Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JBear

Medlem
  • Antal inlägg

    352
  • Gick med

  • Senaste besök

Om JBear

  • Medlemstitel
    Aktiv
  • Födelsedag 1951-01-30

Profil

  • Ort
    Norrköping
  1. Hej, jag letar efter ett PC-program som låter ungarna använda datorn en viss tid per dag som dom SJÄLVA får styra över. Alla svar jag hittills hittat säger det jag redan vet - att Windows har en schemaläggare där jag kan ställa in när dom kan använda datorn. Jag söker det som finns på Mac - Apple har lösningen. Föräldrakontroll som ger ungarna egen frihet att utnyttja en viss daglig dos vid datorn som dom själva vill. Vad har PC-användarna att tillgå i den vägen?
  2. Precis - Windows säger direkt att filen jag söker på ligger i papperskorgen om det är där den är. Macen i det här fallet mörkade. Jag vill tro att jag själv måste ha gjort nåt fel. Det finns ju ingen reson i att Spotlight leverar 1500 svar på en fråga om en viss typ av filer utan att sedan berätta var på hårddisken jag kan finna dom. Ni som själva är inbitna mac-are kanske kan förklara nån inställning jag missat?
  3. Jag tömde papperskorgen! Då försvann dom spöklika genvägarna. Sen kom dom inte tillbaka mer i Spotlight. Vet nån varför macen visar genvägar till filer som är kastade - utan att ange att dom ligger där? Det fanns alltså ingen sökväg som det annars gör när man letar filer via Spotlight. Det hade besparat er alla mina (onödiga) frågor.. Mvh!
  4. Hej macvänner.. En svår fråga för mig som nybörjare lyder: Jag försökte installera Avid Express Pro v. 5.7.2 (2006-2007) på min Macbook Pro med Mac OS X v. 10.6.7. Fick efter en stund felmeddelande att programmet inte skulle fungera. Vilket ledde till att jag drog dom ikoner som dykt upp i programmappen till papperskorgen i tron att så avinstallerades allt. Men sen dök allehanda felmeddelanden upp, om att diverse Avid-komponenter inte kunde startas. Mödosamt fick jag anteckna namnet på varje fil (ett tiotal sammanlagt) och raderade dem en efter en. Nu startar datorn bra igen, men när jag "spotlightar" på "Avid" får jag träff på 1.558 objekt och dom går inte att radera. När man klickar på exempelvis en som heter Avid Xpress Pro Index kommer detta meddelande upp: "Aliaset "Avid Xpress Pro Index" kan inte öppnas eftersom originalet inte kan hittas". Tre knappar finns där till: Radera alias / Reparera alias / OK Radera går inte, reparera drar igång "Välj det objekt som du vill att aliaset "Avid Xpress Pro Index" ska öppna (??? jag väljer avbryt) och så klickar jag OK för att stänga fönstret. Inga filer kan raderas. Vid omstart av datorn försvinner dom inte heller. Dom är spökfiler, dom syns med kan inte påverkas. Under "Arkiv" är alternativet "Flytta till papperskorgen" ljusgrått (oväljbart). Och det går följaktligen inte heller att radera filerna med cmd+backspace. Min kompis gissar att datorn fick spelet när jag försölkt installera en för gammal Avid-variant (redigeringsprogram med väldigt tuyngt innehåll för övrigt). Vad rekommenderar ni mig att göra? Mvh!
  5. Nån MacbookPro-kunnig som vet hur man blåser rent den lilla älsklingen och börjar om från början? Jag försökte installera ett redigeringsprogram i helgen som inte ville fungera. Men det lämnade startup-filer i system/bibliotek nånting (flera olika ställen förresten). Som säger att dom inte kan dra igång redigeringsprogrammet. Jag vet inte hur jag får bort alla filerna och tänkte därför blåsa om datorn helt enkelt. Först vill jag förstås ta vara på alla bilder och filmer och annat jag har sen tidigare. Jag tänkte spara detta på en extern hårddisk som jag använt för pc (LaCie). Men förstås inte ens hur jag formaterar den. Jag har bara haft macken i knappt ett år, så förklara gärna i enkla termer - för trots 20 år PC-vana (eller kanske just därför?) blir jag inte klok på den!
