Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sokrates

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Så är det säkert! Tack för svar!
 2. Hej! Laddade igår ner backup-programmet BackUp Maker (bkmaker.exe) som verkar vara rätt populärt, med fina recensioner. Mitt säkerhetsprogram reagerade på att bkmaker efter nerladdning försökte etablera en internetanslutning. Hur ska jag tolka det? Är det säkert? Tacksam för svar!
 3. Tack för svar! Jag gick i stället in i enhetshanteraren för varje enskild användare och aktiverade adaptern där. Det hade faktiskt effekt. MVH
 4. Hej, undrar om jag kan få hjälp med följande problem: Har en gammal stationär dator med Windows XP. När jag gick över till villafiber började jag använda den trådlöst. Nätverkskortet var gammalt och jag bytte till en usb-adapter (D-link DWA-140). Den funkar utmärkt - så länge jag använder mitt eget användarkonto på datorn. När någon annan loggar in (vi har totalt 5 användarkonton på denna dator)hackar uppkopplingen oavbrutet, kontakten tappas med routern (Thomson gateway). Om man växlar tillbaka användare utan att logga ut "problemanvändaren" kvarstår problemet. Det här har väl något att göra med inställningarna, men jag fattar inte hur det ska lösas - tacksam för hjälp!
 5. Tack för svar! Problemet med kort sladd var att mottagningen blev sämre. Jag ska överväga att skaffa en hubb, tack för tipset!
 6. Hej, undrar om nån kan hjälpa mig lösa följande: Jag har en gammal stationär dator med WinXP. Tidigare har jag haft den trådansluten till router, men nu har jag pga ny fiberanslutning routern i annat rum och blev tvungen att ansluta trådlöst. Det trådlösa nätverkskortet i datorn funkade urdåligt och istället skaffade jag ett usb-anslutet nätverkskort (D-Link DWA 140)som jag placerade där jag får bäst mottagning via en 3 m lång usb-kabel. Signalen är i allmänhet god när det funkar, men problemet är att den allt som oftast, ibland flera gånger per minut, helt tappar anslutningen under några sekunder, vilket leder till svårigheter att surfa, felmeddelanden etc. Wifi-mottagningen i rummet funkar däremot perfekt för andra enheter (laptop o mobiltel). Kan nån förklara vad detta beror på? Kan jag fixa det på nåt sätt? Tacksam för svar!
 7. Tack så mycket! Tre alternativa lösningar på så kort tid, inte dåligt!
 8. Hej, undrar om någon kunnig kan hjälpa mig med detta: Jag matar in en mängd datum och klockslag i en arbetsbok. Excel vill ha dessa i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD TT:MM. För mig skulle det spara mycket tid om jag kunde mata in siffror i formen ÅÅMMDDTTMM som sen via ett makro eller på annat sätt kan konverteras till det av Excel godkända formatet. Jag har försökt på olika sätt men inte lyckats. Tacksam för alla råd!
 9. Jag har väl egentligen ett ganska vanligt problem. En 4 år gammal stationär dator som börjar bli väl seg. Används inte till spel, men mycket annat inkl. bildbehandling o dyl. Förutom div. rensningar undrar jag hur jag bäst uppgraderar - räcker det kanske med lite extra internminne eller bör jag byta moderkort och processor också?? Windows XP Home SP3 AMD Athlon 64 X2 Dual core 4600+, 2,39GHz 1GB DIMM DDR2 Mainboard Asus M2R-FVM Radeon X1650 Tacksam för svar!
 10. Hej, vore väldigt tacksam om jag kunde få hjälp med detta. Har sett en del liknande trådar, men känner mig inte tillräckligt säker för att gå vidare. Har en Fujitsu Siemens Scaleo på vilken min son spelade Team Fortress, som började lagga, varefter en "svart skärm med vit text kom upp". Sannolikt startade datorn om, men kom inte vidare pga en minnespinne som satt kvar. Efter att denna tagits bort hamnade datorn i en loop, med ett meddelande som börjar "Windows kunde inte startas. Det kanske beror på en ändring i maskin- eller programvara" Sedan ges möjligheten att starta normalt, i olika felsäkra lägen och med senast fungerande konfiguration. Inget av dessa alternativ fungerar, inte heller med mitt återställningsprogram Back on Track, det slutar med att samma meddelandeskärm återkommer. Jag har en recovery-CD från Fujitsu Siemens, men här står tydligt att alla data försvinner om man kör denna. Är det läge att göra detta ändå, eller går det att komma runt på något sätt? Tack på förhand!
 11. Sokrates

  XP startar inte

  Fick inte igång min laptop från vänteläge, svart skärm. Stängde av och kan därefter inte starta XP! I normalläge kommer XP-skärmen upp, men programmet startar inte. Samma sak händer när man testar med "senaste fungerande konfiguration". Försöker jag starta i felsäkert läge kommer bara en blinkande insättningspunkt upp. Är det bara att sätta in XP-skivan o reboota som gäller eller finns det nåt annat knep? (Så jobbigt att behöva installera allt igen även om jag har en hygglig back-up) Tacksam för all hjälp! /Sokrates
 12. Hej, väljer att plocka upp denna tråd om Hookan eller någon annan fortfarande har problem. Råkade själv ut för detta för ett tag sedan och misstänker en säkerhetsuppdatering från Windows som orsaken (?). Du når din andra dator genom att gå in på startmenyn, Kör, skriv "\\namnet på den nätverksdator du vill åt". Hoppas detta kan vara till hjälp!
 13. Hej! Jag har sedan ett litet hemnätverk med en router. Dator A är kopplad med tråd, win 98, dator B trådlös, XP. Det har funkat utmärkt till för ett par dagar sedan, då plötsligt A inte registrerar att B är ansluten (ikonen syns inte under "nätverket")och på B kommer ett felmeddelande upp när man ska "visa datorer i arbetsgruppen":"Nätverket är inte tillgängligt....För att kunna dekryptera den här filen krävs ett nyare system"??? Den trådlösa uppkopplingen funkar utmärkt. En annan mystisk detalj är att jag trots problemet, på B haft tillgång till tidigare delade filer från A, men inte kunnat dela ut nya. Denna access har dock försvunnit nu! Någon som har en aning om hur man kan komma till rätta med detta? Vad kan ha orsakat det? Tacksam för hjälp! /Sokrates
 14. Jaha, det var väl det man kunde misstänka... Tack Lars och alla andra generösa idealister som hjälper oss fåkunniga!
×
×
 • Skapa nytt...