Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

qwert87

Medlem
 • Antal inlägg

  303
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Attans... förenkling ska alltid vara så komplicerat! Meningen är att så fort något över huvud taget matas in i kolumn E, så skrivs datum ut. Det är helt enkelt en logg över lagerstatus, och när en enhet hämtas så skriver man bara in antalet och aktuellt datum automatiskt. 1. Knapp? Hur gör man så att den infogar dagens datum? 2. Makro? Hur får jag den att utföra önskad åtgärd, med statiskt datum? Jag är, som du kanske märker, inte särskillt djupt insatt i Excel, så om du inte har tid får du gärna hänvisa till någon bra kunskapskälla. Men jag uppskattar hjälp väldigt mycket!
 2. Hej! Sitter och försöker knåpa ihop en användarvänlig produktionslogg, där aktuellt datum automatiskt ska skrivas ut i en kolumn, då värden matas in i andra. Meningen är att de anställda enbart ska skriva in en siffra, och loggen ska sköta resten. Jag trodde jag hade löst det med denna funktion i datum-cellen: =OM(E11>0;IDAG();" ") (det är då i kolumn E man matar in värden) ...men sen märkte jag att datumet uppdateras varje gång dokumentet öppnas (då ju funktionen körs). Jag är medveten om kortkommandot CTRL + Skift + Semikolon, men jag vill befria mig från sånt eftersom man glömmer bort de direkt. Speciellt folk som styr flera olika kommandostyrda maskiner. Vill göra det så enkelt som möjligt. Jag vill alltså ha en funktion som skriver ut det aktuella datumet, men som gör den statisk. Någon som kan hjälpa mig?
 3. Tack för svar! Jag kollade igenom den nätbaserade katalogen, men hittade enbart traditionella CD-ställ där skivorna sitter på tvären. Jag hittade inte heller något CD-ställ i PS-serien... Värt att notera är att jag aldrig sett en sådan här hylla i någon affär, utan det är något jag önskar fanns och som jag försöker ta reda på om det finns. Någon annan som vet?
 4. Hej! Lite tveksam placering av tråden, men då den produkt jag söker hör hemma i ett vardagsrum som ett tillbehör till ljud- (och bild-) utrustning postade jag här. Produkten jag söker är en slags korsning av hylla, CD-ställ och tavla. En hylla som alltså visar skivornas framsida, stående tex på rad 4x4. Alltså en väldigt platt CD-hylla, som hängs på väggen så att ens musiksmak visar en unik tavla bestående av sina favoritalbums framsidor. Jag har försökt googla, men funnit noll. Är det någon som vet var jag kan hitta en sådan här? Helst någonstans i Malmö-trakten. Tack på förhand!
 5. Gott nytt år ja! Hoppas 2006 blir ett år med explosionsartad teknikutveckling!
 6. Älskar såna här trådar! Jag har införskaffat i år: Maxtor 160 GB hårddisk Kodak V550 digitalkamera SanDisk 1 GB SD-kort minneskort 19" HP 91 CRT-datorskärm Braun 4740 rakapparat Creative SoundBlaster Audigy 4 ljudkort Logitech Z-5500 THX 5.1 505W surroundljud Ett passande citat för den här tråden: "Things you own end up owning you." (Tyler Durden, Fight Club)
 7. Här kommer mitt! Litet: http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/screen_emore_thumb.jpg Stort: http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/screen_emore.jpg
 8. Trevlig sida, tack för den! För att sammanfatta det hela, om jag först installerar XP med en skiva från 2001, sen installerar nedladdad Service Pack 2, och utöver detta de säkerhetsfixar jag hittar på denna sida - är datorn fullt uppdaterad då? Tack så mycket!
 9. Hejsan! Jag hjälper just nu min pappa, som bor ute på landet, med att installera om sitt Windows. Jag har en XP-skiva, men den är ungefär 3 år gammal. Ju med att min far bor på landet, sitter han på ett 56K modem, vilket omöjliggör nedladdning av alla del otaliga säkerhetsuppdateringar Microsoft släpper. Så jag undrar - kan man beställa alla dessa uppdateringar i en praktisk CD-skiva? Jag har redan beställt Service Pack 2 för IT-administratörer på CD, men det finns en väldans massa fler uppdateringar att hämta... Är det någon som hittar på bra http://www.microsoft.se ? Jag gör inte det... Tack på förhand! //Emore
 10. Tack för din hjälp! Men det blev för omständigt, skulle bara scanna in ett par fotografier. Får låna en kompis scanner istället... Tusen tack!
 11. Jag uppfattar det i alla fall som om man måste ha ett scsi-kontrollerkort (precis som ni säger), vilket jag inte har. För det finns inte inbyggt i moderkort, eller? Vill tacka ödmjukast för alla bra svar!
 12. Det är scsi. Men vad menas med det? Kan jag få den att fungera i XP?
 13. Godmorgon Har fått min morsas kompis gamla scanner, en Umax Astra1220s, med tillhörande kablar och så vidare. Dock ingen drivrutinsskiva Men jag får inte igång den. Den får inte ens kontakt med XP, vanligtvis när man ansluter något nytt så plingar det frenetiskt nere vid klockan. Ingenting nu. Kollar i Enhetshanteraren och vid "Portar (COM & LPT) - ECP-skrivarport (LPT2)", och där finns en "varnings"triangel. Inne i Egenskaper på denna står detta: Det går inte att bestämma inställningarna för den här enheten. Läs dokumentationen som levererades med enheten och använd fliken Resurser för att konfigurera enheten. (Kod 34) Klicka på Felsök om du vill start felsökaren för den här enheten. Har laddat ner och kört denna: http://67.19.82.66:8000/00/9123ZQBNAV/CWV1355.iso , vilken jag hittade på denna sida: http://www.scanner-drivers.com/companies/1096.htm. Filen jag tanakde stod att det var drivrutiner till min sanner till XP. Men det hjälpte ingenting Snubblade då på denna här saken: http://www.hamrick.com/ (VueScan). Installerade, men den säger att ingen scanner är ansluten Anslutningen är genom en parallelport. Behövs drivrutiner för det? Vad kan vara felet? Någon som har något bra tips och hjälp? Skulle vara väldigt tacksamt *EDIT* Scannern lever alltså, när jag pluggar i strömkablen så lyser den och lampan flyttar sig lite. Den fungerar, men inte med XP verkar det som [inlägget ändrat 2005-01-12 07:11:06 av qwert87]
 14. av flest personer har jag hört att iriver är bäst. så då tror jag det med men vilken iriver är bäst då? ljudmässigt endast nu då...
×
×
 • Skapa nytt...