Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pm_lee50

Medlem
 • Antal inlägg

  65
 • Gick med

 • Senaste besök

Om pm_lee50

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  studsvik
 1. Ett tips, fuska inte, du kan åka fast veckor efter du fuskat och då stängs ditt steam konto av och cd nyckeln blir värdelös. då måste du köpa nytt spel.
 2. Jo nu har jag pillat lite mer och lyckats få igång WPA-PSK. Det ska vara ännu säkrare än 802.1x, eftersom det använder TKIP kryptering som slumpar fram nya nycklar kontinuerligt. Det enda jag funderar på är att lösenordet jag använder inte är lika säker /lång som den 13 tecken långa WEP nyckeln. Lite jobbigt med 13 tecken långa lösenord, eftersom det står i routern att anslutna datorer måste ange lösenord igen efter en viss tid, som ställs in i routern, t ex 30 minuter. Det lustiga är att jag provat att ha ett tidsintervall på bara 3 minuter, för att se hur det ser ut när man måste ange lösenordet igen. Men den frågar inte, man är ansluten hela tiden. Jag har t o m provat att stänga av datorn i 5 minuter och sen slå på den igen, men man behöver ändå inte ange lösenordet. Är det så att det hämtas automatiskt från de sparade nätverksinställningarna? Om den aldrig begär lösenordet igen då ska man ju ha ett längre och knepigare för mer säkerhet. För övrigt ser jag fortfarande min grannes helt oskyddade trådlösa nätverk som ligger öppet för att ansluta till Så ser jag mitt eget; det står "skyddat nätverk". Då känner jag mig lite stolt Förresten, WPA-PSK med TKIP, verkar en aning segare, uppkopplingen verkar "pausa" mer än 128 bit WEP. Kan det vara så? [inlägget ändrat 2005-10-24 09:33:45 av pm_lee50] [inlägget ändrat 2005-10-24 09:35:56 av pm_lee50]
 3. Jag har en trådlös router Zyxel Zyair G-2000. Jag kan ansluta till nätverket med trådlös laptop. Jag har ställt in dolt ESSID, Mac-filtering och 128 bit WEP kryptering och det funkar. Man ser inte nätverket om man inte skriver rätt ESSID, man kan inte ansluta om man inte har rätt mac adress och man måste ange den rätta WEP nyckeln. Så långt funkar allt. Men jag har läst i manualen till routern att det är ännu säkrare med 802.1x/WPA inloggning med namn och lösenord. Jag har ställt in anv namn och lösen i routerns User database. Men när man ska ansluta från en dator sen kommer ingen ruta upp för att ange anv namn och lösen. Man får bara ett meddelande att man saknar "certifikat för nätverket". Jag har kollat bland certifikaten i windows, jag hittar inget som passar där jag kan ställa in anv namn och lösen. Jag kan inte heller skapa ett nytt certifikat. Hur får man den här inloggningen att funka mot routerns user list? Jag har kollat i manulen men den går inte in i detalj. [inlägget ändrat 2005-10-23 18:54:33 av pm_lee50] [inlägget ändrat 2005-10-23 18:56:04 av pm_lee50]
 4. tack för hjälpen. har äntligen fått igång nätverket. med dold essid, mac filter och 128 bit wep var inte så lätt håller aldig på med sånt.
 5. Har köpt ett nätagg: Q-Tec 500W Big Fan http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13981 I beskrvning står följande: Key features 500 Watt PSU Suitable for ATX systems using a Pentium 4 or AMD CPU Extra large 120 mm fan for optimal cooling with lower noise Fan speed controlled by temperature Low noise level less than 26 dB(A) jag har aldrig hört fläkten gå ner, eller upp i varv, den låter rätt mycket mer än mitt gamla 350W. Varför går den inte ner i varv, eller upp, eller märks det inte? Är det nån sladd som jag glömt fästa, eller nåt prog jag behöver? Ser ingen knapp eller ratt på nätdelen heller. Har ett MSI K8N Diamond moderkort, kanske inte funkar med det kortet? Vad ska PSU fan speed controllen läsa av tempen efter? CPU temp eller Systemp? Har just nu: CPU 38 C , SYS 33 C Win XP sp2
 6. Det trådlösa nätverkskortet sitter färdigt i en laptop så det följde inte med nåt program till det kortet. Men jag ska testa lite.
 7. Men kan man inte ha ett Hemma nätverk som kräver inloggning? Eller är jag ute och cyklar? Kan jag inte ha de två datorerna i ett eget nätverk? Då kommer man väl inte åt dem, även om man kommer åt internetuppkopplingen? Vad menas då med öppet och stängt trådlöst nätverk? Det är alltså inte om det krävs inloggning utan om det är krypterat eller inte? Läste den guiden, den var lite tunn. MAC filtrering, kan man med det bestämma att bara vissa nätverkskort har tillträde? Och om jag sätter på kryptering hur ställer jag in rätt kryptering på den bärbara då? Jag ska kolla i boken, men det kan vara bra att få lite hjälp av er med.
