Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

boccalin

Medlem
  • Antal inlägg

    52
  • Gick med

  • Senaste besök

Om boccalin

  • Medlemstitel
    Användare

Profil

  • Ort
    Sköndal
  1. Tack, jag gjorde dessa två åtgärder, det hittades och lagades korrupta filer och det fanns några uppgraderingar att installera, dock inte den du nämner. Och det verkar som om problemen är lösta, datorn går att starta om och OneDrive har börjat jobba. Härligt!
  2. Hej! Jag har fått problem med OneDrive. Jag har laddat upp filer och det har gått som det ska. Sedan har jag flyttat OneDrive-mappen till en extern hårddisk och det verkar också ha gått som det ska. Det jag vill ha tillgängligt off-line finns på den externa hårddisken och det jag vill ha tillgängligt endast online finns där inte. Men nu kan jag inte göra något i OneDrive. Det står fel markerat på mapparna, vill jag ändra detta säger den att jag måste vänta. Det var något annat jag ville göra som inte gick eftersom någonting inte hunnit "konfigurerats". Om jag provar att starta om datorn så går inte det heller, den hakar upp sig i omstarten eller, som igår då uppdateringar skulle installeras på uppdatering nummer 28. Jag lät den hålla på i timmar. Kör jag ett felsökningsprogram som jag hittat på microsofts sida så kommer det upp "Söker efter symboliska länkar", sedan händer ingenting mer. Den har jag också låtit gå i flera timmar. Jag har också försökt köra en reset men det hände inget. Och nu visas "underhåll pågår" och det har hållit på sedan igår. Så något verkar ha hakat upp sig. Så vad göra? Kan man ta bort OneDrive och installera den på nytt? Den är väl integrerad i windows på något sätt? Om jag gör det. finns filerna jag laddat upp kvar i molnet? Eller finns det något annat jag kan hitta på? Jag har varit på microsofts felsökningssida och checkat av punkterna där, men inga av dem verkar det vara något fel med. Bortsett från detta fungerar allt som det ska i datorn. Jag har windows 8.1
  3. Underbart. Jag anade att jag bara var ett musklick från lösningen. Tack alla för hjälpen.
  4. Så här ser det ut nu efter att jag installerat realtek. Har också uppgraderat grafikkortet med senaste drivrutiner. Om jag klickar på samsungrutan och kör testet där så får jag ljud i teven. Men fortfarande inte om jag kör en film.
  5. Så här ser det ut. Fick ta två dumpar eftersom fönstret inte gick att expandera: ska tillägga att av de tre som har streck på högra sidan är det bara på den första som de rör sig, när jag spelar upp någon video. Ljudet som går ut till mina vanliga högtalare och hörlurar fungerar också som det ska.
  6. Nu har tydligen windows tagit bort realteks drivrutiner och ersatt de med microsofts när jag gjorde systemåterställningen. Det finns någon ljudgrej för hdmi och där är teven faktiskt markerad som aktiv enhet. Den har sådana där pinnar som ska röra på sig men de står stilla, till skillnad från den andra aktiva enheten. Går det att fixa det eller är det bäst att installera realteks drivrutiner? Det är för övrigt nvidias drivrutiner till tv-enheten.
  7. Tack för den Cecilia, jag gjorde ett nytt försök och skrivbordet fanns på teven! Så nu fungerar den biten och jag har klonat bildskärmarna. Men fortfarande inget ljud. Hur fungerar det där när det inte finns någon spdif-kabel? Är det så att mitt moderkort från 2011 inte fixar att skicka ljudet från ljudkretsen till hdmi-utgången? Eller finns det någon inställning man måste göra?
  8. Första grafikkortet var ett Zotac Geforce GTX 470. Det nya är ett MSI TF Geforce GTX 760. Och nej, enhetshanteraren indikerar inga fel, och gjorde det inte för det tidigare heller.
