A Men även för det räcker det med två faser på 16 A.
 17. Det räcker inte att kopiera filer utan det ska ju till förändringar i registret också. Den här kom fram vid en sökning på id:et och är för Windows 7 men den kan förstås vara felmärkt: https://www.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=1857587&si=e35845db83a50109ff85c924a5c566a9 Om inte den fungerar så pröva med någon av drivrutinerna för Vista: https://members.driverguide.com/driver_search.php?q=PCI\VEN_8086%26DEV_24D5%26SUBSYS_02871014&si=e35845db83a50109ff85c924a5c566a9&st=1579945436&qNoNoise=PCI\VEN_8086%26DEV_24D5%26SUBSYS_02871014&device=19&gqm0=PCI\VEN_8086%26DEV_24D5%26SUBSYS_02871014+Sound+Card
 18. Det förutsätter att C och D är på samma disk men jag tyckte det lät som att D är en extern hårddisk.
 19. Sonen brukade ha sin laptop stående på ett vinklat ugnsgaller för att förbättra luftflödet på undersidan.
 20. 8320 kan tydligen vara samma sak som A50. Sidan https://forums.lenovo.com/t5/ThinkCentre-A-E-M-S-Series/win2008server-on-ThinkCentre-A50-type-8084/td-p/7921 handlar om något liknande så även om länkarna där inte längre fungerar kan tipset om att hitta ADI SoundMAX audio driver för någon annan gammal dator/moderkort fungera. Kolla först vad det står om ljudkortet i Enhetshanteraren eller i någon specifikation för datorn. Det är viktigt att tänka på att om du har 32-bitars Windows 7 behöver du 32-bitars drivrutiner och 64-bitars Windows ska ha 64-bitars drivrutiner. Eller som det också står pröva med att installera XP-drivrutinen i kompatibilitetsläge, antagligen endast för 32-bitars Windows 7.
 21. Glapp i någon kontakt eller kabel, särskilt då kontakterna och kabeln till USB-switchen? Går det att framkalla genom att röra på kabeln/kontakterna?
 22. Jag tror att Malwarebytes kollar alla anslutna hårddiskar när man kör en Threat Scan (vet inte vad de kan ha översatt det till), den mest heltäckande kontrollen. Genom att välja Custom Scan (anpassad skanning?) så kan man välja vilka diskar som ska kontrolleras. Finns bilder där det framgår vad man klickar på: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1549
 23. Hur har du sökt igenom dem?
 24. Det kan ta flera timmar att göra en återställning så man ska ha gott om tid när man påbörjar återställningen och inte behöva använda datorn snart. Ta den tid du behöver för att gå igenom att allt är säkerhetskopierat.
×
×
 • Skapa nytt...