 8. Ok, jag har funderat efter min förra tråd, //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=761287 och fått låna en trådlös router som vi inte använder på jobbet. En Zyxel Zyair G-2000. Jag tänkte köra med sladd till min egen och trådlöst till en bärbar. Jag vet hur man kopplar en en vanlig router så den funkar men har ingen aning hur man gör med en trådlös. Man bör ju ha lite säkerhet. Jag vill inte att nån ska kunna koppla in sig utan lov och surfa. Sen ska man väl kryptera? Jag har läst om WPA, APS ASP etc och blir helt mörkrädd, fattar inget Jag skulle vilja att man måste logga in med användarnamn och lösenord för att kunna använda uppkopplingen och sedan kanske lite krypeting. Jag kräver ingen pentagon säkerhet Båda datorerna har win xp2. Telia ADSL. [inlägget ändrat 2005-10-17 16:08:56 av pm_lee50]
 9. Ja det verkar inte vara en helt lysande ide att låna grannens internet. Sjävlklart tar jag grannens bil om han inte låser! Har lånat den 3ggr senaste året! skoja bara Jag kan ju påpeka att jag inte gör detta för att snåla. Jag har ett eget 8mit adsl telia abonnemang som jag betalar för. Det är när min far bor hos mig ibland ett par dagar som han ibland vill surfa lite samtidigt som jag. Fast ni har helt rätt. Man ska inte göra så. Och med tanke på ev. egna risker, ska jag inte göra det mer. Jag ville bara höra mig för lite för jag tyckte det var så osanolikt att nån bara släpper in folk på sitt bredband.
 10. Heheh, jo det är väl sant. Men det är ju inte som om jag hackade mig in, jag har inte knäckt ett enda anv namn eller lösenord, bara letat reda på en uppkoppling. Om man inte vill få sitt internet snyltat då sätter man väl nån inloggning och spärr? Du frågade om jag lånar grannens bil utan att fråga. Grannen låser och larmar sin bil, vilket internet samariten borde göra med i så fall Men det finns vissa risker med att jag i min tur kan få mailen kollad etc?
 11. Hej. Nån i mitt hus har em trådlösuppkoppling som sänder ut. Vet inte vem det är. Men jag kan surfa genom den uppkopplingen på min bärbara!!? Behöver ingen inloggning, anv. namn eller lösenord, utan det är bara att ansluta. Är det lagligt att göra detta? Hur kommer det sig att man kan göra så här? Om jag "lånar" uppkopplingen, finns det några risker åt andra hållet? Att personen tar sig in i min bärbara etc. Jag har inget utdelat i nätverket och XPs brandvägg är på. Jag använder detta bara ibland för att slösurfa i soffan. Inget olagligt som fildelning eller sånt, utan bara slösurfning. Är det bara surfa på eller?
 12. Jag har nu testat att starta i felsäkert läge och installerade sedan programet helt utan problem! Märkligt Men kul att det gick! Så det kan vara ett tips till alla med gamla program som inte vill installera under XP. Tack alla för er hjälp!
 13. Jag har provat att installera med både win 95 och win 98 kompbilitet och det blr samma sak. Jag ska dock prova installera i felsäkert läge, det kan fungera. Esc. Jag kontaktar dig om pris för NE 2002 så får vi se. Jag förutsätter att det är orginal. [inlägget ändrat 2005-09-06 19:48:14 av pm_lee50]
 14. Det går inte att välja 16 eller 32-bit installation. Finns bara en Setup. Det där med felsäkert läge ser intressant ut. Helt klart värt ett försök. Ska testa när jag kommer hem. Ska även testa diskkontroll. Fast det verkar osannolikt. Har aldrig haft problem med disken som är ganska ny. Fast man vet aldrig. Tackar så länge för hjälpen. Har dock märkt att det ofta är problem med gamla program från mindre utgivare. Jag har även Microsofts Enchyclopedia 96 (felstavat?) och det funkar hur bra som helst. Kontaktade förut även Nordstedts support ang Focus98. Fick inga tips, ingen hjälp. Enda svaret jag fick var att produkten inte stöder Win XP. Inte minsta tips eller vink. Dåligt. [inlägget ändrat 2005-09-06 10:04:12 av pm_lee50]
 15. Ok jag testade igen för att få fram texten i felmeddelandet. Inte helt tydligt för det är nåt strul med å ä ö i meddelandet "SETUP1 orsakade ett allm,,nt skyddsfel i modul KRNL386.EXE p. 0001:2452. V,,lj St,,ng. SETUP1 kommer att st,,ngas."
×
×
 • Skapa nytt...