Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

embla

Medlem
 • Antal inlägg

  180
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

embla vann dagen: 6 augusti 2014

embla hade det mest gillade innehållet!

Om embla

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Göteborg
 1. TACK MH_resuurected!!! Det var precis den funktionen jag sökte!! (Gick dock på Insert/QuickParts/StyleRef.) Toppen! Trevlig helg!
 2. Hej! jag har ett word dokument skrivet i Word 2016. Lägger sektioner via Styles, dvs med header 1, header 2 etc. I foten på dokumentet vill jag ha filnamnet samt namnet på vilken sektion som sidan börjar på. Går det? alltså om Header 1 börjar på sida 1 och fortsätter till sida 2. På sida 2 finns även en ny header 1 som sträcker sig till sida 4, där ny header 1 finns. I foten vill jag då ha på sid 1: "Filnamn - Namn på första header 1" sid 2: "Filnamn - Namn på första header 1" sid 3: "Filnamn - Namn på andra header 1" sid 4: "Filnamn - Namn på andra header 1" sid 5: "Filnamn - Namn på tredje header 1" så att man kan hålla koll på vilket "kapitel" man är i via sidfoten. Hur gör man det? Tack som alltid!!
 3. ... suck... attans...Tack!
 4. Hej! Har en gammal ipad (ev 4e generationen) med Operativ iOS 10.3.3. Om jag går in på Programuppdatering får jag "IOS 10.3.3 Programvaran behöver inte uppdateras." Om jag försöker ladda ner exvis Netflix får jag "Den här appen kräver iOS 11.0 eller senare". Men jag får ingen möjlighet att ladda hem den. Hur gör jag då???? Det handlar ju inte om för litet utrymme - utan att jag inte får upp någon möjlighet att uppdatera. Har hört att man ev måste gå till Mac-affär för att få hjälp att låsa upp den. Stämmer det? Tacksam för hjälp!
 5. Tack för alla svar! Tyvärr funkade inte Fn+Esc - det hade ju annars varit väldigt smidigt... ingen lysdiod... Har inte koll på hur man ändrar i Bios.Hur gör man det? (Googlade men hittade inte kring hur man ändrar funktion av tangenterna. Får väl testa och starta om den och se vad som dyker upp... Tack igen!
 6. Har en Lenovo laptop (typ 2 år) där F2 betyder "höj volymen" medan Fn+F2 betyder Editera. Jag skulle vilja skifta betydelsen, så att F2 är editera vilket jag använder mycket mer, och Fn+F2 är "höj volymen". Har även ett nyare Contour keyboard till min jobbdator - där jag har samma problem och där jag också skulle vilja ändra. Fast där är det ju på mitt lösa trådlösa tangentbord, medans min laptop (Dell) har F2= editera. Hur kan jag ställa in det? Tack på förhand!
 7. Guld till Thirteen!!! Länken var mycket nyttig och jag hittade att jag lyckats i messenger peta in synk med kontakterna i jobbmobilen... attans vad fort det går ibland... jaja - nu fick jag bort dem från den telefonen, men får ju skylta hos mina kunder att jag sökt dem på FB... men nya slipper inte till i varje fall.. Tack så mycket för hjälpen! Trevlig helg!
 8. Hej! (vet ej om jag hamnade i rätt ämne...) Hjälp!! Har gjort bort mig! Brukar logga in på Facebook på min jobbdator men har varit noga med att inte klicka i att det ska kopplas till kontakter där. Häromdagen behövde jag logga in på nytt på Facebook då jag bytt lösenord. Måste ha missat kopplingen - och ser nu att jag får förslag på vänner på alla mina affärskontakter! Pinsamt! Alla måste ju tro att jag sökt upp just dem!... Hur får jag bort kopplingen till min arbetskontaktbok (som är "rätt välfylld...") så att inte Facebook söker upp alla arbetsrelationer jag har??? (Antar att de som redan åkt in är för evigt inkorporerade som ev förslag mellan mig och dem i Facebook världen - men jag vill inte att nya affärskontakter tror att jag FBar dem!! Mycket tacksam för hjälp!
