Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Muppx

Medlem
 • Antal inlägg

  80
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Ja, dumt av mig att inte ta med koden. public class Prog01 { public static void main(String[] args) throws IOException { boolean done = false; Filter f1 = new Filter(); BufferedReader indata = new BufferedReader(); System.out.println("Skriv in din text"); while (!done) { String rad = indata.readLine(); f1.filter(rad); if (rad == null) { done = true; } } if (f1.points()>=10) { System.out.println("Skräp"); } else { System.out.println("text OK"); } } } Det som händer är att man skriver in en text (antingen manuellt eller från en textfil). Denna text ska läsas in rad efter rad och skickas ner till metoden filter som räknar ut hur många poäng raden innehåller och retunerar detta. Skräp eller text OK skrivs ut beroende på poängen. Det jag försökt med här är en while slinga som ska läsa in alla rader men det som händer är att om jag skriver in text i prompten så vill den att jag ska skriva in ännu en rad varje gång jag trycker Enter. Och läser jag in från en textfil så blir det et Nullpointerexception som jag inte vet vad det beror på. Tacksam för all hjälp /Fredd
 2. Hej! Håller på med ett program som ska kontollera en text som man antingen enbart skriver in i prompten eller som redan finns skriven i en .txt fil som man läser in genom att skriva java prog01<text.txt Problemet är att få den att läsa alla rader i textfilen. Jag kan bara få den att läsa in första raden i textfilen och har försökt lite med en while slinga för att den ska läsa in alla rader men det som händer då är att det inte går att sluta skriva om man väljer att bara skriva in texten från prompten. Skulle behöva några förslag tack. /Fredd
 3. Tackar för svar Ja, tyvärr måste vektorn deklareras i konstruktorn (ett uppgiftskrav). Min lösning får nog bli en lokal kopia men jag är inte säker på vad du menar med det. Hur kommer jag åt denna lokala kopia från filter()?
 4. public class test { public static void main(String[] args) throws IOException { Filter f1 = new Filter(); } } class Filter { private String[] badWords; //konstruktorn instansierar vektorn badWords och lägger in orden i vektorn public Filter() { badWords = new String[8]; String[] badWords = {"skuldsanering","sex","inkomst","ränta","rea","debt", "porn","viagra","sale"}; } public int filter(String line) { for(int i = 0; i<8; i++) { System.out.println(badWords[i]); } } } Det jag har försökt göra här är att instansiera en vektor badWords i konstruktorn Filter() vilket fungerar utmärkt. Problemet är att jag vill använda vektorn i min metod filter() men när elementen från vektorn skrivs ut där så har alla värdet null, vektorns värden verkar inte ha följt med från Filter(). Vektorn måste instansieras och få värden i konstuktorn Filter(). Hur gör jag för att kunna använda vektorn i metoden filter() med de värden den fick i Filter()?
 5. Ja, jag ber om ursäkt för koden. Den blev skriven i all hast och i rörigaste laget. if ($rad["sender"] Detta var bara ett misstag från min sida när jag skrev inlägget. Jag ska försöka skriva min idé med renare kod här mysql_select_db("databas"); $sql_query = "SELECT sender FROM messages $data = mysql_query($sql_query); while ($rad = mysql_fetch_array ($data)) { if ($rad["sender) { echo "Du har meddelanden"; } else { echo "Du har inga meddelanden"; } } Detta är vad jag vill upp nå med min kod. En sak ska skrivas ut om något hittas i databasen, om inte ska en annan sak skrivas ut men jag kan inte få det att fungera. Den skriver ut "Du har meddelanden" i alla fallen. Använder jag fel metod? [inlägget ändrat 2004-03-29 22:50:58 av Muppx]
 6. Gör så att du räknar antalet rader i tabellen med "Rubriken","Författare","datum/tid" och "Svar". Det gör du på följande sätt: mysql_select_db("databas"); $result = mysql_query("SELECT * FROM tabell"); $num_rows = mysql_num_rows($result); $numrows blir då ett heltal som är lika med antalet rader i tabellen "tabell". Självklart ska du upprätta en kontakt till databasen innan du skriver denna kod.