  6. Uj uj uj... det var jobbigt. Jag avinstallerade ljudkortets drivrutiner och installerade dom du tipsade om, men då uppstod problem: Fick uppmaning att stoppa in CD-skivan från Creative och installera sw\284338.b2c\global\winxp2k.32\compaq\audio\audigy\audio\drivers\win2k_xp Som naturligtvis inte gick... (har inte skivan). Letade efter filen på nätet men kunde inte få nån google-träff på hela filnamnet. Försökte istället hitta den i mappen där jag laddat ner filen från HP, och efter många mapp-öppningar och chansningar fann datorn på ett ungefär vad den sökte efter. Men jag fick bara tillbaka mitt 2.1-ljud efter allt mekande, inte 5.1. Creative finns installerat, med olika funktiner, men inga fungerar: Cannot initialize audio driver. Reinstall audio driver. Har jag missat nåt tror du eller är det fel drivers?
  7. Jo det finns många uppsättningar att välja på, men där ligger inte problemet, tack i a f. Jag ska se om Thomas tips hjälper (med avinstallera drivrutin och instellera den han hittat på HP:s hemsida).
  8. Jag kör med Vista, Asus tiger drivers för Vista har jag inte hittat på nätet, min installationskiva gäller för XP enbart. Kan det vara problemet..? Tidigare gick det - men kanske var sändningarna fortfarande analoga då? Jag får inte in radio heller (FM).
  9. Jag har ett TV-kort i min Windows Vista-dator som inte tycks fungera. Det är ett Asus Tiger rev 3.02 med My Cinema-programvara till. Jag hittar inga kanaler när jag låter söka efter några, inget kommer upp på listan. Har en vanlig sprötantenn i uttaget på TV-kortet. Måste jag ha en digitalbox mellan antennen och TV-kortet kanske?
  10. Hej, jag har 5 småhögtalare och en baslåda, Philips A 5.100/00 där jag tidigare kunde höra ljud i alla och balansera ljudet med Creative Audio HQ, ett program som försvann när jag ominstallerade Windows XP Personal SP3. Dator heter Compaq Presario 8130EA och med System Information SIW får jag fram: Sound Device: Creative Audigy Audio Processor (WDM) Namn Creative Audigy Audio Processor (WDM) Tillverkare Creative Technology, Ltd. Enhets ID PCI\VEN_1102&DEV_0004&SUBSYS_00541102&REV_03\4&25296D99&0&50F0 PnP Device Id PCI\VEN_1102&DEV_0004&SUBSYS_00541102&REV_03\4&25296D99&0&50F0 - - - Nu hör jag bara ljud i vä och hö fram (inte center och inte dom två bakre heller). Baslådan går också, dvs jag har 2.1 och inte 5.1. Hur jag än försöker med att ladda ner drivrutiner och annat går det inte. Alla sladdar sitter rätt. "Cannot initialize audio driver, Reinstall audio driver" är det meddelande jag får när jag försöker starta Creative Audio HQ. Det verkar som programvaran inte finner något 5.1-kompatibelt ljudkort, men jag hade som sagt ljud tidigare, före ominstallationen. I enhetshanteraren för ljud- video- spelenheter står Creative Audiogy Audio Processor. Ljud-CODEC och diverse rader där enheten uppges fungera korrekt. Högre upp i listan under "Andra enheter" finns fyra ? för bland annat Multiemediestyrenhet. Jag suckar...
  11. Bra förslag, men den tuffade vidare av sig själv nu när jag satte mig för att få hjälp på nätet... Tack i alla fall!
  12. Hjälp! För tre år sen köpte jag en ny dator från JM-data i Malmö med två hårddiskar, C och D. På C låg Win XP förinstallerat och jag fick med en uppgraderingsrättighet till Vista som var på gång ut på marknaden då. När den kom kunde jag uppgradera från XP till Vista - inifrån Windows som då måste vara igång. Sen kom Win 7 Beta och jag provade den, men nu har provperioden gått ut och jag får varningar om det på skärmen. Datorn fungerar men jag vill inte ha det så. Då försökte jag installera Vista igen men det gick bara från en Win XP igång som sagt, inte från scratch. Då försökte jag installera Win XP från scratch istället, med en skiva som jag hade från en annan av mina datorer - eftersom jag saknar själva skivan för XP från JM-data. Allt går bra med formattering etc, men sen händer detta: "Tryck på valfri tangent för att fortsätta" går inte och när jag tar den enda kombination som får nåt att hända (ctrl+alt+del) så kommer jag tillbaka till ruta ett, dvs "vill du starta från skivan" och så tas hela proceduren om från början igen. VAD ska jag göra... Nu får jag dessutom inte igång Win 7 - "operativsystemet startar inte".
  13. har inte angett sin status

×
×
  • Skapa nytt...