 9. Tyvärr har även allt före den 18 september försvunnit på både inloggning på appar/mailprogram liksom gmail-kontot direkt! Har jämfört gmails rekommendation vad gäller portar etc för inkommande resp utgående servrar och de verkar stämma. Vad jag ser har jag satt imap överallt. När jag får 1970-01-01 gäller detta alla ställen utom om jag loggar in direkt på nätet till gmail. Loggar jag in kan jag läsa mailen. Men som sagt... allt "gammalt" är borta... Jag har tagit bort kontot från den senast tillagda enheten (en iPhone) och lagt till det på nytt. Behöver ju inte göra några specifika inställningar då man får det "serverat" när man sätter upp kontot i telefonen. Om jag tittar under Inställningar på telefonen på just detta gmail-kontot ser jag att inställningarna för inkommande är "använd SSL", blankt på "prefix för IMAP-sökväg, samt serverport 993. Tacksam för hjälp!
 10. Hej! Vi har en gmail-adress som vi laddar ner till pc (Mozilla), en iPad (iPads mailapp) och 2 iPhones (iphones mailapp). Vi har fler mailadresser som laddas ner på samtliga enheter. Emellanåt byts meddelanden på just telefon o iPad till ett blankt mail med "utan avsändare" och datumet blir 1970-01-01.. Sedan kan mailet dyka upp igen och då vara ett riktigt mail. Varför blir det så här? om jag då lämnar "Alla inkorgar" och försöker gå till gmail-kontot specifikt är det ljusgrått och onåbart. Dessutom har alla mail äldre än 2 veckor försvunnit från vår pc (och övriga enheter) trots att vi kör imap vad jag kan se. Tacksam för hjälp!
 11. Hej! Om jag vill skapa ett innehållsregister i vänstra delen i worddokumentet kan jag använda sk headings (som kommer fram om jag gör ctrl+F och sedan går på första valet/"fliken". Men jag är inte nöjd med de "styles" som finns och fattar inte hur jag skall få till vad jag vill ha. Min önskan är att i högerkanten ha en huvudrubrik som i mitt dokument är ganska fetstilad men helt vänsterställd. Det får jag om jag väljer style Heading 1.Men om jag sedan vill ha en underrubrik i typ 14 i font, helt vänsterställd och bold, som även ska synas i min vänsterkolumn - hur gör jag det? Väljer jag Styles och "subtiltles" av något slag är de oftast ej feta och centrerade. Ser att jag kan modifiera dem men fattar inte hur jag ska få dem exvis feta, font 14, vänsterställda och i min meny. Det är inte Table of context som jag är ute efter utan navigeringen... Har word 2010 på engelska... Tacksam då jag testat och testat och testat och ändå inte når i mål... så frustrerande...
 12. TACK!!! I mål!!! Nu funkar det!! Kände att det skulle bli jobbigt att ha veckorna förskjutna hela året eller också med ett 1900-tals datum... nu blev det lättare! :-)
 13. Tack - tyvärr hjälpte det inte... (Förstod att 21 ska betyda att veckan börjar på måndag.) Men jag fick 2016-02-01 översatt till 1900-01-05 istället för vecka 5. Testar jag i ett helt nytt ark där jag enbart skrev in dagens datum i A1 så fick jag ut rätt i fältet bredvid... Mitt ark är ett stort ark där jag lagrar tidrapporter. (Jag har ärvt det av en kollega.) Jag märkte att när jag fyllde i just =weeknum( och sedan gick med markören till datumfältet fick jag ifyllt "DATUM" i formeln, trots att jag har excel på engelska... Känner mig helt lost/förvirrad... tacksam för tips....
 14. Hej! Excel hanterar ju inte veckonummer korrekt enl svenskt sätt att se för 2016, beroende på att vi "började" året med vecka 53 för de första dagarna. Har sök för att hitta, och fått att man kan skriva =ISOWEEKNUM(a1) så ska den ta datumet i A1 och plocka fram veckonumret med hänsyn till att året började med vecka 53. Men jag får "#NAME?" istället så något stämmer inte. Jag har engelsk version men anger datum med formen 2016-01-11. Om jag skriver =WEEKNUM(A1) så får jag ut veckosiffra med en veckas fel, men det blir helfel med ISOWEEKNUM(A1). Har version Office 2013. Tacksam för hjälp!
 15. Hej! har en Lenovo G710 laptop. Av någon anledning är tangentbordets funktionstangenter ihopkopplade med "Fn"-knappen, vilket jag inte tycker om. alla andra datorer jag jobbat med har haft F2 som 'edit'tangent. Här måste jag trycka Fn+F2 för att komma åt samma sak. annars är F2 inställt på att sänka ljudet. Och jag trycker fel hela tiden eftersom jag inte har det så på andra datorer. Kan jag ändra detta på något sätt? Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...