 7. Har en tabell i en databas som listar en användares meddelanden. Det jag gör är att hämta alla meddelanden som har reciever = $_SESSION["username"]. Om det inte finns något meddelande som stämmer med detta så hämtas inget och jag vill då att det ska skrivas ut att man inte har några meddelanden. Tyvärr kan jag inte få det att fungera. Koden är följande mysql_select_db("databas"); $sql_query = "SELECT sender, headline FROM messages WHERE reciever = '{$_SESSION["username"]}' ORDER BY ID DESC"; $data = mysql_query($sql_query); while ($rad = mysql_fetch_array ($data)) { ?> <tr <?php if ($rad["sender"] { echo '><td><FONT FACE="verdana" SIZE="2"><a class="two" href="members.php?name='; echo $rad["sender"]; echo'">'; echo $rad["sender"]; echo'</FONT></a> </td><td align="center"><FONT FACE="verdana" SIZE="2"><a class="two" href="messages.php?message='; echo $rad["headline"]; echo "&"; echo "name2="; echo $rad["sender"]; echo'">'; echo $rad["headline"]; echo'</FONT></a> </td>'; } else { echo 'td height="20" bgcolor="#DDDDDD"><FONT FACE="verdana" size="2">You have no messages</td>'; } ?> </tr> <?php } ?> Det jag försöker med är att en sak skrivs ut om (if) ett meddelande hittas (som fungerar). Hittas inget meddelande (else) så skrivs något annat ut. Det som inte fungerar är -else satsen. Den skriver aldrig ut något. Tack på för hand [inlägget ändrat 2004-03-28 21:00:03 av Muppx] [inlägget ändrat 2004-03-28 21:00:57 av Muppx]
 8. Tack för det enkla och utmärkta svaret. Menade såklart från en databas, dålig förklaring från min del. Tackar
 9. Hej Har letat och funderat och letat men jag kan inte koma på hur jag ska göra för att hämta omvänt från en tabell. Med detta menar jag att jag vill hämta och skriva ut de understa värdena i en tabell först, alltså de senast skapade. Tack i förväg.
 10. Tack för svaren. Ajuna, jag tror jag förstår ditt upplägg av tabeller. Efter att ha tittat på dom började kugghjulen i hjärnan att snurra och jag tror jag har kommit på lösningarna. Om det inte funkar så gissar jag att ni snart ser mig här igen. Tack för ideérna!
 11. Ja, jag tycker själv att en tabell per användare nog inte är en så bra lösning men jag kan inte komma på något annat. SQL-satsen du skrev hade jag tyvärr redan hittat på mysql.com men jag kan inte komma på hur jag ska använda den i en php sats. Säg t.ex. att jag vill radera från en tabell. Då kör jag ju bara följande: $data = mysql_query("DELETE FROM users WHERE username = '{$_POST["delete"]}'"); Enkelt, men hur ska skriva för att köra SQL satsen du gav mig i en phpsida?
 12. Flummig rubrik kanske men det jag undrar är följande. Jag har ett "community" där man kan registera sig. När man har registerat sig som säg, OLLE, så vill jag att det i min databas ,som redan finns, ska skapas en ny tabell som heter OLLE. Orsaken till att jag vill att alla användare ska ha egna tabeller är att jag jobbar på funktioner som att kunna skicka meddelanden mellan användare och lägga till andra användare som vänner. Enda sättet som jag kan komma på är att alla användare får egna tabeller där alla deras "vänner" och "meddelanden" sparas. Det jag inte kan komma på är en php sats ska se ut för att skapa en tabell i ett .php dokument. Hur man hämtar, raderar, och lägger till vet jag men enda sättet som jag kan skapa tabeller på är med phpMyAdmin. Tacksam för svar
 13. Försöker att få en knapp att spela en animation när musen är över den och en annan (fortsättning på den första animationen) när musen dras bort. Detta sker så här: on (rollOver) { if (Number(dummy) == 0) { tellTarget ("/animation") { play(); } } dummy = 1; } on (rollOut) { dummy = 0; } Sedan har jag kod i animationen som bestämmer om den ska stanna eller fortsätta spela beroende på värdet av dummy. Problemet är vid en frame i animationen där koden ser ut så här: if (Number(/:dummy) == 0) { play(); } else if (Number(/:dummy) == 1){ stop(); } Det som ska hända är att om musen är kvar över knappen ska animationen stanna, om musen inte är kvar ska animationen fortsätta. Det fungerar, men det som händer är att om man har kvar musen över knappen till den framen så stannar animationen som den ska men den fortsätter inte när man tar bort musen från den, som den ska göra. All hjälp uppskattas!
 14. Är ju lite grön på det här men jag försöker. Grejen är den att jag har ett objektet som jag vill ska byta färg/toning genom motion-tween. Har för mig att det ska gå att göra med motion-tween. Jag får objektet (som är en graphic symbol) att ändra storlek hur lätt som helst men färg är lite knepigare. För att få motion-tween att fungera måste ju objektet vara en symbol men det går ju inte att ändra färgen på en symbol i bara en frame. En symbol har ju alltid samma färg i alla frames. Hur löser man detta?
 15. Hej, är så mycket nybörjar man kan vara på det här med java. Har lekt runt lite med C++ och tänkte att det skulle kunna vara kul att pröva hur Java är. Det jag undrar över nu är om det finns något redigerarprogram för java. Jag är ju medveten om att man kan skriva sin java kod i t.ex. anteckningar och att man ska kompilera koden i prompten men för mig verkar det här lite omständigt. Finns det inget utvecklarprogram där man kan skriva sin javakod och sedan också kompilera den i samma program och köra javaprogrammet? När jag jobbade med C++ använde jag det förträffliga "Bloodshed Dev-C++" där man skrev sin C++ kod och sedan kompilerade den och fick reda på eventuella fel. Jag undrar nu om det finns något liknande programm för Java eller om man är tvungen att skriva all kod i textfiler som man sedan kompilerar med hjälp av prompten.
×
×
 • Skapa nytt...