Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  95 004
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  765

Allt postat av Cecilia

 1. Det kan vara bra att tänka på att det bara är en enhet som använder routern när man mäter så stäng av WiFi i mobilen när du mäter med datorn.
 2. Fint! Hur går det med iTunes?
 3. CD-R kan man spela in på en gång. CD-RW kan man spela in, ta bort och spela in på nytt.
 4. Kom inte in alls kring 19.30 utan fick ett felmeddelande efter en lång väntan.
 5. Nu har jag inte kollat vad det står på alla länkade sidor så du kanske redan har prövat, men många gånger kan det vara bra att avinstallera ett program och ta bort dess programmapp (+ ev. andra mappar man lätt hittar) för att sen starta om datorn och först därefter installera programmet på nytt.
 6. Har du startat om datorn och prövat igen?
 7. Det är inte sannolikt att en tjock-teve skulle vara ha en inbyggd box. Kan inte du ringa styrelsen, det är ju bara att säga att du försöker hjälpa någon som bor i huset? Eller har föreningen någon webbplats med information? Många större föreningar har det. Om möjligt vänd upp och ner på teven utifall att det har blivit en massa damm i den under åren. Modellnummer vore bra. Du borde få bild på teven med bara strömkabeln ansluten så börja med det.
 8. Ja, pröva med det så får vi se om vi får fler heta trådar
 9. Datorn blir inte piggare för att man tar bort tomma mappar och det är inte säkert att tomma mappar som hör till olika program sparas/återställs av systemåterställningsfunktionen.
 10. Eftersom det är väldigt ovanligt att en tråd får 10 inlägg på 1 timme föreslår jag typ 3 - 5 inlägg på 1 timme eller 10 inlägg på ett dygn.
 11. Dumpster är en mapp som innehåller mejl man tagit bort (en slags ångra-funktion): https://www.tele2.se/support/befintlig-kund/tjanster-installningar/e-postinstallningar
 12. Nej Något, men det är ju försumbart jämfört med att skriva en fil till mappen. Däremot krävs det ju att programmet är skrivet så att det kan hantera situationen att någon har tagit bort en mapp som installationsprogrammet skapade, det kan man inte lita på.
 13. Nu får även de som går fortare fram något nytt att testa genom att bygge 18965 för 20H1 kommit ut. Den stora nyheten är att det nu går lätt att konfigurera vilka appar som ska startas automatiskt vid inloggning och dessutom är det en del nyheter när det gäller feedback. Till det kommer 7 fixar och 7 kända fel. https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/08/21/announcing-windows-10-insider-preview-build-18965/
 14. Har du fått in uppdateringen nu och räckte det med att inaktivera antivirusprogrammet eller vad behövde du göra? Det kan ju vara bra att veta för andra som får problem med uppdateringar framöver.
 15. Om det andra problemet kvarstår ("hela skärmen blinkar i svart") så vore det bra om du kan ha en annan bildskärm ansluten också så du kan se om det beror på skärmen och dess anslutning eller om det är mer inuti datorn (grafikkort, moderkort).
 16. Även för den som nöjer sig med uppdateringarna inför höstens 19H2 har det kommit nya byggen, 18362.10014 och 18362.10015. Där man får det som är två steg över det bygge man har installerat. Det lägre byggnumret har nyare funktioner avstängda som standard medan det högre har dem påslagna. Nyheterna gäller sökfunktionen i Utforskaren, Uppläsaren och två företagsfunktioner. Man kan läsa om dem på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/08/19/announcing-windows-10-insider-preview-build-18362-10014-18362-10015-19h2/ där inga kända fel listas.
 17. Om det inte hjälper borde det finnas en felkod som kan hjälpa till i felsökningen.
 18. Vad var det som löste ditt problem? Det kan ju vara bra att veta för någon som får samma problem framöver.
 19. Fast nu ville väl Torparen spela upp en CD-skiva i en CD-spelare.
 20. 3Com-prylen är ju märkt med "Lägenhet 9" så den borde ju vara något som föreningen har installerat och därför borde någon i föreningen kunna svara på om den behöver ström eller inte. Det kan ju tänkas att tidigare ägare råkade ta med strömadaptern av misstag.
 21. Sen så kan man ofta få hjälp av styrelsen. Eftersom det verkar lite komplicerat har de nog fått hjälpa andra också. Eller ett bra tillfälle att lära känna några grannar över en kopp kaffe
 22. Känner du någon som har en dator och som är lite datorvan och kan tänka sig att öppna en stationär dator för att ta ut en hårddisk eller kan hjälpa dig med det som Thirteen föreslår?
 23. Men är det påslaget och rätt konfigurerat på de webbplatser du besöker? På sidan https://www.opera.com/sv/computer/features/ad-blocker kan du se på bilderna vad som kan göras, dels aktiveras och dels Manage exceptions (hantera undantag?) och Manage lists (hantera listor?).
 24. Okej, så något på Facebook och då kan jag inte testa eftersom jag inte har något Facebook-konto. Har du prövat med någon annan webbläsare?
 25. Jo, men vet du att det är webbläsarberoende kan du ju jobba på att optimera Chrome. Tilläggen i Chrome hittar du så här: https://support.google.com/chrome_webstore/answer/2664769?hl=sv Det går att installera Chrome-tillägg i Opera om man installerar ett särskilt tillägg först: https://addons.opera.com/sv/extensions/details/install-chrome-extensions/
×
×
 • Skapa nytt...