Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  94 774
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  749

Allt postat av Cecilia

 1. Enligt https://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2013_release-word/options-advanced-general-file-locations-grayed-out/c5a55f09-3be4-456f-be20-92f778fbff87 måste man ha ett dokument öppet för att kunna ändra där.
 2. Hittar ett tips om att använda Web Layout i stället: https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/msoffice_word-mso_win10-mso_2016/disable-automatic-page-breaks-in-word/827d037e-89c8-44d5-95fa-b2904cf77a17 Eller se här: https://stackoverflow.com/questions/10169166/how-can-i-remove-pagebreaks-from-microsoft-word
 3. Kolla inställningen i Malwarebytes om Åtgärdscentret: https://forums.malwarebytes.com/topic/217640-mbam-deactivated-defender/ inlägg 4 Se även inlägg 9 och i så fall kanske det löser sig genom att avinstallera Malwarebytes, aktivera Defender och sen installera Malwarebytes igen.
 4. Jag är väldigt säker på att t ex Swedbank inte vet i förväg när t ex Handelsbanken kommer att släppa en ny version av sin webbplats, det vet de ju knappt själva (eftersom något allvarligt kan inträffa under testerna så att en massa behöver skrivas om, eller testtiden halveras för att alla programmerare har varit ovanligt duktiga). Dessutom skulle de kunna råka illa ut om de avslöjade andra företags mer eller mindre hemliga information.
 5. Har du prövat med Google Translate?
 6. Har du läst Handbrakes hjälpsida om subtitles? Det verkar bero en hel del på källan: https://handbrake.fr/docs/en/latest/advanced/subtitles.html
 7. Så vitt jag kan se listar HP många drivrutiner för den datorn och Windows 7. https://support.hp.com/se-sv/drivers/selfservice/hp-probook-4520s-notebook-pc/4145198 Börja med att installera Kretsuppsättning (Intel Chipset Installation Utility). Kanske HP Advisor (under Programvara - Lösningar) hjälpa dig också med att hitta rätt drivrutiner (jag vet inte vad den ger råd om). un2420 verkar vara samma sak som Qualcomm Gobi2000 Drivers vilket finns i listan med drivrutiner. När det gäller vad okända enheter är så dubbelklicka på en sådan, välj fliken Information och sen Maskinvaru-ID. Det längsta "Värde" som listas kan man söka på för att komma fram till vad det är för något och sen går man till HP-länken ovan och försöker hitta rätt drivrutin.
 8. Har du prövat att logga in med ditt tidigare användarnamn och lösenord? Vad finns det för val om du väljer "Inloggningsalternativ"? Stämmer det som hände i din dator överens med hur det ser ut i denna guide? https://www.tenforums.com/tutorials/38595-recover-windows-10-recovery-drive.html Observera att i punkt 11 finns en länk till fortsättningen av återställningen.
 9. Ja, men vilket av de två alternativen i det stycket valde du, Avancerade alternativ > Systemåterställning eller Avancerade alternativ > Återställ från en enhet?
 10. På vilket sätt använde du återställningsenheten? Jämför med vad det står här om att använda en återställningsenhet för att återställa Windows: https://support.microsoft.com/sv-se/help/12415/windows-10-recovery-options Det finns två alternativ där. När du tar foton försök att bara ta på det intressanta området, nu blir texten i fotona väldigt liten och svårläst för mig. Vrid gärna mobilen/kameran 90 grader.
 11. Det kan fungera eller det kan inte fungera om man använder något som inte är testat, det vet man inte förrän man prövar själv. Det kan fungera idag men behöver inte göra det i morgon. Så utan att testa vet man inte om urgamla operativsystem och webbläsare fungerar. Rätt som det är kan de börja följa en ny standard som gör att något gammalt kan sluta att fungera.
 12. Så återställningen är alltså klar? I så fall stäng av datorn, helst genom att klicka på det i din första bild men det funkar med strömbrytaren också, ta ut USB-minnet och starta datorn. Om allt har gått bra kommer Windows 10 att starta.
 13. Vi behöver nog veta mer om vad du gjorde innan du började skriva den här tråden. Enligt citatet så har du redan återställt dator men sen skriver du något om att få tillbaka Windows. Kan du beskriva mer exakt vad du har gjorde då?
 14. Visst men det är klart att risken ökar om man har operativsystem och webbläsare med kända säkerhetshål. Handelsbanken anger att man ska ha någon av de tre senaste versionerna av Firefox, Chrome, Edge eller Internet Explorer 11 och supporten för Vista upphörde för 2 år sen. Se deras systemkrav.
 15. Förhoppningsvis ska väl Mikael63 inte behöva sitta upp så sent just i badrummet
 16. Det är fullkomligt omöjligt för oss moderatorer att komma ihåg vad en viss medlem har för operativsystem mm, det finn alldeles för många medlemmar för det utan det är viktigt att i varje tråd lämna all information som behövs. Desto viktigare att citera i så fall så att det framgår vad det är man svarar på. Kom ihåg att dina frågor endast var: vilket är vad .M svarar på, men inte marim.
 17. Det kan vara så att du antingen har fått senaste versionen av Edge som är baserad på Chromium eller att det är en förberedelse för att du ska kunna få den uppdateringen senare. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.711482/microsoft-edge
 18. Jag tror att du behöver läsa lite om det som brukar kallas man-in-the-middle som t ex går ut på att webbläsarens internetåtkomst manipuleras och en anslutning till en bank styrs om så att webbläsaren då passerar en annan server på vägen och den servern ändrar informationen så att det ser riktigt ut för dig men det är annan data som går till/från banken, dvs du tror att du betalar till elbolaget men egentligen hamnar ett högre belopp på hackarens konto.
 19. Är de daterade på Asus sida så att det går att se om någon av dem är ny? Du kan ju också jämföra versionerna med de som Intel har på sin webbplats, kan vara så att Intel har kommit ut med en nyare version som Asus inte har lagt upp på sin sida än eller att Intel har dragit tillbaks en version som ofta orsakar problem.
 20. LAN är ju nätverkskortet så det låter ju inte så troligt. Rapid Storage Technology har ju med lagring att göra i alla fall.
 21. Kommer du ihåg om det kom in någon drivrutinsuppdatering dagen innan problemet uppstod? Är det någon av drivrutinerna från Asus som är nyligen släppt så man kan misstänka att det är fel på den?
 22. Sådana filer brukar skapas när det är problem med USB-minnet, hårddisken mm. Det kan bero på att USB-minnet har dåliga minnesceller, dvs man kan inte lita på att filerna inte förstörs under lagringen, eller att någon rycker ut USB-minnet utan att använda Säker borttagning och då skadar filsystemet.
 23. Får du något annat problem om du låter bli Asus egna drivrutiner?
 24. Det bör räcka med de drivrutiner som följer med Windows när det gäller DVD-enheter, men om du vill kan du kolla på datortillverkarens (eller moderkortstillverkarens om det är en dator du byggt själv) webbplats efter drivrutiner för moderkort och chipset. Är det samma problem för CD-skivor som för DVD-skivor? Jag undrar eftersom DVD-enheter har en laserdiod för CD och en för DVD så fungerar det ena men inte det andra så är det troligen den ena laserdioden som är trasig eller smutsig.
×
×
 • Skapa nytt...