Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cecilia

Huvudmoderator
 • Antal inlägg

  94 488
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  737

Allt postat av Cecilia

 1. Ja, det kan bli så ibland. Antingen har filerna inte hunnits skrivas till disken eller filsystemet på disken har inte hunnits uppdateras. Recuva har gott rykte sen många år tillbaka men Puran tror jag inte att jag har sett något om tidigare. Du kanske också borde kolla upp att hårddisken inte håller på och går sönder (efter att räddat filerna eftersom en hårddisktest kan göra en dålig disk sämre).
 2. Cecilia

  SQL till Javakod

  Det finns åtminstone något gammalt projekt på Github som har samma syfte.
 3. Cecilia

  Bildprogram

  Har du prövat att ominstallera bildprogrammet? Kanske bäst att börja med att avinstallera det.
 4. Cecilia

  IMAP-konto

  Det är då du har nytta av att skapa lokala mappar i Outlook, som det skrevs om på första sidan av tråden.
 5. Cecilia

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  I Windows 7 hittar man Kommandotolken i Start-menyn - Alla program - Tillbehör. Men DISM-kommandot fungerar inte i Windows 7 och Powershell finns inte. Har du någon vän som du kan mejla ett par av bilderna till för att se om vännen kan öppna dem? Det visar om problemet är i själva bildfilen (blivit skadad) eller om det är något i din dator.
 6. Cecilia

  IMAP-konto

  Kan det hjälpa med att använda Outlooks widget i konfigureringen av låsskärmen? https://support.office.com/en-us/article/optimize-the-outlook-mobile-app-for-your-ios-or-android-phone-de075b19-b73c-4d8a-841b-459982c7e890 https://android.stackexchange.com/questions/171166/widget-to-display-outlook-calendar
 7. Cecilia

  Påsk

  Tack detsamma!
 8. Cecilia

  Sängskåp för högt

  Har du någon mer fråga?
 9. Cecilia

  LÖST Flytt av innehåll i Thunderbird

  Det jag har gjort är att gå ner några steg nedanför/inuti Thunderbird i den sökväg du anger. Där finns det en mapp som heter Profiler och i den mappen finns det en mapp som heter några slumpmässiga tecken följt av .default (om jag minns rätt, sitter inte vid en Thunderbird-dator just nu). I den mappen finns även konfigurationen av mejlkontona. Jag har startat Thunderbird i den nya datorn så att den har skapat ovanstående nämnda mapp "slumpen.default". Sedan har jag kopierat in allt som finns under motsvarande mapp i den gamla datorn in i den mappen. Om man kopierar in hela Thunderbird-mappen, den som du har gjort backup på, finns det risk för att Thunderbird inte hittar den rätta profilmappen eftersom de slumpmässiga tecknen inte längre stämmer överens med vad Thunderbird tycker är rätt i den nya datorn.
 10. Cecilia

  IMAP-konto

  Du kan ju kolla om någon annan mejlapp än Samsungs fungerar bättre, t ex Microsofts Outlook-app eftersom du är van vid Outlook i datorn. Samsung vill väl bara att de ska ha en enkel mejlapp att skicka med mobilerna medan Microsoft gör en app med konkurrens från Googles mejlapp och konkurrens leder många gånger till bättre produkter.
 11. Cecilia

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Jag föreslår att du hör med Telia hur det är meningen att två digitalboxar ska få tevesignal för det skiljer sig en del där mellan olika teveleverantörer.
 12. Cecilia

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  Har du tagit rätt variant av fristående KB4493509 när det gäller 32- eller 64-bitars Windows och för version 1809 (antar att det är den du har nu efter ominstallationen) om det är olika?
 13. Cecilia

  Sängskåp för högt

  Du menar att sätta överskåpen någon annanstans? Det beror bland annat på hur bra det går att separera överskåpen från resten av sängskåpet. På fotot ser det bara ut att vara en skiva mellan de två delarna, dvs de delar stomme. Sen måste överskåpen stadgas upp om de ska tåla att hängas i stället för att stå på något för annars är det risk att de går sönder.
 14. Cecilia

  Sängskåp för högt

  Det går ju inte att slipa 10 cm och det finns ju inte heller någon sockel eller takanslutning att ta bort. Ett sätt kan ju vara att ta bort överskåpen. Att göra överskåpen 10 cm lägre är ju rätt besvärligt eftersom det t ex innebär att man måste flytta gångjärnen.
 15. Cecilia

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Nej, det är utmärkt att det fungerar nu
 16. Cecilia

  KB 448 98 99 fel 0x80070020 Windows Update

  KB4493509 är det kumulativa april-uppdateringen så den innehåller allt som KB4489899 innehåller. Kommer KB4493509 upp när du söker efter uppdateringar?
 17. Cecilia

  LÖST Ny dator

  Appar i Google Play kan bara installeras i Android-mobiler och -surfplattor, och motsvarande för Apples app-butik. Appar för Windows 10 kan man bara hämta i Microsoft Store-appen. En genväg till Nordeas webbplats kan man skapa genom att först besöka Nordeas webbplats och sen dra ut ikonen framför adressen på skrivbordet eller på något annat sätt beroende på webbläsare.
 18. Cecilia

  LÖST Ny Iphone

  Med tanke på vad de skriver om användningen av iTunes för att flytta från en mobil till en annan låter det inte som ett bra alternativ: https://www.tenorshare.com/ios-file-transfer/transfer-iphone-5-5s-to-iphone-8-8-plus.html Man får upp många sidor när man söker på: how to move from iphone 5 to iphone 8 men många verkar vara ute efter att sälja program för det tyvärr. Samma appar får man lätt ner med hjälp av App Store: https://www.easeus.com/iphone-data-transfer/transfer-apps-from-iphone-to-iphone-8.html
 19. Cecilia

  Uppdateringen till v 1809 förbrukade 21GB av min hdd

  Fast Lasse installerade ju version 1809, inte 1903.
 20. Cecilia

  Uppdateringen till v 1809 förbrukade 21GB av min hdd

  Det är ju inte uppdateringen i sig som tar plats utan säkerhetskopian av hur det såg ut innan (vet inte precis vad de gör men det är kanske en kopia av C-partitionen förutom privata filer i komprimerat format) och bara en nyinstallerad Windows tar väl betydligt mer än 21 GB. https://www.cnet.com/how-to/how-to-free-up-disk-space-after-updating-to-windows-10-april-2018-update/ När det gäller små hårddiskar så kan uppdateringsprogrammet utnyttja ett USB-minne mm: https://support.microsoft.com/en-us/help/4013876/windows-10-free-up-space-to-install-latest-feature-update
 21. Cecilia

  Uppdateringen till v 1809 förbrukade 21GB av min hdd

  Det sparas en säkerhetskopia så att du ska kunna ångra uppdateringen om du får problem med den. Säkerhetskopian tas bort efter ca en månad. Det är i alla fall så det har fungerat vid alla de andra stora uppdateringarna till Windows 10 så jag antar att det är samma sak med 1809.
 22. Cecilia

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Då är det bättre att du väljer 1 och 6 eftersom 1 och 3 stör varandra liksom 6 och 8.
 23. Cecilia

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Javisst, men bra kanalval på 2,4 GHz bestäms i hög grad av vilka kanaler som dina grannar använder och det känner ju inte jag till.
×