Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fltman

Medlem
 • Antal inlägg

  426
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej, jag tänkte köpa mig ett par hörlurar med aktiv ljuddämpning och jag är ute efter det bästa. Just nu väljer jag mellan Bose Quiet Comfort 3 och Sennheiser PXC 450. Ljuddämpning och komfort är de absolut viktigaste parametrarna eftersom jag flyger mycket och försöker minska på jetlaggen. Finns det någon som har egna erfarenheter, tips, tester, uppslag idéer?
 2. Ingen fara, det var en berättigad fråga och jag hoppas också att den kommer tillbaka. Jag läste på någon nyhetssajt att polisen grep fyra personer i blekinge i lördagsnatt med bilen full av stöldgods så jag håller tummarna...
 3. Du har helt rätt, försäkringsbolaget ersätter den till stor del men försökringsbolaget ersätter inte (hur skulle dom kunan det) förlorat innehåll. Det visade sig tyvärr att det fanns läs/skrivfel på disken där den dagliga backuppen ligger så därför är jag angelägen om att komma över maskinen. Ja, det kan vara frågan om häleri eller möjligtvis egenmäktigt förfarande men planen är att komma över maskinen, lämna in den till polisen och snällt be om att få ta en kopia på innehållet. Sedan är det bara att avvakta att polisens utreding blir klar. Hårdvaran klarar jag mig alltså utan.
 4. Den 18 oktober stals en Apple PowerBook 17” (serienummer V73171Y2MVZ) vid ett villainbrott i Ronneby. När datorn stals lämnades övriga sladdar kvar som t.ex. strömadapter. Datorn känns igen (förutom på serienumret) på att det finns brytmärken i anslutning till strömkontakten längst upp till höger på datorn. Jag är ytterst angelägen om att datorn kommer tillbaka och hittelön utbetalas till den som kan ge tips som leder till att den kommer till rätta. Inga frågor kommer att ställas om hur du/ni visste var den var eller hur den hamnade där. Kontakta mig på anders@brattoo.com eller 0480-362005
 5. Google hittade en lösning direkt: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=43626
 6. Det var ju bara ett exempel men det finns ju varianter på det mesta men GD får vi nog utgå ifrån att det behövs. Vill man inte jobba med freetype så kan man ju lika gärna använda sig av type1-stypsnitt istället för truetype och då får man använda sig akommandot imagepstext() istället.
 7. du måste skapa fyra olika pdf:er efetrsom acrobat jobbar med sammanslagna lager.
 8. Du är fel ute. inDesign är till för att designa din trycksak men inte för att göar en s.k utskjutning. Utskjutningen är dte stadie då dina sidor grupperas så att de anpassa för arket de tryckas på samt hur de sammanfogas. Vill du testa lite själv så kan du skapaen pdf och labba med acrobat-pluginen quite imposing som hanterar just utskjutning fast i en pdf.
 9. lätt: $img_src = imagecreatefromjpeg($sourcefile); $img_dst = imagecreatetruecolor($newWidth,$newHeight); // sätt rätt bredd och höjd på ut-bilden $font_file = "$rootPath"."fonts/ariblk.ttf"; $font_color = imagecolorallocatealpha($img_dst, 200, 200, 200,50); //genomskinlig färg $font_size =60; imagettftext($img_dst, $font_size, $font_angle, $font_offset_x, $font_offset_y, $font_color, $font_file, "min text"); imagejpeg($img_dst, $destfile, $quality); imagedestroy($img_dst);
 10. och fö ratt förtydliga ytterligare, en powerbook g4 har inte bara en inbyggd mic den har även en mic-ingång.
 11. du har fel, powerbook g4 har en inbyggd mikrofon. Koll afakta innan du blir sne'. Ett klassiskt SBS-problem.
 12. du kan lyssna på vanliga mp3:or med alla ipod-spelare- Se bara till att få in dina mp3:or i itunes först och importera dom sedan till din spelare.
 13. tack för svaret. Jag har tänkt spendera runt tusenlappen och attraherades av vpn-funktionaliteten i 804HV.
 14. Hej, jag har precis uppgraderat till telia 24/1 och upptäckte då till min fasa att mina gamla d-link 804 (4 år gammal) begränsade hastigheten till enbart 5Mbit och det blev man ju inte så glad av. Så nu är jag på jakt efter en ny router och fluktar på en d-link 804HV som verkar ha en lite bättre prestanda och klarar av att skyffla igenom alla bittar utan att begränsa hastigheten. Andra tips och synpunkter?
 15. Problemet uppstår om du kör med formaterad text och inte med plain text, samt om du inte ställer in rättt enkoding för varje mail. Problemet är löst i 10.4.3
×
×
 • Skapa nytt...