  9. För en tid sedan började min dator, en stationär pc med de flesta prylar inköpta 2011, att krångla vid uppstarten. Det började med att den hängde sig redan vid biosbilden men gick igång vid omstart, sen hängde den sig då den skulle ladda windows, det blev bara en helblå skärm och inget hände. Efter ett antal omstarter kom windows förslag med systemåterställning och jag gjorde en sådan med bibehållande av filer, men samma problem. Det gick ett tag tills jag startade om då samma sak hände igen. Efter att ha uppdaterat moderkortets bios, plockat bort alla grejor och undersökt kom jag fram till att det var hdmi-kabeln till teven som spökar. Allt fungerar problemfritt ända tills jag försöker ansluta den. På grafikkortet jag hade satt hdmi-utgången riktigt illa klämd så det var svårt att få i kontakten. Den kan mycket väl ha glappat. Tänkte att detta kan ha förstört hdmi-utgången, så jag köpte ett nytt grafikkort. Och nu, med det nya grafikkortet, fungerar datorn utmärkt, ända tills jag sätter i hdmi-kabeln. Jag har datorn avstängd när jag gör det, men då jag sätter på den kommer windowsloggan och sen en helblå skärm och sen inget mer. Återigen på ruta noll... Så nu, innan jag fortsätter skulle jag gärna vilja lufta mina tankar inför sakkunskapen här. Jag har tre teorier. 1. även moderkortet har skadats av glappkontakten från det förra grafikkortet. För att få det att fungera måste jag byta moderkort. 2. På något sätt har windows korrumperats av glappkontakten. Jag gjorde visserligen en återställning men jag borde göra en total ominstallation. 3. Mitt moderkort från 2011, ett Asus M5 A78L/USB3, trivs inte med windows 8.1. Jag uppgraderade alltså bios, men kan det vara något annat knas? Jag vet att routern vi hade började krångla efter att jag bytte operativsystem i somras och det hjälpte inte att uppgradera hårdvaran. Tilläggas skall att jag har aldrig haft något ljud från datorn till teven via hdmi-kabeln. Det finns en spdif-kontakt på moderkortet men det fanns ingen på det gamla grafikkortet och inte heller på det nya. Enligt vad jag lyckats spåna ska nya grafikkort fixa det där med ljudet utan att man har en spdifkabel från moderkortet. Men det har aldrig fungerat. Så nu skulle jag gärna höra vad sakkunskapen här säger innan jag handlar fler dyra och kanske onödiga prylar.
  10. Glömde bort att svara på det här, ska göra det nu eftersom det alltid är trevligt att läsa när något löser sig. Det var inte någon plastfilm men det var något i själva glaset som reparatören satt i (det var inte phone-house utan en annan reparatör). När sambon gick tillbaks med den så bytte de glaset utan att bråka om det.
  11. Min Sambo fick byta skärm till sin Samsung galaxy s4 efter att glaset spruckit. Efter det har någon underlig genomskinlig reklam från PhoneHose dykt upp på skärmen. Spelar ingen roll om man byter bakgrund och även om man startar webläsaren finns den där. F-secure hittar inget. Den ligger där i bakgrunden, knappt synlig men ändå störande. Någon som har ett tips hur man kan få bort det?
  12. Förmodligen har fler än jag irriterats av alla säkerhetsgrejer som ideligen poppar upp i Windows Vista. Hur kan man bli av med exempelvis 1. Funktionen som gör att jag måste verifiera varje gång jag startar ett program att det är jag som gör det? 2. Att Vista blockerar vissa startprogram och sen envisas med att tala om gång på gång att det gjort så. Jag tycker inte att jag behöver denna höga säkerhet. Tacksam för lite tips!
  13. Problemet löste sig pinsamt lätt genom att jag valde loggautknappen i st f växla användare. Då kom jag till välkomstsidan och kunde sedan logga in på vilken sida jag ville.
  14. Jag har nyligen formaterat om datorn och lade då upp två användarkonton med administratörsrättigheter. Nu har jag fått ett litet roligt problem: när jag ska logga in så går det bara att logga in på ett konto. Försöker jag växla användare (till sambon) så bara blinkar skrivbordsbilden på mitt konto till och sedan händer inget. Jag försökte göra en systemåterställning och kunde då logga in på sambons konto, men ett meddelande kom upp att systemåterställningen inte kunnat göras och nu är det mitt konto som inte går att logga in på! Vad kan ha hänt??
  15. boccalin

    Recovery CD?

    Måste skriva att jag fick samma problem eller i alla fall samma felmeddelande och försökte reparera enligt anvisningar på microsoft sida, som länkas till ovan, fast utan att lyckas, den ville inte gå med på någonting. Så jag gav upp och påbörjade en nyinstallation, alltså en som skriver över den gamla installationen. Alldeles i början fick jag ett meddelande som lydde ungefär "Windows har underhållit diskarna. Du måste starta om datorn för att fortsätta." Kunde inte låta bli att avbryta ominstallationen och försöka starta upp systemet efter detta underhåll, och till min stora glädje gick det alldeles utmärkt. Vilket besparade mig åtskilligt jobb.
×
×
  • Skapa nytt...